Am facut niste poze azi, o sa le pun mai tarziu pe forum pentru ca acum nu le pot descarca din telefon.
Exista in mod categoric tablou de sigurante si in compartimentul motor, dar este inchis intr-o cutie micuta neagra, langa baterie. O sa-ti dai seama dupa ce voi pune pozele.
Pentru a ajunge la sigurantele de sub volan, nu e nevoie sa dai jos tot panoul ala mare gri de sub volan, care e rabatat mai degraba in situatiile in care e nevoie de acces la mufa OBD. Sub panoul gri, in stanga jos, exista un capac negru fixat pe lacasul computer-ului BSI.
Vestea proasta este ca, uitandu-ma prin manual la lista de sigurante, n-am vazut nicio siguranta alocata instalatiei de iluminare. Probabil lista nu e completa, sau imi scapa mie ceva.
Voi posta pozele in seara asta.
bec faza scurta
Moderator: Echipa Tehnica
vldst scrie:Exista in mod categoric tablou de sigurante si in compartimentul motor, dar este inchis intr-o cutie micuta neagra, langa baterie. O sa-ti dai seama dupa ce voi pune pozele.
Nu am exclus, chiar am zis ca-i posibil sa existe, dar "capsulat" - am vazut ceva cu un "fulger" reliefat pe capacul negru.
vldst scrie:Pentru a ajunge la sigurantele de sub volan, nu e nevoie sa dai jos tot panoul ala mare gri de sub volan, care e rabatat mai degraba in situatiile in care e nevoie de acces la mufa OBD. Sub panoul gri, in stanga jos, exista un capac negru fixat pe lacasul computer-ului BSI.
Aici te contrazic, si regret ca nu am cu ce sa fac poze pentru a-ti arata. Capacul/panoul gri are in stanga unde spui tu doar o scobitura in care e un maner de care tragi in sus sa-l scoti. Nici urma de capacel negru. Asta, repet, la modelul meu care-i mai vechi si nu pentru piata RO (un SH achizitionat initial din Germania).
vldst scrie:Vestea proasta este ca, uitandu-ma prin manual la lista de sigurante, n-am vazut nicio siguranta alocata instalatiei de iluminare. Probabil lista nu e completa, sau imi scapa mie ceva.
Voi posta pozele in seara asta.
Multumesc din suflet, inca o data.
Eu am gasit pe pagina de accesorii a ATS (C3/siguranta) un asa-numit "set lampi", care include toate becurile esentiale si ceva sigurante. Ideea este ca , in momentul de fata, chiar nu am nici macar "atatia" bani (77 RON) cat sa-l cumpar, pe de o parte, iar pe de alta, din imagine, nu mi se pare ca ar fi si lampa H7 p-acolo - dar poate ca nu vad eu bine.
In fine, cel mai mult m-ar ajuta, cred, codul si dimensiunile sigurantelor pentru instalatia de iluminat (deocamdata, zic eu, fiind optimist... ;))
Sigurantele pentru becuri sunt in tabloul de langa baterie (se scoate masca bateriei, apoi se scoate capacul). E un sir de 6 sigurante mici (atentie, mici) pe una din laturi, in urmatoarea ordine: albastru, albastru, rosu, rosu, albastru, rosu. Primele 2 albastre sunt pentru becurile de faza scurta, urmatoarele 2 rosii sunt pentru cele de faza lunga. Ca reper suplimentar, perpendicular pe prima siguranta albastra e o siguranta mare, verde, spre interiorul cutiei.
OK, am reusit sa dau jos pozele de pe telefon. Iata-le:

Din cate vad eu, indicatiile din manualul meu nu prea se "pupa" cu ce spune DanCld. Trag concluzia ca e foarte posibil sa existe diferente de aranjare a sigurantelor intre primul si al 2-lea model de C3.
Din pacate, in manualul meu nu se face nicio precizare legata de vreo siguranta pentru becuri. Pe desenul aferent tabloului de sigurante de sub capota apar niste sigurante albastre si rosii, dar scopul declarat al acestora pare sa fie cu totul altul. Mai exista niste sigurante fantoma, 13 si 15 pana la 18, despre care nu se sufla insa nicio vorba.
Intrucat DanCld are acelasi model de C3 ca si tine, informatiile lui ar trebui sa fie mai sigure.

Din cate vad eu, indicatiile din manualul meu nu prea se "pupa" cu ce spune DanCld. Trag concluzia ca e foarte posibil sa existe diferente de aranjare a sigurantelor intre primul si al 2-lea model de C3.
Din pacate, in manualul meu nu se face nicio precizare legata de vreo siguranta pentru becuri. Pe desenul aferent tabloului de sigurante de sub capota apar niste sigurante albastre si rosii, dar scopul declarat al acestora pare sa fie cu totul altul. Mai exista niste sigurante fantoma, 13 si 15 pana la 18, despre care nu se sufla insa nicio vorba.
Intrucat DanCld are acelasi model de C3 ca si tine, informatiile lui ar trebui sa fie mai sigure.
Multumesc din nou tuturor.
Am rezolvat pana la urma, erau becurile arse.
Am facut rost si de un manual de C3, care desi seamana bucatica rupta cu ce ai postat tu, vldst, nu are nicio legatura cu modelul meu de C3.
Tabloul de sigurante din habitaclu se acceseaza cum am spus mai sus - se da capacul gri jos, si nu exista acel capac negru. De asemenea, dispunerea sigurantelor nu e conforma celei (mai noi) din manualul romanesc, e pur si simplu altfel - Germania sa traiasca...
Ca veni vorba, nici tabloul de bord nu seamana, nici bordul (spre exemplu, eu am un al doilea torpedou deasupra airbagului pasager)...
Tabloul sigurantelor pentru lumini este intr-adevar unde a spus dancld, si e dificil de umblat in el (scos sigurantele) fara penseta lor speciala, pe care n-o am.
Lampile le-am schimbat la Ciocarlan, ~50 RON amandoua (n-am apucat sa intreb de care sunt, dar cred ca nu-s ciungi). Data viitoare sper sa fiu in stare sa le pot schimba singur.
Cheers!
Am rezolvat pana la urma, erau becurile arse.
Am facut rost si de un manual de C3, care desi seamana bucatica rupta cu ce ai postat tu, vldst, nu are nicio legatura cu modelul meu de C3.
Tabloul de sigurante din habitaclu se acceseaza cum am spus mai sus - se da capacul gri jos, si nu exista acel capac negru. De asemenea, dispunerea sigurantelor nu e conforma celei (mai noi) din manualul romanesc, e pur si simplu altfel - Germania sa traiasca...

Ca veni vorba, nici tabloul de bord nu seamana, nici bordul (spre exemplu, eu am un al doilea torpedou deasupra airbagului pasager)...
Tabloul sigurantelor pentru lumini este intr-adevar unde a spus dancld, si e dificil de umblat in el (scos sigurantele) fara penseta lor speciala, pe care n-o am.
Lampile le-am schimbat la Ciocarlan, ~50 RON amandoua (n-am apucat sa intreb de care sunt, dar cred ca nu-s ciungi). Data viitoare sper sa fiu in stare sa le pot schimba singur.
Cheers!

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”