la cat ar trebui skimbat uleiul?????
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
eu si cu cativa amici, folosim ulei liqui molly - sper ca asa se scrie - , pe care il schimbam la 10000. are si recomandare pentru motoare disel ford si hdi. eu am motorul batran, asa ca nu prea ma intereseaza pe mine ce ulei bag in el, si cred ca ar merge si pe petrotel, dar ceilalti cam au masini destul de noi, mai ales forduri tddi sau tdci si nu au avut nici o problema.
Eu zic ca cel mai bun raport pret/calitate il are Prista (se poate gasi la unii distribuitori si la butoaie
, cu un pret foarte bun)
Eu la oltcit de vreo 14 ani pun Prista, are vibrochenul original si 200000km, dintre care vreo 40000 am mers cu gazolina, DAR pistoanele sunt de 1300 de GSA, cu fustele taiate si cu gauri in toate punctele
neesentiale
, echilibrate cu balanta analitica, capul slefuit oglinda, bolturi cu profil in V, ETC... Imi aduc aminte ce zgomot faceau carburatoarele Weber cu 4 clapete de acceleratie cu motorul turat la 7500 ture
...asa i s-a parut si politistului care mi-a dat amenda pt. poluare fonica, si atunci gata, m-am hotarat ca mai bune sunt limuzinele 

Eu la oltcit de vreo 14 ani pun Prista, are vibrochenul original si 200000km, dintre care vreo 40000 am mers cu gazolina, DAR pistoanele sunt de 1300 de GSA, cu fustele taiate si cu gauri in toate punctele
neesentiale

din pacate, n-am inteles la cat se schimba uleiul
eu folosesc TOTAL, dar nelamurirea mea provine din faptul ca eu am facut 10000 km in aproximativ 2 luni; schimb uleiul acum sau pot sa mai astept pana la 15000 ? Are importanta daca intr-un timp foarte scurt parcurgi cei "X" km indicati pentru schimbarea uleiului?

- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
broscut scrie:eu am facut 10000 km in aproximativ 2 luni; schimb uleiul acum sau pot sa mai astept pana la 15000 ? Are importanta daca intr-un timp foarte scurt parcurgi cei "X" km indicati pentru schimbarea uleiului?
Schimba-l acum. Si daca faci intr-o zi km aia tot trebuie sa-i schimbi.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
schimb ulei cind??
salutare tuturor!!
ulei se schimba cum>?il verifici ... avem joja si ati rezolvat problema!!!
ulei se schimba cum>?il verifici ... avem joja si ati rezolvat problema!!!
LIBERTE, EGALITE ,FRATERNITE!!
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
salutare si tie...
...si cu ce-l verifici?...cu limba ar merge, crezi?....
teste din acelea cu pe;icula de grasime care s-ar forma intre doua degete cand pipai uleiul, nu au nicio valoare...
oricum, topicul era la cat trebuie schimbat uleiul, adica la cate zeci de mii de km...
daca ai fi citit topicul, ai fi vazut pareri cum ca ar trebui schimbat la 10mii, 15 mii sau chiar 20 mii...
la c5, contorul de mentenanta pleaca de la 20 mii dupa resetare...
...si cu ce-l verifici?...cu limba ar merge, crezi?....
teste din acelea cu pe;icula de grasime care s-ar forma intre doua degete cand pipai uleiul, nu au nicio valoare...
oricum, topicul era la cat trebuie schimbat uleiul, adica la cate zeci de mii de km...
daca ai fi citit topicul, ai fi vazut pareri cum ca ar trebui schimbat la 10mii, 15 mii sau chiar 20 mii...
la c5, contorul de mentenanta pleaca de la 20 mii dupa resetare...
schimb ulei !
pai nu ai cum sa precizezi deoarece probabil suunt multi factori ...uzura motorului,tip de ulei smd...deci concluzia e di dimplu sa-l verifici ,consistenta culoare asta cit de cit ca vb aia nu trebuie sa fie schimbat la n km fix!
este doar o parere !!
este doar o parere !!
LIBERTE, EGALITE ,FRATERNITE!!
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Re: schimb ulei !
luciano scrie:pai nu ai cum sa precizezi deoarece probabil suunt multi factori ...uzura motorului,tip de ulei smd...deci concluzia e di dimplu sa-l verifici ,consistenta culoare asta cit de cit ca vb aia nu trebuie sa fie schimbat la n km fix!
este doar o parere !!
daca se discuta aceeasi chestie pe 10 topicuri ale forumului si la fieacare discutie se ajunge la rezultat diferit, atunci discutiile nu isi mai au utilitatea. parca s-a discutat o data despre eterna problema a uleiului si s-a ajuns la concluzia ca la diesel nu prea e relevanta culoarea uleiului iar uleiul se schimba mai repede la 10 000km decat la 15000 km, mai ales daca masina se foloseste mai mult in oras. Mare semn de exclamatie pentru cei din Bucuresti: motoarele voastre merg foarte mult fara masina sa se miste prea mult. astfel motorul merge dar km nu se aduna. in aceste situatii tind sa cred ca este obligatoriu sa schimbi uleiul la 10 000
"If in doubt, flat out!"
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
ulei
in HAYNES scrie clar , ca uleiul se schimba la 10 000.(chiar daca e 5 w 40) . cu atit mai mult la masinile care circula ,cum zicea alin prin aglomeratii mari. nu va zgirciti ca e motorul vostru.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”