la masina mea, fiind achizitionata in sistem leasing, am platit taxa de prima inmatriculare prin intermediul lor. doar ca, surpriza, am descoperit pe factura de la Unicredit (caci de ei este vorba), un TVA absolut nejustificat la aceasta taxa. astfel, in loc de 405Ron cat ar fi trebuit sa fie, am platit 480Ron aprox. m-am gandit de pe atunci ca ceva nu este in regula, dar nu am dorit sa fiu privit ca rau platnic, asa ca am achitat toata suma. cand am intrebat despre acest TVA la serviciul clienti, explicatia a fost ca Unicredit mi-a facut mie un serviciu achitand aceasta taxa, iar TVA-ul se aplica prestarii de servicii. personal mi se pare o mare elucubratie, mai ales ca am platit separat o taxa de logistica.
Oare este justificat si mai ales LEGAL acest TVA ???
(maine urmeaza sa sun la un numar de informatii din cadrul Ministerului Finantelor, pt. a afla un raspuns oficial, fiindca cei de la ANPC nu au stiut ce sa imi spuna. totusi nu-mi fac mari sperante...)
TVA la Taxa de prima inmatriculare
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Nu cred ca e legal... e taxa la taxa.
Te duci aici http://www.mfinante.ro/calculator_taxe/taxa_auto.html si completezi datele (capacitate cilindrica, etc.). Cit scrie acolo atit ai de plata. Mai oficial de atit nu cred ca se poate.
Taxa aia de logistica nu are legatura cu taxa de prima inmatriculare.
Te duci aici http://www.mfinante.ro/calculator_taxe/taxa_auto.html si completezi datele (capacitate cilindrica, etc.). Cit scrie acolo atit ai de plata. Mai oficial de atit nu cred ca se poate.
Taxa aia de logistica nu are legatura cu taxa de prima inmatriculare.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
din pacate taxa este purtatoare de tva, pe factura primita de la leasing (presupun) ar trebui sa fie evidentiat faptul ca taxa auto este purtatoare de tva. Unicreditul nu ti-a facut nici un serviciu, practic masina fiind a lor, si-au achitat taxa singuri. Ei de la tine isi recupereaza sumele platite, ceea ce intra in incidenta tva-ului.
nu am cum sa recuperez tva-ul pt. ca masina este pe PFA, care nu e platitoare de TVA.
oricum, am sunat la 031.403.91.60 (Agentia fiscala, informatii/asistenta) si mi-au zis ca de curand s-au confruntat si ei cu problema asta reclamata si de alte persoane, dar este perfect legal, e cum zice alex si cum au zis si cei de la Unicredit...traim in Romania...
cica taxa de logistica nu are legatura cu taxa de prima inmatriculare.
oricum, am sunat la 031.403.91.60 (Agentia fiscala, informatii/asistenta) si mi-au zis ca de curand s-au confruntat si ei cu problema asta reclamata si de alte persoane, dar este perfect legal, e cum zice alex si cum au zis si cei de la Unicredit...traim in Romania...

cica taxa de logistica nu are legatura cu taxa de prima inmatriculare.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
XENON scrie:nu am cum sa recuperez tva-ul pt. ca masina este pe PFA, care nu e platitoare de TVA.
oricum, am sunat la 031.403.91.60 (Agentia fiscala, informatii/asistenta) si mi-au zis ca de curand s-au confruntat si ei cu problema asta reclamata si de alte persoane, dar este perfect legal
Poate ti-au zis si baza legala (legea) prin care fac chestia asta. Un coleg si-a luat masina (persoana fizica) cu banii jos ce-i drept si a platit cit a zis site-ul Ministerului de Finante si nimeni nu a comentat nimic.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!