Distributiea motorului BX 1,4 RE

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 22-Noi-2007 12:32

Nu te ambala, Cristi Stan e cel mai bun mecanic de Citroen pe care il stiu, asa ca s-ar putea sa aiba dreptate.
La cx de exemplu pompa este antrenata de axa cu came.
Iar motoare care au cutia de viteze in baie nu cred ca sunt pe toate drumurile.

modulles
just curious

Mesajde modulles » Joi 22-Noi-2007 18:38

Da eugenro2001 Cristi Stan poate fi cel mai bun mecanic pe care il cunosti tu insa este departe de a fi mecanic cu adevarat dupa raspunsul dat si rugamintea mea ar fi ca toti de pe acest forum sa dea raspunsuri concrete (daca le stiu si daca sunt siguri pe ele) daca nu.......raspunsurile sa fie de forma :parerea mea este.....ca,si isi spune parerea la intrebarea pusa pe forum

modulles
just curious

Mesajde modulles » Joi 22-Noi-2007 18:40

........apropo la CX axa asta cu came de cine este antrenata?nu cumva tot de arborele cotit? si asta tot prin mecanismul de distributie?

modulles
just curious

Mesajde modulles » Joi 22-Noi-2007 18:42

si inca ceva nu se numeste axa cu came se numeste ax cu came sau arbore cu came

mariusbv
pasionat

Mesajde mariusbv » Joi 22-Noi-2007 18:49

mi se pare mie ....sau vrei sa faci pe desteptu??:.... este exact aceeasi problema ca si la jiclor sau jigler!....sa spuna fiecare cum vrea.....ti-ai si gasit sa te iei de eugen?!....
Ultima oară modificat Joi 22-Noi-2007 21:01 de către mariusbv, modificat 1 dată în total.
BX

modulles
just curious

Mesajde modulles » Joi 22-Noi-2007 19:25

mariusbv ai grija cum vb cu mine eu nu am intrat pe acest forum sa ma iau de unul sau altul si nici sa dau lectii unora sau altora eu am intrat aici sa stau de vb cu oameni competenti care din cate am citit eu prin toate postarile pe forum sunt destui.Tu inainte de a vb cu mine invata sa scrii OK?

modulles
just curious

Mesajde modulles » Joi 22-Noi-2007 19:32

Si inca ceva mariusbv nu este nici una nici alta CORECT ESTE JICLÓR ~oáre n. (la motoarele cu ardere internã) Element al carburatorului sub forma unui tub cu unul sau mai multe orificii calibrate prin care se pulverizeazã în carburator debitul de combustibil necesar. [Sil. ji-clor] /<fr. gicleur. asa ca mergi si te plimba cu mecanicul din tine!

mariusbv
pasionat

Mesajde mariusbv » Joi 22-Noi-2007 19:52

ar trebui sa-ti fie rusine pt nerusinarea de care dai dovada
BX

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 22-Noi-2007 20:08

hopa! scandal!

Modules, nu vad ce te deranjeaza...nu suntem pe forumul "dex-online", mai ne scapa cate o incoerenta, cate o eroare care este. ca nu avem clase prea multe...deh...niste prosti! Dorim in schimb sa-ti multumim ca ne-ai deschis capul si ne-ai facut sa ne dam seama cat suntem de nimeni fata de tine, care, dupa 89 faceai masini straine din bucati si nu stii despre un amarat de simering (sau cum zici tu ca-i corest scris fonetic).

Cei 49 de ani pe care ii ai, intr-adevar impun respect, dar respectul fata de anii tai se diminueaza direct proportional cu respectul ce-l merita atitudinea ta. Nici noi nu avem 18 ani, si meritam si noi un dram de respect. Totusi, fiecare, asa, in nimicnicia lui a incercat sa-ti raspunda durerii...

Consider ca acest club (n.r. - forum) nu are nevoie de membrii cu chef de scandal...avem destui scandalagii pe aici si ma numar printre ei. Asa ca daca te vei supara iremediabil pe noi, sa stii ca nu ne suparam. Daca iti ceri scuze pt scrierile tale pripite, vom trece cu vederea ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Tu decizi, cu maturitatea celor 49 de ani.

multumesc pentru atentie.

modulles
just curious

Mesajde modulles » Joi 22-Noi-2007 20:14

Sper ca administratorul acestui forum sau vreun moderator de nadejde al lui sa intervina si daca va considera ca eu am jignit pe cineva (a se citi am folosit cuvinte jignitoare) eu imi voi cere scuze fata de toata lumea cu respect asa cum am dat dovada la prima mea postare pe acest forum.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 22-Noi-2007 20:22

Da...moderatorul de nadejde la datorie...eu!

Nu am zis ca ai fi jignit, chit ca o jignire poata fi facuta si prin cuvinte mestesugite, nu doar prin epitete sau adjective dure. Schimbul de replici cu mariusbv, categorisirea pripita a lui Cristi Stan, sunt episoade unde pot spune ca ai fost lipsit de tact. De acord ca nici mariusbv nu a fost usa de biserica, dar totusi....

iti astept dreptul la replica si inchid topicul.

stan cristian
pasionat

Mesajde stan cristian » Joi 22-Noi-2007 20:43

salut la toata lumea , ia spuneti domnu modulles v-a ajutat dimensiunea la semeringul in cauza?
,, WE MAKE HONEY OUT OF DOGSHIT , MIRACLES TAKE LONGER AND COST A LOT MORE ,,

mariusbv
pasionat

Mesajde mariusbv » Joi 22-Noi-2007 20:50

domnule modulles,
imi cer scuze pentru cuvintele folosite la adresa domniei voastre, dar mi s-a parut lipsita de respect atitudinea dvs fata de unii membrii de pe acest forum , care nu au avut altceva mai bun de facut decat sa-si rupa din timpul lor liber si sa va ajute cu un sfat atat cat se pricep ei. sa te duci la cineva acasa si sa-l pui la respect pentru unele chestiuni minore.( de genul ax sau axa cu came, sau arbore cu came...)...nu mi se pare tocmai o atitudine demna si respectuoasa. indiferent de cat de mult sau putin cunoastem in ale mecanicii, ne dam si noi cu parerea .....si nu ne suparam cand unul sau altul mai face cate o greseala , pentru ca acest forum s-a facut ca sa uneasca oameni , nu sa-i dezbine......iar dragostea si prietenia trec si peste greseli de ortografie , si peste axa cu came si peste jigler ...
inca o data ...imi cer scuze...
BX

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Joi 22-Noi-2007 21:09

iar dragostea si prietenia trec si peste greseli de ortografie , si peste axa cu came si peste jigler ...

Ai perfectĂŁ dreptate Âşi au demonstrat-o toĂži cei care au postat ĂŽn subiectul acesta fĂŁrĂŁ sĂŁ penalizeze greÂşeala din titlu.

Dragã domnule modulles, revolta dumneavoastrã este nejustificatã pentru cã la Întrebarea adresatã vi s-a rãspuns mai mult decât corect adicã:
Cum pot afla ce dimensiune are simeringul din capacul de distributie

Într-adevãr capacul de distribuþiei nu are simering ºi nici arborele nu iese prin el.

VerificĂŁ dimensiunile simeringului scrise de Cristi mai sus Âşi totul va fi OK.

modulles
just curious

Mesajde modulles » Joi 22-Noi-2007 22:06

Voiam sa inchei orice discutie dar vad ca nu ma lasati,vreti sa ma puneti la punct (a se citi colt) dar credeti-ma ca nu ma puteti cu asa ceva "Într-adevãr capacul de distribuþiei nu are simering ºi nici arborele nu iese prin el. "Imi pare rau dar nu cred ca voi putea sa accept asemenea raspuns.Mai oameni buni eu am mancat mecanica auto pe paine am fost seful controlului de calitate la intreprinderea 1 mai ploesti sectia utilaj complex husi unde se fabricau agregatele de cimentare pt sonde agregatele astea erau montate pe autocamioane RABA,MAN,VOLVO,RENAULT si cred ca am vazut si desfacut multe feluri de motoare la varsta mea asa ca nu vreau sa mai aud pe nimeni pe acest forum (ma refer la cei ce nu cunosc) ca arborele nu iese afara prin capacul de distributie.OK hai sa lamurim problema si apoi cineva sa inchida acest topic.Deci...la toate motoarele la care antrenarea axului cu came se face prin curea de distributie capatul arborelui nu iese afara din capac dar nici ulei nu exista in acel loc unde este cureaua de distributie si asta pt ca ,constructorul s-a gandit ca cu aceiasi curea intermediata de niste role poate pune in miscare pompa de apa,injectie etc bunnn...la motoarele unde distributia este cu lant acolo obligatoriu capatul arborelui cotit iese afara din capac printr-un simering si termind cu o fulie care antreneaza pompa de apa,alternator pompa hidraulica de inalta presiune(servo) etc. Exact asa este acest motor de citroen bx 1,4 re. Sper ca am fost cat de cat clar cu cei carora le-a sarit mustarul.Vreau sa imi cer scuze pt tot.Sper ca cei care au intradevar nevoie de un sfat de la mine in orce problema fie ea si electrica sa ii pot fi de ajutor.SCZ INCA O DATA!
PS Unde nu stiti nu vorbiti! e mult mai frumos sa intrebi decat sa spui o prostie asta e parerea mea.

Înapoi la “Mecanica - BX”