Distributiea motorului BX 1,4 RE
Moderator: Echipa Tehnica
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
Domnu' restaurator.
Pe viitor ar fi de preferat sa te abtii de la comentarii de aceasta natura si sa treci putin prin filtrul gandirii atat spusele tale cat si ale celorlalti.
In cazul de fata ai face bine sa-i ceri scuze lui Cristi, apoi sa-i multumesti ca ti-a dat dimensiunile CORECTE ale singurului simering din capacul ala nenorocit si sa te duci sa-l cumperi.
Apropo de cumparat: ai incercat sa te duci la un magazin de piese auto si sa vezi daca nu-l pot aduce? Iti dadeau cei de acolo si dimensiunile si faceai rost de el de unde vroiai. Ce-i drept, daca te-ai fi dus cu aceeasi atitudine si la un magazin, nu-l gaseau aia in veci! Ca o fi el in capacul ala de la lantul de distributie (ca sa inteleaga toata lumea despre ce se vorbeste) dar etanseaza arborele cotit si baiatul ala de la magazin trebuie sa se uite la alta pagina
Peace!
Pe viitor ar fi de preferat sa te abtii de la comentarii de aceasta natura si sa treci putin prin filtrul gandirii atat spusele tale cat si ale celorlalti.
In cazul de fata ai face bine sa-i ceri scuze lui Cristi, apoi sa-i multumesti ca ti-a dat dimensiunile CORECTE ale singurului simering din capacul ala nenorocit si sa te duci sa-l cumperi.
Apropo de cumparat: ai incercat sa te duci la un magazin de piese auto si sa vezi daca nu-l pot aduce? Iti dadeau cei de acolo si dimensiunile si faceai rost de el de unde vroiai. Ce-i drept, daca te-ai fi dus cu aceeasi atitudine si la un magazin, nu-l gaseau aia in veci! Ca o fi el in capacul ala de la lantul de distributie (ca sa inteleaga toata lumea despre ce se vorbeste) dar etanseaza arborele cotit si baiatul ala de la magazin trebuie sa se uite la alta pagina

Peace!
-
- RETRAS LA PENSIE
Dupa ce de cateva zile nu am putut accesa forumul, nu am de gand acum sa imi exercit drepturile de moderator cu puteri extinse ci doar sa iti spun ca, Citroen-urile hidropneumatice sunt alta mancare de peste fata de toate masinile pe care le-ai facut din bucati.
Nimeni nu s-a nascut invatat dar fi sigur ca acei ce ti-ai raspuns stiu ce vorbesc.
Eu am un principiu, unde nu stiu nu ma bag. Ar fi foarte bine daca am face toti asa.
Daca mai multi oameni care chiar au desfacut cateva zeci de motoare de BX (si de CX) iti spun ceva despre motorul acela, sunt sanse extrem de mari sa fie asa cum spun ei.
Cea mai simpla solutie, intotdeauna, este sa te duci la magazinul de piese auto cu tipul motorului si sa spui ce piesa vrei, Pt BX chiar nu este nici o problema. daca faceai asta, aveai problema rezolvata de mult si scuteai si f mult consum nervos.
Nimeni nu s-a nascut invatat dar fi sigur ca acei ce ti-ai raspuns stiu ce vorbesc.
Eu am un principiu, unde nu stiu nu ma bag. Ar fi foarte bine daca am face toti asa.
Daca mai multi oameni care chiar au desfacut cateva zeci de motoare de BX (si de CX) iti spun ceva despre motorul acela, sunt sanse extrem de mari sa fie asa cum spun ei.
Cea mai simpla solutie, intotdeauna, este sa te duci la magazinul de piese auto cu tipul motorului si sa spui ce piesa vrei, Pt BX chiar nu este nici o problema. daca faceai asta, aveai problema rezolvata de mult si scuteai si f mult consum nervos.
- abarth_mcm
- pasionat
Pt Bx se gaseste la magazin cam orice piesa.Trebuie doar sa te duci cu certificatul de inmatriculare la magazin deoarece piesa se comanda NUMAI dupa seria de la caroserie.Mie mi-au zis baietii de la magazin ca se aduce orice piesa de motor pentru Citroen fie benzina/diesel.Iar in maxim 2 zile ai piesa dorita.Altii importatori aduc si piese de hidraulica, depinde acum.Preturile de la un magazin la altul nu difera mult...in jur de +- 20 % sa zicem ceea ce nu e f mult.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
- abarth_mcm
- pasionat
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
semering
in primul rind nu va mai certati,ca poate ne intilnim anu asta si o sa va simtiti aiurea cind veti fi faceto face.
vreau sa fiu foarte echidistant,asa ca ii dau dreptate si lui modulles.cred ca si eu m-as enerva daca as vedea ca ceva e alb si toti imi zic ca e negru.capacul de distributie despre care e vorba are semering(35x50x8).vorba lui,cine vrea sa raspunda sa citeasca exact intrebarea si sa o inteleaga.apoi,daca stie sa si raspunda.
cu toate astea poate vorbi mai frumos.
cred ca am pus o poza sa se edifice toata lumea.

vreau sa fiu foarte echidistant,asa ca ii dau dreptate si lui modulles.cred ca si eu m-as enerva daca as vedea ca ceva e alb si toti imi zic ca e negru.capacul de distributie despre care e vorba are semering(35x50x8).vorba lui,cine vrea sa raspunda sa citeasca exact intrebarea si sa o inteleaga.apoi,daca stie sa si raspunda.
cu toate astea poate vorbi mai frumos.
cred ca am pus o poza sa se edifice toata lumea.

BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
semering
acum am citit tot de la cap la coada.modulles a vorbit urit si ati sarit toti pe el,reactie oarecum normala.dar cristi a dat o informatie gresita dupa care v-atti luat toti.daca nu stie ,de ce zice ca, capacul de distributie nu are semering?daca e cel mai bun mecanic ,nu poate face greseli de genul asta. daca stie si a inteles gresit despre ce e vorba, sa-si ceara scuze pt. neatentie.parerea mea.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
poate din graba cristi s-a exprimat gresit in legatura cu existenta acelui simering in capacul de distributie. mi-e imposibil sa cred ca nu stie de existenta lui...
el este chiar acolo, sub fulia care antreneaza cureaua dispozitivelor auxiliare (
ce exprimare savanta pe mine .. ). stiu pt ca eu l-am schimbat, fara a rezolva in totalitate pierderea de ulei, pt ca zona de etansare de pe fulie era uzata. il sfatuiesc pe @modulles sa verifice si chestia asta, daca nu a facut-o deja
pe de alta parte, cei care spuneti de magazine: cate magazine de piese auto straine si cat de bine dotate cu cataloage/calculatoare or exista in Husi, domiciliul colegului nostru ?
desigur, asta nu scuza atitudinea lui, dar probabil ca a avut asteptari mai mari si noi nu ne-am ridicat la inaltimea lor, ci ne-am comportat
"normal", ca pe orice forum
stima!
PS
noroc ca @paco, carcotasul sef, a cam iesit la pensie, ca altfel....
el este chiar acolo, sub fulia care antreneaza cureaua dispozitivelor auxiliare (

pe de alta parte, cei care spuneti de magazine: cate magazine de piese auto straine si cat de bine dotate cu cataloage/calculatoare or exista in Husi, domiciliul colegului nostru ?
desigur, asta nu scuza atitudinea lui, dar probabil ca a avut asteptari mai mari si noi nu ne-am ridicat la inaltimea lor, ci ne-am comportat
"normal", ca pe orice forum
stima!
PS
noroc ca @paco, carcotasul sef, a cam iesit la pensie, ca altfel....

Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.
- stan cristian
- pasionat
salutare , probabil m-am grabit sa raspund si poate si din cauza oboselii m-a indus in eroare, Intrebarea , de obicei se intreaba cotele semeringului de la palier si nu cotele semeringului de la capacul de distributie asa se explica greseala de moment , am facut confuzie intre capacul axului cu came si capacul distributiei dar in final am dat cotele corecte pentru semering si am facut-o ca sa ajut nu sa ma dau smecher sau mai nu stiu cum dar cu ocazia asta am vazut ce fel de oameni se perinda pe aici .imi cer mii de scuze ca am pricinuit atatea discutii aprinse pentru nimic . cu respect. Cristian S.
,, WE MAKE HONEY OUT OF DOGSHIT , MIRACLES TAKE LONGER AND COST A LOT MORE ,,