Hydractive 3+, eficient sau mai mult marketing ?
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Eu am spus masina, nu C5, in ideea ca as fii considerat un testdrive cu C6 hydractive suficient
.
Oare chiar sa fie noul C5 apropiat ca pret de C6? ... imi este greu sa cred, ai ceva informatii mai detaliate ?
Nu am reusit sa fac testrdive la Bucuresti pentru ca a intervenit ceva si m-ia schimbat programul. Poate la urmatoarea vizita la Bucuresti.
Pana la urma ce cursa are suspensia Hydractive ?
merci

Oare chiar sa fie noul C5 apropiat ca pret de C6? ... imi este greu sa cred, ai ceva informatii mai detaliate ?
Nu am reusit sa fac testrdive la Bucuresti pentru ca a intervenit ceva si m-ia schimbat programul. Poate la urmatoarea vizita la Bucuresti.
Pana la urma ce cursa are suspensia Hydractive ?
merci
-
- pasionat
- Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
- 2: CX 2,0 Break. an 1989
- 3: Xsara 1,4 i , an 2002
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
este c5 cu h3+, si este mirifica susensia... bine, mirifica pentru o masina generatie noua. masina aproape pluteste, nu balangane, dar, totusi nu imi place ca la denivelari de genul taieturi in asfalt sau cubica colturoasa tot trancane... in rest, fata de orice alta masina generatie peste 2004 in care am mers, m-am simtit super; oricum, suspensiile sunt optimizate pentru drumuri bune, asa ca sa nu se astepte nimeni sa fie un c5 la fel de moale ca cx-ul sau mai ales ds-ul, ca nu se va intampla asa... oricum, una peste alta este foarte misto.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
Azi am facut ce am vazut in http://www.youtube.com/watch?v=eSi6J-QK1lw referitor la "Bose active suspension", evident ca doar partea cu trecerea peste limitatoarele de viteza, regasibile in ainte de trecerile de pietoni...
Nu pot spune ca ....n-am simtit, insa...pana acum am trecut doar cu grija...si...le simteam.
Am ignorat si am pastrat cei 40-50km/h, cam cat aveam in zona cu pricina...Paradox...nu am crezut (dupa 4 ani) ca pot trece cu o asemenea viteza peste astfel de obstacole, fara sa dau cu capul de plafon...
Si uite ca am putut...evident ca am simtit...ceva...dar nu asa cum credeam..
Deci e ceva in plus...fata de una de "tabla"...(tare de tot acest termen "inventat" de maetrul nicum...
Cu stima,
Cata
Nu pot spune ca ....n-am simtit, insa...pana acum am trecut doar cu grija...si...le simteam.
Am ignorat si am pastrat cei 40-50km/h, cam cat aveam in zona cu pricina...Paradox...nu am crezut (dupa 4 ani) ca pot trece cu o asemenea viteza peste astfel de obstacole, fara sa dau cu capul de plafon...
Si uite ca am putut...evident ca am simtit...ceva...dar nu asa cum credeam..
Deci e ceva in plus...fata de una de "tabla"...(tare de tot acest termen "inventat" de maetrul nicum...
Cu stima,
Cata
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
nicum scrie:Nu l-am inventat eu... L-am preluat de la WLD.
Scuze te rog...dar chiar e haios termenul si imi da un sentiment de...superioritate...(trait si mai mult de ieri, de cand a dat "bruma" de zapada in Bucuresti)...
Nu pot exprima sentimentul pe care il am atunci cand pot sa trec peste un obstacol inaccesibil "muritoarelor" (acordand la feminin pentru ca ma refer strict la autoturismele cu suspensia ... "de tinichea")...
Cu respect pentru toti Citronautii,
Cata
- C i t r o n e l
- pasionat
As fi foarte curios daca cineva poate sa faca o comparatie la confort intre Hydractive 3 si Hydractive 3+ la C5.
Ce parere aveti de cei care au Hydractive 3+ si cauta mai mult confort si au ajuns sa modifice suspensia ?
Din ce vad eu si-au dezactivat din Lexia optiunea de Hydractive 3+ pentru a avea mai mult confort si se pare ca au rezultate bune, sunt mult mai multumiti de noua comportare a suspensiei.
http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=72541
Luc
Ce parere aveti de cei care au Hydractive 3+ si cauta mai mult confort si au ajuns sa modifice suspensia ?
Din ce vad eu si-au dezactivat din Lexia optiunea de Hydractive 3+ pentru a avea mai mult confort si se pare ca au rezultate bune, sunt mult mai multumiti de noua comportare a suspensiei.
http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=72541
Luc
-
- simpatizant
Singura metoda pentru a realiza o suspensie mai moale este sa adaugi mai mult aer in sfere... fie pui niste sfere mai mari (cum sunt la BX sau chiar la CX) fie adaugi o sfera suplimentara (cum este la Hydractive 3+). Si oricum prima varianta nu este in regula, pentru ca intervine problema amortizarii, care se face tot in sfere.
cosmin_bogdan_s scrie:Singura metoda pentru a realiza o suspensie mai moale este sa adaugi mai mult aer in sfere... fie pui niste sfere mai mari (cum sunt la BX sau chiar la CX) fie adaugi o sfera suplimentara (cum este la Hydractive 3+). Si oricum prima varianta nu este in regula, pentru ca intervine problema amortizarii, care se face tot in sfere.
Nici a doua varianta nu mi se pare prea in regula, deoarece tocmai acea sfera in plus face ca suspensia 3+ sa fie mai rigida decat 3 simplu, nicidecum mai moale! Pentru detalii vezi link-ul de mai sus al lui Luc!
Passion pour C5
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
cosmin_bogdan_s scrie:Singura metoda pentru a realiza o suspensie mai moale este sa adaugi mai mult aer in sfere... fie pui niste sfere mai mari (cum sunt la BX sau chiar la CX) fie adaugi o sfera suplimentara (cum este la Hydractive 3+). Si oricum prima varianta nu este in regula, pentru ca intervine problema amortizarii, care se face tot in sfere.
Te inseli. Sint mai multe metode:
- poti adauga ceva mai multe presiune
- poti pune sfere cu volum mai mare
- poti mari orificiul amortizor
- poti monta o sfera suplimentara pe fiecare punte. Varianta asta prezinta avantajul ca poti avea o suspensie sport sau comfort la comanda. Evident, instalatia hidraulica se complica
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- C i t r o n e l
- pasionat
Salut,
Daca sfera aia ajunge sa lucreze tot timpul ar trebui sa imbunatateasca confortul;
Eu am inteles ca din setarea de Lexia prin dezactivarea optiunii H+ sfera aia va lucra tot timpul si valva care blocheaza accesul lichidului hidraulic la ea in modul sport nu va mai fi inchisa automat de computer cand vrea el.
Recunosc ca nu am experienta cu hidraulica dar nu am inteles prea bine:
- din ce spune nicum este ca daca cresc presiunea hidraulica din sistem voi avea un confort mai mare ? Sigur este asa ?
Luc
Daca sfera aia ajunge sa lucreze tot timpul ar trebui sa imbunatateasca confortul;
Eu am inteles ca din setarea de Lexia prin dezactivarea optiunii H+ sfera aia va lucra tot timpul si valva care blocheaza accesul lichidului hidraulic la ea in modul sport nu va mai fi inchisa automat de computer cand vrea el.
Recunosc ca nu am experienta cu hidraulica dar nu am inteles prea bine:
- din ce spune nicum este ca daca cresc presiunea hidraulica din sistem voi avea un confort mai mare ? Sigur este asa ?
Luc
Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”