Probleme cu C1
Moderator: Echipa Tehnica
dionescux scrie:Daca nu te-a incantat Toyota Yaris ... nu o sa te incante nici Citroen C1, Peugeot 107 sau Toyota Aygo ... pentru ca toate sunt de fapt surioarele lui Yaris
da, dar Yaris, e in alta clasa de pret (peste 12000e)
C1, 107 se compara cu AYGO
deci YARIS ar trebui comparat evenutual cu Citroen C3
in clasa masinilor mini ,C1 sta f bine ,vorbim de raportul calitate-pret
la pretul de 8900e cu tot cu vppsea metalizata -are pretul cel mai bun
doar ca i-am pus eu inchiderea centralizata 50roni, in rest e destul de dotata......
apropo,doresc sa fac revelionul pe la Durau, nu stiu cum va fi cu zapada,masina e destul e joasa, cred pe la munte zapada va fi mare,ar trebui sa-i pun lanturi?, pt asta trebuie sa demontez rotiile?,lanturile sunt universale?
x
dionescux scrie:Daca nu te-a incantat Toyota Yaris ... nu o sa te incante nici Citroen C1, Peugeot 107 sau Toyota Aygo ... pentru ca toate sunt de fapt surioarele lui Yaris
Yaris e in alta clasa de calitate si pret 12000e
C1 se compara cu AYGO
oricum ,C1 este cea mai avantajoasa ca dotari si pret,
mentionez ca inchiderea i-am pus-o eu, 50roni
apropo, vreau sa merg la Durau de Revelion, credeti ca ar trebui dotata cu lanturi?, trebuie demontate rotiile?, sunt lanturi universale?
Yaris e in alta clasa de calitate si pret 12000e
C1 se compara cu AYGO
oricum ,C1 este cea mai avantajoasa ca dotari si pret,
mentionez ca inchiderea i-am pus-o eu, 50roni
apropo, vreau sa merg la Durau de Revelion, credeti ca ar trebui dotata cu lanturi?, trebuie demontate rotiile?, sunt lanturi universale?
Eu am un C1 din aprilie 2006. Motorul mi se pare performant pentru cat este de mic. Am lipit acul la 170/h, dar tinand cont ca exista o diferenta intre viteza indicata si viteza reala, nu cred ca am atins atat. Masina este foarte stabila.Am aproape 30.000 de km si nu am avut nici o problema grava. Pana acum mi s-a defectat doar claxonul. Am inteles ca ar fi o boala la Citroen. S-a reparat in garantie. Service-ul este ok. Cei care il critica ar trebui sa mearga la Porsche Romania. Un prieten care are C4 a rezolvat o accidentare destul de urata intr-o saptamana la Ats).
Si acum "defectele"
1. Masina este mult prea joasa. Atingi orice. Cei care nu o au si vor sa-si cumpere sa nu incerce niciodata sa ia ceva intre roti. Imi vetti spune ca este masina de oras, dar la drumurile in constructie permanenta din Bucuresti... Masina are niste protectii de cauciuc sub ea, dar nu stiu cata protectie ofera.
2. Este construita de-a dreptul zgarcit (si tineti cont ca al meu este sx-cica varianta dotata). Nu are manere pentru pasageri. Scaunele nu au nici un fel de sustinere laterala, comanda pentru geamul din dreapta este doar pe partea dreapta astfel incat trebuie sa te apleci mereu cand vrei sa-l deschizi. Ca sa nu mai spun ca butoanele geamurilor nu au nici un bec astfel incat noaptea trebuie sa le ghicesti, capitonajul usilor este din plastic.Nu are capac la torpedou desi loc ar fi avut sa-i puna...
3. Sevodirectia foarte usoara (avantaj in oras) la drum lung iti face mari probleme. Eu unul o folosesc mult si afara neavand alta masina.
4.Zgomotul sportiv al motorului la un moment dat devine enervant la fel si suspensia super rigida (avantaj de data asta la viteze mari), in oras iti cam rupe spatele la trecerile peste liniile de tramvai sau peste orice alta denivelare.
5. Consumul in oras este mult peste ce spune fabricantul. Mie nu imi consuma sub 8,5/100 desi schimb undeva la 2500 de turatii. Este adevarat ca folosesc masina zi de zi traversez centrul (Unirii - Universitate Victoriei) de cel putin doua ori pe zi la ore de maxima aglomeratie (viteza medie de deplasare 10 km/h). Cnsumul afara la 90-100 la ora se apropie de cel indicat de fabricant. Dar cine poata sa mearga asa cand ai cutie care iti permite sa schimbi la 5000 rpm fara probleme.
Daca am insistat pe defecte asta nu inseamna ca nu sunt multumit de masina. Dimpotriva chiar cred ca am facut o afacere. Insa am vrut ca cei care vor sa-si cumpere sa aiba o imagine cat mai completa. In cazul meu s-a dovedit o alegere buna si sper eu, o masina de trecere catre C2 Sport Chique -:). Si inca ceva: fiti atenti la ofertele Citroen! Ei ieftinesc scotand din dotari. Masina mea costa acum exact ca atunci cand am cumparat-o. Nu au motive foarte mari sa ieftineasca cu atat mai mult cu cat s-a umplut Bucurestiul de ele.
Imi doresc sa va fi fost de folos. Salutare tuturor!Si scuze celor pe care i-am plictisit.!
Si acum "defectele"
1. Masina este mult prea joasa. Atingi orice. Cei care nu o au si vor sa-si cumpere sa nu incerce niciodata sa ia ceva intre roti. Imi vetti spune ca este masina de oras, dar la drumurile in constructie permanenta din Bucuresti... Masina are niste protectii de cauciuc sub ea, dar nu stiu cata protectie ofera.
2. Este construita de-a dreptul zgarcit (si tineti cont ca al meu este sx-cica varianta dotata). Nu are manere pentru pasageri. Scaunele nu au nici un fel de sustinere laterala, comanda pentru geamul din dreapta este doar pe partea dreapta astfel incat trebuie sa te apleci mereu cand vrei sa-l deschizi. Ca sa nu mai spun ca butoanele geamurilor nu au nici un bec astfel incat noaptea trebuie sa le ghicesti, capitonajul usilor este din plastic.Nu are capac la torpedou desi loc ar fi avut sa-i puna...
3. Sevodirectia foarte usoara (avantaj in oras) la drum lung iti face mari probleme. Eu unul o folosesc mult si afara neavand alta masina.
4.Zgomotul sportiv al motorului la un moment dat devine enervant la fel si suspensia super rigida (avantaj de data asta la viteze mari), in oras iti cam rupe spatele la trecerile peste liniile de tramvai sau peste orice alta denivelare.
5. Consumul in oras este mult peste ce spune fabricantul. Mie nu imi consuma sub 8,5/100 desi schimb undeva la 2500 de turatii. Este adevarat ca folosesc masina zi de zi traversez centrul (Unirii - Universitate Victoriei) de cel putin doua ori pe zi la ore de maxima aglomeratie (viteza medie de deplasare 10 km/h). Cnsumul afara la 90-100 la ora se apropie de cel indicat de fabricant. Dar cine poata sa mearga asa cand ai cutie care iti permite sa schimbi la 5000 rpm fara probleme.
Daca am insistat pe defecte asta nu inseamna ca nu sunt multumit de masina. Dimpotriva chiar cred ca am facut o afacere. Insa am vrut ca cei care vor sa-si cumpere sa aiba o imagine cat mai completa. In cazul meu s-a dovedit o alegere buna si sper eu, o masina de trecere catre C2 Sport Chique -:). Si inca ceva: fiti atenti la ofertele Citroen! Ei ieftinesc scotand din dotari. Masina mea costa acum exact ca atunci cand am cumparat-o. Nu au motive foarte mari sa ieftineasca cu atat mai mult cu cat s-a umplut Bucurestiul de ele.
Imi doresc sa va fi fost de folos. Salutare tuturor!Si scuze celor pe care i-am plictisit.!
pt. xenon si tot ceilalti
Acum sunt putin off topic... Eu va doresc tuturor sa va luati Sport Chique ... Din punctul meu de vedere masina aia nu se poate descrie in cuvinte ... Pana atunci aveti grija de buburuzele voastre, respectati-le si nu incercati sa faceti din ele mai mult decat sunt... Ele au doua calitati fundamentale: sunt fiabile si usor de intretinut.De fapt am tot incercat sa postez niste ganduri la thread-ul despre tunning si nu mi-a iesit... Scuze tuturor pentru off topic.
3% ???
Asta cu 3% e gogonata rau de tot chiar si daca ar fi vorba de un diesel! Sa fim seriosi! Asta mi-aduce aminte de o colega care sa dadea de ceasul mortii ca Loganul ei consuma in oras si 4% si 8% si 14%, doar pentru ca asta citea e pe indicatorul de consum instantaneu. Dar din cate stiu eu C1 nu are indicator de consum instantaneu. Asa ca rata impunge cu atat mai tare!
Eu unul nu mi-am luat C1 doar pentru consum. Mi-a placut masinuta in intregul ei.
Dar parca era si o sectiune despre consum asa ca iar am fost off topic. De altfel , spre deosebire de alt forumuri, imi place la asta ca nu e nici un moralist care sa se supere aiurea. Dar sa nu abuzam.
Eu unul nu mi-am luat C1 doar pentru consum. Mi-a placut masinuta in intregul ei.
Dar parca era si o sectiune despre consum asa ca iar am fost off topic. De altfel , spre deosebire de alt forumuri, imi place la asta ca nu e nici un moralist care sa se supere aiurea. Dar sa nu abuzam.
consumul oricum nu e mare, traficul din orasele noastre mult prea aglomerate este haotic si asa creste exponential consumul. pacat ca si uzura creste.
eu l-am facut "la sange", de la plin la plin cu regula de trei simpla, si acum iarna, cu gume de irna si cam prost umflate, a iesit 8,62. in haosul total din zona Baneasa-Carrefour, Gara de Nord, Unirii-Universitate, deci mai rau nu se putea.
eu l-am facut "la sange", de la plin la plin cu regula de trei simpla, si acum iarna, cu gume de irna si cam prost umflate, a iesit 8,62. in haosul total din zona Baneasa-Carrefour, Gara de Nord, Unirii-Universitate, deci mai rau nu se putea.
consum
si mie imi iese tot cam asa, insa in conditiile in care ma deplasez pe toata durata zilei atunci cand aglomeratiile din trafic alterneaza, pentru ca oricat ar fi de aglomerata o zona, traficul nu este la fel la 08.45 ca la 10.00 (nu vorbim de sarbatori ca nu mai exista nici o regula!!!). In schimb daca imi fac consumul doar pe drumurile casa - servici (08.00-08.50) si servici casa (18.00 - 19.00 deci fac mai mult ca aceeasi distanta dimineata!) , in conditiile in care media vitezei de deplasare se situeaza undeva pe la 10 km/h si sunt situatii in care nu schimb a III -a, se intampla sa-mi consume si 10%. Repet daca fac consumul doar in zilele lucratoare pe aceste intervale orare. Nu stiu ce sa zic. O masina merge totusi cu benzina si nenorocitul asta de orase se va sufoca la un moment dat. Hai ca am scris despre consum unde nu trebuia, dar oricum acolo unde ar fi trebuit nu a postat nimeni de mai multa vreme. Parerea mea este ca forumul nu este foarte activ.
pneuri
Salutare,
Eu am pneuri de iarna de la Sava... Sunt de anul trecut din noiembrie si pot sa spun ca in iarna trecuta m-au scos dintr-o mare belea. Nici nu merita sa dai prea multi bani pe pneuri de iarna de super firma, desi ale tale sunt si de firma si la super bani. Oricum te vor tine mult timp. La ai mei 1000-1500 km/luna cred ca ma tin 10 ani ca popa... Dar cum n-o tin atat o sa se bucure de ele si noul posesor...
Eu am pneuri de iarna de la Sava... Sunt de anul trecut din noiembrie si pot sa spun ca in iarna trecuta m-au scos dintr-o mare belea. Nici nu merita sa dai prea multi bani pe pneuri de iarna de super firma, desi ale tale sunt si de firma si la super bani. Oricum te vor tine mult timp. La ai mei 1000-1500 km/luna cred ca ma tin 10 ani ca popa... Dar cum n-o tin atat o sa se bucure de ele si noul posesor...