cauciucuri iarna

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Mesajde videosuzy » Lun 14-Ian-2008 18:55

nicum scrie:
Bear scrie:Stiati ca anvelopele Michelin Pilot Primacy (Michelin Primacy HP) sunt de vara? Multa lume crede ca sunt all seasons dupa cum arata, dar nu e asa!

Michelin nu face anvelope all-season :wink:

Am lansat mai sus o rugaminte in a ne documenta inainte sa facem afirmatii "dupa ureche"...e vorba de un simplu search...Nu de alte dar e pacat sa ne lansam in polemici fara suport informatic...
Daca chiar sunteti interesati (continuand cele spuse in postul meu referitor la informatii direct de pe site-urile producatorilor nu comerciantilor) va redau mai jos un link direct catre un link cu ajutorul caruia puteti sa va imbogatiti cunostintele referitoare la produsele MICHELIN...

http://www.michelinman.com/tires/ultra- ... exalto-as/

pentru ceilalti producatori e la fel de simplu...

- http://www.pirellityre.com/web/car-suv-van/default.page
- http://www.dunloptires.com/dunlop/
- http://www.firestonecompleteautocare.co ... /index.jsp
- http://www.goodyeartires.com/

si lista poate continua...

Cu respect,

Cata

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 15-Ian-2008 11:20

nicum scrie:
Bear scrie:Stiati ca anvelopele Michelin Pilot Primacy (Michelin Primacy HP) sunt de vara? Multa lume crede ca sunt all seasons dupa cum arata, dar nu e asa!

Michelin nu face anvelope all-season :wink:

Eu stiu ca Michelin face anvelope all season! De Micelin Pilot Sport A/S ai auzit? :shock: Ideea era ca toata lumea sa stie ca Michelin Pilot Primacy sunt de vara! De-asta ne bagam pe forum! Ca sa invatam de la altii! Eu am vrut doar sa ajut! Va garantez eu ca nu toti stiu... De exemplu: http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning ... 05469.html[/url] Mai vreti alte exemple? Mai sunt...
Passion pour C5

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Mesajde videosuzy » Joi 17-Ian-2008 08:39

Doamne-Dumnezeuleeeee...e tare rau forumul asta....Va rog sa ma scuzati (ca sigur mie-mi sunt adresate injuraturile) dar nu sunt balbait...si nici nu am vrut BIS (ca la vreo super-piesa muzicala)....

Cu stima,

Cata

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 17-Ian-2008 17:19

videosuzy scrie:Am lansat mai sus o rugaminte in a ne documenta inainte sa facem afirmatii "dupa ureche"...e vorba de un simplu search...Nu de alte dar e pacat sa ne lansam in polemici fara suport informatic...

Mie unul termenul "sport all-season" mi se pare o mare contradictie. Nu stiu daca ce ai dat tu e site-ul producatorului, dar asta sigur e:
http://www.michelin.co.uk/uk/front/affi ... 0209110718

Eu nu vad decit anvelope de vara si de iarna.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Sâm 19-Ian-2008 23:54

Din moment ce exista anvelope sport si de iarna si de vara, de ce nu s-ar fabrica si all season?!
Passion pour C5

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 20-Ian-2008 04:19

pentru ca cauciucurile de vara sunt mai tari si cauciucurile de iarna mai moi. daca vrei sa faci din astea doua o singura chestie iese un mare... lucru rau. cei care au testat stiu despre ce e vorba: cauciucurile all season sunt un compromis. daca stam sa analizam, si dpdv economic este aceeasi chestie daca cumperi un set de cauciucuri de vara si unul de iarna ca si in cazul in care iei all season. de ce? pentru ca pe termen lung bagi aceeasi bani in cauciucuri, diferenta fiind ca primavara si toamna dai ceva bani la vulcanizare sa le schimbe. 1 set vara + un set iarna =~ 2xset all season. pana in momentul in care uzam un set de cauciucuri de iarna si unul de vara, se uzeaza 2 seturi all season. In cazul in care mergi in vitezele legale in oras si afara si conduci cu foarte mare atentie, MERGE S'ASA... adica cu all seson. dar daca faci depasiri care in oras te duc pana la 100 km/h, cu franari bruste, vrei demaraje in tromba si sa poti sa te incadrezi la limita, atunci e obligatoriu sa ai anvelope dedicate sezonului. eu depasesc frecvent 140 km/h cand fac depasiri in afara localitatii.
"If in doubt, flat out!"

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Ian-2008 04:21

ah, inca ceva: daca cine are masina de 2000 de eur isi permite cauciucuri de sezon, cred ca cine are 2 masini de 20 000 eur ar trebui sa-si permita fara nici o clipire :)
"If in doubt, flat out!"

Arial
pasionat

Mesajde Arial » Dum 20-Ian-2008 07:55

mbc scrie:ah, inca ceva: daca cine are masina de 2000 de eur isi permite cauciucuri de sezon, cred ca cine are 2 masini de 20 000 eur ar trebui sa-si permita fara nici o clipire :)

Nu cred ca se pune problema, cat costa masina pe care o ai.....cred ca mai bine pui problema daca vrei sau nu sa-ti cumperi cauciucuri sau orice altceva pentru ea, depinde cat de mult vrei sau nu sa ai acel "ceva". Masinile mele nu mai valoreaza acum mai mult de 1500 de euro si crede-ma ca pentru ambele am cauciucuri iarna si cauciucuri de vara si cate un rand de jante, ce-i drept, jantele nu au fost noi, dar cauciucurile sunt.

Razvan77
simpatizant

Mesajde Razvan77 » Dum 20-Ian-2008 12:09

din punctul meu de vedere problema se pune in urmatorul fel:

SIGURANTA

daca pleci la un drum lung si vrei sa fii sigur ca ajungi bine acolo, ai grija de tine in primul rand, nu conteaza masina sau valoarea ei, poti sa ai si trabant.

eu asa gandesc: daca bag bani in masina o fac pentru mine si pentru siguranta mea si a familiei mele.

deci vara caucioace de vara, iar iarna de iarna. NU ALL SEASON (ca sunt ptr LOW COST, parerea mea)

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Ian-2008 15:05

@arial:
ziceam ca ii inteleg pe unii posesori de bx ca isi pun problema daca sa puna all season sau nu, dar nu ii pot intelege pe cei cu masini noi. asta era ideea. eu sunt convins ca eu cu bx-ul ma duc mult mai des cu 140-150/h decat multi posesori de c5 sau c4, si ca atare trebuie sa fiu extrem de atent la starea masinii, inclusiv tipul de gume, dar in momentul in care as avea 2 masini c5 nici macar nu mi-ar trece prin cap sa fac compromis la cauciucuri. sper ca acum m-am facut mai inteles. Pentru a fi mai clar, aceeasi idee cu faruri xenon pe bx (extrem de putine) sau pe c5 (sunt destule). (la bx-ul meu vor fi faruri xenon cat de curand :) )
"If in doubt, flat out!"

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Dum 20-Ian-2008 19:29

mbc scrie:ah, inca ceva: daca cine are masina de 2000 de eur isi permite cauciucuri de sezon, cred ca cine are 2 masini de 20 000 eur ar trebui sa-si permita fara nici o clipire :)

Cred ca la mine vrei sa te referi daca tot spui de doua C5! Cred ca e o neintelegere! Nu am avut si nici nu voi avea de gand sa cumpar all season! Eu doar incercam sa explic faptul ca pot exista anvelopele all season fabricate de Michelin! Nu am eu si nici nu am vazut personal, ci doar pe internet! Eu am Michelin Pilot Primacy pentru vara, cu care de regula se echipeaza C5 la francezi, iar pentru iarna am cumparat Dunlop Winter Sport, am mai spus asta! Sunt excelente! Nota 10 la tractiune pe zapada, gheata, apa, uscat!
Passion pour C5

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Dum 20-Ian-2008 19:36

videosuzy scrie:Doamne-Dumnezeuleeeee...e tare rau forumul asta....Va rog sa ma scuzati (ca sigur mie-mi sunt adresate injuraturile) dar nu sunt balbait...si nici nu am vrut BIS (ca la vreo super-piesa muzicala)....

Cu stima,

Cata

Maimutoii pe care i-am postat nu sunt altceva decat copii nereusite ale unui singur mesaj pe care nu am reusit sa-l postez in timp util, si ale carui copii nu s-au putut sterge datorita erorilor forumului! Asa ca, am preferat sa editez mesajele decat sa las unul sa apara de 7 ori! Imi cer scuze!

edited by MARIAN: sper cĂŁ s-au rezolvat problemele cu forumul iar maimuĂžoii i-am Âşters.
Passion pour C5

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Ian-2008 19:41

ok. cred ca oricum ideea de baza a cam prins-o toata lumea. anvelopele all season sunt un compromis
"If in doubt, flat out!"

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Dum 20-Ian-2008 19:58

Multumesc Marian pentru ajutor! Iar referitor la anvelopele all season... n-ai cum sa faci o anvelopa sa exceleze in doua medii atat de diferite... e logic... ori e moale, ori e tare!
Passion pour C5

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Ian-2008 20:25

OFF: mi-a placut ultima afirmatie. trebuia sa pui un patratel rosu
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Citroen C5 I-II”