Ce se intampla la revizia de 25.000-30.000 km ?
Moderator: Echipa Tehnica
adistefan scrie:Din mai multe motive nu am mai scris de mult pe forum. Intre timp am facut si "marea" revizie de 30.000, care pana la urma s-a dovedit a fi acelasi lucru ca cea de la 15.000, adica ulei+filtru, filtru aer (si cred ca si polen.. nu mai tin minte) si verificarea mecanica (nu mai tin minte daca asta la 15.000 s-a facut) cert e ca la verificarea mecanica se decidea daca se schimba si placutele de fana, ceea ce nu a fost cazul (e chiar dementiala buburuza asta... la 30.000 de km placutele sunt uniform uzate pe la 20%... deci inca o mai duc mult si bine). In rest absolut nici o problema cu masinuta... nu tu o bucsa ceva, un pivot.. .nika... ma minunez pe zi ce trece tot mai tare.
Ca urmare, toata afacerea a costat 310 RON si am facut-o la Pitesti unde serviciile sunt dupa parerea mea jos palaria (fara sa am vreo intentie sa le fac reclama).
Toate cele bune.
Doar 310 ron

Anyway...ramane de vazut cand merg in service
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)
Salut madlex456.
Am mai spus... 310 RON in conditiile in care nu au facut absolut nimic diferit fata de revizia de 15K. Nici macar filtrul de polen nu l-au schimbat, iar placutele de frana erau ok. Oricum, filtrul de polen mi-l schimb singur, asa ca nu cred ca e cazul sa insisti prea tare... sigur iti baga un pret mai mare+o manopera ceva.
DAR... a nu se generaliza comportamentul buburuzei mele pentru tot restul "flotei nationale de gandaci". Eu am reusit 20% uzura la frane in 30.000 km pt ca o folosesc aproape exclusiv in exteriorul orasului .. si deci , nu prea franez ;-)
P.S. Ti-am fazut masina in spate la politie in SB... am parcat-o langa a ta. Vroiam sa te sun, insa pe urma am realizat ca numarul era a lui Xenon (Alex si el) :P
Am mai spus... 310 RON in conditiile in care nu au facut absolut nimic diferit fata de revizia de 15K. Nici macar filtrul de polen nu l-au schimbat, iar placutele de frana erau ok. Oricum, filtrul de polen mi-l schimb singur, asa ca nu cred ca e cazul sa insisti prea tare... sigur iti baga un pret mai mare+o manopera ceva.
DAR... a nu se generaliza comportamentul buburuzei mele pentru tot restul "flotei nationale de gandaci". Eu am reusit 20% uzura la frane in 30.000 km pt ca o folosesc aproape exclusiv in exteriorul orasului .. si deci , nu prea franez ;-)
P.S. Ti-am fazut masina in spate la politie in SB... am parcat-o langa a ta. Vroiam sa te sun, insa pe urma am realizat ca numarul era a lui Xenon (Alex si el) :P
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus
_________
Foste:
Vad ca buburuzele ori nu au ajuns la 2 ani /30.000 km ori au trecut de mult peste 
Am facut azi revizia de 2 ani
Pret 2.280.000 + Uleiul de la mine.
In aia 2.280.000 a intrat manopera revizie + filtrul aer si filtru ulei. Filtrul de polen il shimbasem eu inainte..
Placutele la urmatoarea revizie
Bafta la toata lumea

Am facut azi revizia de 2 ani
Pret 2.280.000 + Uleiul de la mine.
In aia 2.280.000 a intrat manopera revizie + filtrul aer si filtru ulei. Filtrul de polen il shimbasem eu inainte..
Placutele la urmatoarea revizie
Bafta la toata lumea
Salutare, ei bine Buburuza mea a ajuns la 29.200 km si in luna Mai face 2 anisori. In legatura cu revizia ce urmeaza sa o fac am decis sa nu mai merg la un service Citroen, datorita costurilor de manopera si pentru ca garantia pt 2 ani expira si nu intentionez prelungesc acest termen cu ei.
Deci am hotorat sa-mi cumpar filtrele, placutele, ulei si toate aceste consumabile si sa fac eu schimbul pieselor. Am sa va tin la curent cu costurile pieselor si inlocuirea lor.
Numai bine !
Deci am hotorat sa-mi cumpar filtrele, placutele, ulei si toate aceste consumabile si sa fac eu schimbul pieselor. Am sa va tin la curent cu costurile pieselor si inlocuirea lor.
Numai bine !
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)
Alex, daca consideri ca iti gasesti ceva piese mai ieftine pe la Bucuresti si vrei sa le iau si sa ti le aduc, cu cea mai mare placere. Sti ca fac drumul de Sibiu aproape saptamanal.
Bafta.
Bafta.
_________
Foste:
_________
Foste:
Merci Adrian
, deocamdata am fost decat la Peugeot si am intrebat de filtre,
ce am retinut este ca filtrul de aer este la vreo 48 ron iar cel de aer este la vreo 80 ron, sau invers
nu mai stiu exact. Urmeaza sa studiez piata si vad apoi de unde le achizitionez.

mai .... voi ati inebunit ... eu am masina de 11 luni si am 29030 kmdeci sa inteleg ca expira garantia la 2 ani sau la 30000 de km?????
Daca voi fi multumit de service-ul din garantie imi prelungesc garantia contra cost pt 3 ani.
Eu imi iau masina din Franta, am mai zis pe aici pe undeva, tocma ce i-am dat comanda frantuzului, si de venit imi vine intre 15 si 30 mai...tare sunt curios sa vad ce or sa zica romanasii de la service cand ma duc cu ea la revizie...garantia e pe tot teritoriul UE valabila :P si chiar voiam sa ii sfatuiesc pe cei nemultumiti de serviciile din Romania sa faca un drum cand e de revizie in Ungaria, mai vedeti si Budapesta...merge de un concediu:D
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
radu_dude scrie:deci sa inteleg ca expira garantia la 2 ani sau la 30000 de km?????
Nu pot sa cred... la golan se da garantie 18 luni fara numar de km (e una din variante). Cred ca Subaru Justy ar fi o alegere mult mai inteleapta: are acelasi motor (Toyota e actionar minoritar la Subaru) si masina e facuta in Japonia de muncitori mici si cu ochii oblici si are garantie 3 ani sau 100.000 de km.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Stati asa... de unde si pana unde asta cu garantia 2 ani SAU pana la 30.000 km?. Vreau sa stiu de unde a plecat zvonul asta si pe ce sa bazeaza, pentru ca daca e adevarat, mi-ati dat cea mai buna veste pe ziua de azi
... prietenii stiu de ce 

_________
Foste:
_________
Foste: