DuraLube - tratament pentru motor

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Ati folosit duralube sau alt tratament pentru motor?

DA
32
28%
NU, dar vreau sa incerc
24
21%
Nu, nu am motiv
60
52%

Voturi totale: 116

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Lun 21-Ian-2008 20:10

am folosit si eu duralube si pot spune ca s-a simtit diferenta !! si motorul se auzea altfel...

Teo-Onesti
pasionat

Mesajde Teo-Onesti » Lun 21-Ian-2008 20:38

Am folosit si eu duralube.Intr-adevar,motorul e mai silentios si parca are mai mult cuplu.Am observat asta in mai multe pante lungi de pe drumul Brasov-Tg Mures,unde fiind doar eu si cu sotia in masina(,zi de vara pe la 25 grade C),trebuia neaparat sa-i dau a 4-a ca sa ajung in varf.De cand am pus duralube,la aproape toate aceste pante,in aceleasi conditii de mediu si de greutate a masinii,am lasat-o intr-a 5-a si a urcat fara probleme,ba in unele chiar crestea sensibil turatia!Pentru mine a fost suficient sa inteleg ca nu am pus doar "un ceai" in motor...

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Lun 21-Ian-2008 20:39

A mai fost genul asta de discutie....nu prea am incredere in aditivii astia tip "snake oil"

Mai pun din nou si linkul de mai jos.
Cine are timp/chef sa il citeasca, o sa vada ca aduce argumente destul de convingatoare si obiective (zic eu), impotriva utilizarii aditivilor

http://www.performancemotoroil.com/trut ... tives.html

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 21-Ian-2008 20:42

am si eu o portiune de drum, chiar la iesire din turda unde este in urcare, un deal mare, pe care eu nu am reusit sa depasesc 110 km/h sub nici o forma nici in a 4-a nici in a 5-a, fiind numai eu in masina. cand mai merg pe acolo trebuie sa verific :)
"If in doubt, flat out!"

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Lun 21-Ian-2008 20:47

Terminati cu prostiile!!!:).
Nu vreau sa mai sriu pe tema asta, fiindca am mai scris zeci sau poate sute de randuri, pe tema asta.
"Aditivii minune", nu sant decat modalitati de a arunca banii pe fereastra.
Daca vreti sa faceti ceva bun pt. masinile voastre, bagati in motoare si transmisii, uleiuri de inalta performantza.Asta e tot ce se poate face.
Spunea cineva ca a putut merge cu o Dacia, 20 Km fara ulei, si asta datorita aditivului.....
Treaba asta se putea face si doar cu ramasitele de ulei din motor.Si e demonstrata treaba.
Uleiurile bune, au pachetul complet de aditivi in ele.Nu e nevoie de altceva.Din contra!!!! Aditivii astia miraculosi, ar putea chiar sa contracareze aditivii din ulei (asta au spus reprezentantii Castrol).
Marii producatori de automobile, resping ideea folosirii de aditivi sau tratamente.
S-au facut si teste cu masuratori exacte si nu s-a constatat micsorarea uzurilor, in cazul folosirii de "aditivi miraculosi".Din contra!!!In cazul Slick 50, s-a constatat o uzura mai accentuata a segmentilor si a inca ceva (nu mai stiu ce).
Poate doar aditivii cu Bisulfura de Molibden (pulbere renumita pt. proprietatea ei de a reduce frecarile dintre metale) exact cum a spus @nicum, dar uleiurile scumpe, nu au nevoie de asa ceva.
Daca se poate face ceva, atunci acest lucru, e sa puneti uleiuri cat mai bune in motoare.Si cand spun asta, ma refer la uleiurile 100% sintetice (au structura moleculara dirijata...lucru care nu se intampla la uleiurile minerale).
N-am sa inteleg nici o data mentalitatea asta a romanilor....Aceea de a cumpara un ulei ieftin, dar dau o multime de bani pe aditivi.PENTRU CE???

E SUFICIENT UN ULEI BUN !!!
Si daca nici acesta nu salveaza motorul, atunci se ajunge la reparatie. Nimic nu e nemuritor pe lumea asta!!!
Sper sa nu fi deranjat pe nimeni, cu opinia mea.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Lun 21-Ian-2008 20:52

dan, total quartz 9000 5w40 ti se pare un ulei ieftin? mie nu. si daca mi se recomanda ceva mai bun, puneam si mai scump. nu trebuie sa transformam chestia asta in ceva personal. fiecare isi spune parerea.
"If in doubt, flat out!"

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

duralube

Mesajde sandor mihai » Lun 21-Ian-2008 20:53

inca o data , va spun ca am pus si voi pune duralube in masina nu pt. aberatiile care sunt scrise pe cutie.nu are cum sa reduca consum si noxe cu procentul ala sau alte chestii.pe cutia de duralube cumparata acum 8-9 ani scria doar ca reduce semnificativ frecarea.si sa stiti ca nu a fost autosugestie.cind am dat baia acelui motor jos ,am desfacut un capac sa vad cuzinetul:era ca nou.(600 000)
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Lun 21-Ian-2008 21:04

Cred ca nici dreq nu o sa se oboseasca sa citesca in linkul pus de mine mai sus :lol:

Tot ce pot sa spun e ca inainte sa citesc articolul respectiv, era pro aditivi si eram gata sa cumpar unul si sa folosesc
Ce am citit acolo mi-a schimbat radical parerea.

Cat despre ulei bun si relativ ieftin: Liqui Molly cu bisulfura de molibden
F bun la temperaturi mari - face presiune buna si asta conteaza in primul rand
Ne-au spus de el si la scoala...

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 22-Ian-2008 13:15

am citit eu prin linkul ala... e vreun concurs cu premii pt cei care il citesc :twisted: ?

acuma serios... la aditivii astia sau tratamente, 95% este marketing, iar 5% utilitate... de asta sa fiti siguri. cam la toate produsele de pe piata se intampla asa. dupa parerea mea singurele produse care sunt bune, sunt cele la care NU se face reclama... vorba lui alexd, "as seen on TV" :roll:.
decat sa folositi un ulei mediu cu aditiv, mai bine folositi un ulei bun (atentie: scump nu inseamna bun!) si schimbat inainte de termen. daca tot vreti sa bagati aditivi, este problema voastra, nu va impiedica nimeni, dar macar incercati sa ii evitati pe cei care lucreaza cu depuneri pentru ca pe termen lung fac rau motoarelor.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 22-Ian-2008 13:57

la o adica polemica asta este inutila. Cei ce vor sa puna vor pune si vor simti diferenta, iar ceilalti vor ramane fideli uleiurilor simple si mecanicilor buni.

Este o polemica inutila, asemanatoare diferendelor religioase, asa ca propun sa va opriti aici.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mar 22-Ian-2008 15:25

da, si eu sunt de acord sa ne oprim aici. rog un admin / moderator sa inchida topicul
"If in doubt, flat out!"

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 22-Ian-2008 18:42

si eu foloseam duralube. dar iata ce zice "OPC-ul american" :D
http://www.ftc.gov/opa/1999/05/duralub2.shtm

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mar 22-Ian-2008 18:47

mbc - Nu! Nu trebuie sa devona ceva personal.
Scuze pt. agresivitatea limbajului meu, dar cand aud de "aditivi miraculosi", deja fac"bubite rosii" :).Asta fiindca am avut discutia asta cu foarte multe persoane si nimeni nu vrea sa inteleaga ca nu sant bine-veniti in motoare.
Unul singur s-a convins...cand i-a crapat motorul. De atunci nu mai foloseste aditivi.:).
Da! Total Quart 9000, e un ulei bun, cu sigurantza, dar ti-as fi recomandat un Castrol sau Mobil 1.

alexd - Da! S-ar purea ca pana la final, aceasta polemica, sa se dovedeasca inutila.Dar cred ca rolul acestor discutii de aici, este de a schimba opinii, de a apela la experienta colectiva si fiecare sa poata spune ce stie despre acel subiect.
Si, cine are urechi de auzit si ochi de vazut...sa auda si sa vada! :).

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 22-Ian-2008 20:27

acest "schimb de opinii" poate degenera in certuri , si asta doar dintr-o prostie.La o adica fiecare este liber sa bage ce vrea in motor, si chiar daca baga ce?Si daca se strica ce? Intentioneaza cineva sa tina masina forever?

Iarasi fac o paralela dar de data aceasta intre discutia asta si subiectul "pestele e mai bun cu lamaie sau fara". Vor fi unii care prefera cu lamaie, iar altii, ca mine, care prefera fara.

Totusi, in cazul nostru, daca nici linkul postat de Xenon nu le pune adeptilor pro macar un semn de intrebare, inseamna ca avem de-a face cu niste cazuri disperate de credulitate.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Joi 24-Ian-2008 20:28

astazi am fost pe portiunea din drum de care aminteam intr-un post precedent si ziceam ca am fost singur in masina, de repetate ori am incercat sa depasesc 110 km/h la deal si nu am reusit. astazi am fost eu, inca o persoana (55 kg) si multe bagaje (45 kg, cantarite la cumpararea biletului de autocar). bun. cand am vazut ca sunt atatea bagaje, credeam ca nici nu mai are rost sa incerc, stiind si ca rezervorul este mai mult de jumatate plin, toate teoretic duceau catre pesimism. pe deal in sus... 110 .. 120 .. 130..inainte de a ajunge sus am atins 130. pentru mine chestia asta a fost definitorie. Ma bucur ca am pus duralube in motor. motorina? cumpar aceeasi motorina din toamna, lukoil L diesel (cea euro 4 nu cea euro5)
O seara faina
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Diverse”