se intimpla in romania

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

gabi caragea
pasionat

se intimpla in romania

Mesajde gabi caragea » Vin 25-Ian-2008 08:18

Achizitia unui automobil a fost intotdeauna o decizie importanta, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii. Pretul nu este tocmai al unui televizor, vrei ca de banii platiti se te bucuri cat mai bine investitia facuta si, mai ales cand e noua, sa iti satisfaca cerintele pentru care a fost achizitionata.
VW Passat - nu se gasesc piese, service-ul este ocupat Dar ce te faci cand cumperi o masina cum e VW Passat ultimul model, careia ii cade pompa de motorina si .... piese nu gasesc. Si abia iesise din garantie, numai bine a cazut defectiunea acesteia. A fost greu de adus cu platforma la service, mai ales ca defectiunea s-a produs pe 1 Ianuarie, dar mai greu sa reusesti sa fortezi sa fie facuta constatarea, sa reusesti sa convingi sa se uite la ea, macar sa stii ce e nevoie. In fine, dureaza 1 saptaman, reusesti sa afli ca e pompa de motorina, nu se gaseste nimic pe stoc... de fapt nu se gaseste nicaieri in reteaua Volkswagen ceva pe stoc in acest sens. Totusi, ti se cere sa platesti un avans pentru comanda acesteia, dar nu exista nici macar o informatie despre cand va fi livrata. Astepti 3 saptamani... nimic. Porsche iti comunica din nou ca nu se stie nimic despre piesa, dupa ce ii cauti pe telefon , email si la sediul lor in mod repetat. Trimiti mesaj pe site-ul lor... nimic dupa 2 saptamani, niciun raspuns. Se implineste curand pe 2 Februarie o luna de cand masina e neclintita. Cine si-ar dori sa isi cumpere un VW Passat in acest caz? Tocmai vedem din nou reclame la TV cu modelul discutat, oare nu ii intereseaza decat sa vanda si atat? Daca tot au vanzari mari, de ce nu au grija sa asigure si service mai bun? Si te gandesti sa vinzi masina dupa aceasta poveste si sa iti iei un Audi Q7... Dar, vai, tot cei de la Porsche Romania vand aceasta marca.... si stim deja ce service au, nu?
Renault - dupa 30 de zile, inca nu poti inscrie masina Nemaipomenit din nou: cumperi Clio Symbol cumparata la o oferta atragatoare, livrata imediat, totul pare ok... Dar nu e! De ce? Dupa perioada de o luna de zile in care circuli cu numerele rosii provizorii, trebuie sa inscrii masina, ai nevoie de cartea de identitate. Intrebi la dealer si ... ti se spune ca Renault Romania nu le-a emis nici dupa aproape o luna. Incredibil! Masina noua, sta in garaj, nu poti circula cu ea. Trimiti mesaj de pe site-ul Renault Romania, soliciti raspuns. Timp de aproape 2 saptamani nimic. Pana la urma, cartea de identitate este eliberata, dupa aproape o luna si jumatate.
Ce se intampla in tara noastra? Astfel de corporatii nu ar avea nicio sansa in tara lor cu asa service. La noi de ce isi permit totusi?
Concluzie: vezi ce masina iti achitionezi, verifica si ce fel de service au acolo. Nu exista "fascinatia perfectiunii".

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Vin 25-Ian-2008 08:46

Ai uitat sa scrii despre ATS :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si sa nu uitam si Ford-ul :P Doua luni a asteptat un prieten doua aripi si doua portiere.Lucru greu, sunt rare rau elementele de tinichigerie de Ford.Iar vopseaua...haiul de pe lume.Acum are masina lui 2 nuante de albastru.Super cool, mai pacaleste si el politistii asa :P

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 25-Ian-2008 13:44

In indicatorii de evaluare a activitatii dealerilor nu exista "satisfactia clientului", astefel incit pe nimeni nu preocupa treaba asta, cu atit mai mult cu cit la noi nu e concurenta deloc. Dealerii sint apreciati dupa cifra veniturilor si cam atit. PoRo taie si spinzura in cea ce priveste grupul VAG, ATS idem cu Citroen, grupul Tiriac are monopol pe vreo 10 marci si exemplele ar putea continua.
Si cum am mai spus, situatia se va schimba abia in momentul in care vinzarile vor scade.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

thefox
simpatizant

Mesajde thefox » Vin 25-Ian-2008 14:57

pai cu noile taxe de inmatriculare s-ar putea sa le scada cifra de vanzari destul de repede :twisted: :twisted:
in orice caz masina noua are avantajele ei dar si cu o masina second te poti descurca mai ales atunci cand deja toate defectele si minusurile pe care le are modelul pe care il alegi sunt cunoscute reteaua de distributie piese de schimb e formata, deci cumperi si ai mai putine surprize :D
Just me , my car and the road to hell!

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Vin 25-Ian-2008 15:44

... un amic al meu si-a luat un golf V gt sport 2 litri diesel o herghelie nenumarata de cai (aproape 150) ... cand a venit iarna s-a f@#$t incalzirea ... si pune mana si explica celor dornici sa-ti vada achizitia prezenta turturilor de pe schimbator si de ce li se lipeste mana de manerul interior cand vor sa dechida usa...
... la diagnoza a iesit modul de comanda oricare o fi ala ... se da comanda (inainte de craciun) si i se comunica sec de catre cei de la Cybernet (dealeri VAG in Moldova) data de 20 ianuarie
... ziua de 20 se implineste amicul se posteaza cu masina in curte la service ... ce sa vezi? modulul nu a sosit... la intrebarea fireasca ...cand? se raspunde cu un sec "piesa dumneavoastra are termenul de livrare necunoscut"
... atat de tare s-a luat de gat (pe buna dreptate) cu cei din service incat acestia in disperare de cauza au scos un modul de pe retineti! o masina noua aflata pe stoc...

concluzia: daca ei sunt nesimtiti atunci trebuie raspuns cu aceeasi moneda (si nu cu amenintari de genul reclamat la superiori sau la ANPC, mailuri la VAG, PSA, Grupe Renault sau mai stiu eu ce dulcegarii) ci direct cu bata pe principiul "bataia am auzit ca doare tare" :axe:
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

thefox
simpatizant

Mesajde thefox » Vin 25-Ian-2008 15:50

nush de ce dar peste tot in tara lla service-urile de marca sunt probleme
si in baia mare cei de la robot (vw) sunt de kko
Just me , my car and the road to hell!

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Vin 25-Ian-2008 18:10

Nu service-urile sunt problema ci mentalitatea oamenilor.

Ca sa ti se faca ce ar trebui in orice service de la noi trebuie sa te rogi si sa lingi pentru banul tau altfel risti sa ramai cu masina desfacuta. Problema la noi in tara e ca toata lumea la modul general vorbind nu respecta clientul - asta incepand cu domeniul de stat unde te bate al de sus pana iti rezolvi problema si terminand cu asta privat. Cand concetatenii nostrii o sa inteleaga ca ei traiesc de pe urma clientului si nu a aluia de sus o sa fie mai bine, pana atunci spaga si lins.

VA rog sa imi scuzati limbajul dar azi am avut o zi grea, daca doriti reeditez numai sa imi ziceti.

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Vin 25-Ian-2008 21:30

Baga mare, nu ne lasa in ceata :lol: :lol: :lol:
Apropo de VW.Cunosc printr-o cunostinta :P un tip care vinde masini.Ce-mi zice samsarus : " eu am oameni la toate service-urile de reprezentanta, pe care-i platesc cu 50-100 de euro pe luna, chiar daca am sau nu treaba cu ei.Cand am o masina de manarit, direct la ei ma duc.Apoi cand cumparatorul vrea sa verifice masina, ghici la cine o face?!"
Exemplu: masina de 24k.Merge omul cu ea pana la 70k.Revizii din parti.O baga in service, o duce la 30k, ii trece revizia in carnetul de service si apoi o vinde.Vine pelicanul si spune " oooooo asa masina la numai 15 mii de euro.Nu se poate sa o ratez"
Traiasca Romania si toti care nu mai stiu cum sa te insele si sa te minta, pentru ca pur si simplu altceva nu stiu, acesti aliterati.Si culmea ca desi sefii lor stiu ce se intampla prin service-uri, li se rupe , pentru ca nici ei nu mai stiu ce sa faca sa te jupoaie!

balanel
pasionat

Re: se intimpla in romania

Mesajde balanel » Lun 28-Ian-2008 17:24

gabi caragea scrie:Si abia iesise din garantie

Renault - dupa 30 de zile, inca nu poti inscrie masina

Daca iesise din garantie, de ce ai dus-o le reprezentanta? Sunt sigur ca la service-urile independente, gaseai mult mai mult interes.

Si ce daca se misca greu cu inmatricularea? Eu sunt la al doilea set de numere provizorii. Nu m-ar deranja nici al treilea, al patrulea, etc. L-am platit doar pe primul, apoi nu se mai platesc noile seturi deoarece pe cele vechi le opresc ei.
citroen - o pasiune permanenta

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Vin 01-Feb-2008 14:36

Eu inclin sa cred ca am facut o alegere buna cu Citroen-ul; PSA doua marci comerciale Citroen & Peugeot, cu piese comune.

Am avut nevoie de o piesa la motor, un senzor diferential de presiune:
1) intreb la Citroen:
- raspuns pass nu exista pe stoc, politica firmei fara stocuri, onorare comanda in 30 zile minim, avans, bla-bla-bla... pret maxim.
2) intreb la Peugeot:
- surpriza aceasi piesa este cam cu 1/3 mai ieftina fata de Citroen ( exact acelasi cod de comanda al reperului ); daca nu este pe stoc la service-ul local in 24h se aduce de la depozitul central.

rezultatul:
Peugeot mi-au adus-o in 12h si au montat-o gratuit in 5 minute...

Luc.

borstefan
pasionat

Mesajde borstefan » Lun 11-Feb-2008 22:24

O prietena a mers PROGRAMATA la service Peugeot in Bucuresti Militari sa schimbe un brat de stergator fata, indoit de un alt meserias din Romania. Lasa masina la baieti si se duce in sala de asteptare... Dupa o ora vin profesionistii si spun ca le pare rau, dar stergatorul pe care il au pe stoc este de fapt rezervat :idea: si nu-l pot pune pe masina ei!!!!! Fata se invoise de la serviciu si a pierdut o zi. Va mai pierde una cand ii va sosi stergatorul, de data asta pe bune!

Bear
pasionat

Re: se intimpla in romania

Mesajde Bear » Mie 27-Feb-2008 23:10

balanel scrie:
gabi caragea scrie:Si abia iesise din garantie

Renault - dupa 30 de zile, inca nu poti inscrie masina

Daca iesise din garantie, de ce ai dus-o le reprezentanta? Sunt sigur ca la service-urile independente, gaseai mult mai mult interes.

Si ce daca se misca greu cu inmatricularea? Eu sunt la al doilea set de numere provizorii. Nu m-ar deranja nici al treilea, al patrulea, etc. L-am platit doar pe primul, apoi nu se mai platesc noile seturi deoarece pe cele vechi le opresc ei.

Poate in Bucuresti mai merge... dar pe la noi nu se mai prelungesc numerele provizorii dupa ce trece luna!
Passion pour C5

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 28-Feb-2008 12:46

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Diverse”