poate cineva s-a mai confruntat cu fenomenul urmator si, care ma cam ingrijoreaza
am un xsara picasso, luat din germania,nu de mult.la bord are 109.500 km
am venit f bine cu ea,am circulat si prin tara destul,cca 4 luni.
nu de mult,am verificat uleiul la motor,era aproape de limita minima
(nu sub) si am vrut sa agaug ptr completare.la sfatul cuiva am pus aditiv,asta fiindca
nu stiam ce tip de ulei este in motor si sa nu faca spuma.oricum,aveam planificat sa fac schimbul.
am mers cca 40 de km (servici-casa) si am verificat din nou nivelul era ok. insa cand am deschis busonul
de la motor,pe acesta era depusa o substanta maronie ,mai groasa. sincer,m-am cam speriat
si am evitat sa mai circul,pana am gasit ulei sa fac schimbul.
am luat conf. datelor de catalog,ceva mai bun ,liqui moly 10w40 si filtru.
dupa ce am schimbat uleiul,a inceput sa scoata un fum alb si parca tot mai mult cand se incalzeste motorul.
motorul trage binisor zic eu,nu pare sa consume ulei,dar nici nu am facut distante lungi sa-mi dau seama
e adevarat ca si temperatura de afara e joasa si ar scoate abur dar,comparativ cu altele si ce stiam inainte,e mult mai mult.
uleiul vechi s-a scurs tot,nu am pus peste nivel.
nu pare sa se vada ulei in vas expansiune si nici lichid racire in ulei
motorul nu s-a incalzit niciodata peste 2 gradatii
ce pareri aveti?
eu sunt chiar ingrijorat,sper sa nu fie ceva grav.stim cu totii care e situatia cu banii...
va multumesc ptr rabdare,trebuia sa scriu istoricul ptr a fi inteles
cu stima,
alex.
fum alb (exagerat ?)
Moderator: Echipa Tehnica
citeste si tu ce povestim de o vreme pe aici http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=6979
ca sa vezi cum e cu ce ai bagat prin motor!
in rest cat de mult fum alb scoate? nu cumva e condens?
miroase-l si tu si da-ne de stire
ca sa vezi cum e cu ce ai bagat prin motor!
in rest cat de mult fum alb scoate? nu cumva e condens?
miroase-l si tu si da-ne de stire

Just me , my car and the road to hell!
-
- pasionat
Re: fum alb (exagerat ?)
yo2ldk scrie:poate cineva s-a mai confruntat cu fenomenul urmator si, care ma cam ingrijoreaza
am un xsara picasso, luat din germania,nu de mult.la bord are 109.500 km
am venit f bine cu ea,am circulat si prin tara destul,cca 4 luni.
nu de mult,am verificat uleiul la motor,era aproape de limita minima
(nu sub) si am vrut sa agaug ptr completare.la sfatul cuiva am pus aditiv,asta fiindca
nu stiam ce tip de ulei este in motor si sa nu faca spuma.oricum,aveam planificat sa fac schimbul.
am mers cca 40 de km (servici-casa) si am verificat din nou nivelul era ok. insa cand am deschis busonul
de la motor,pe acesta era depusa o substanta maronie ,mai groasa. sincer,m-am cam speriat
si am evitat sa mai circul,pana am gasit ulei sa fac schimbul.
am luat conf. datelor de catalog,ceva mai bun ,liqui moly 10w40 si filtru.
dupa ce am schimbat uleiul,a inceput sa scoata un fum alb si parca tot mai mult cand se incalzeste motorul.
motorul trage binisor zic eu,nu pare sa consume ulei,dar nici nu am facut distante lungi sa-mi dau seama
e adevarat ca si temperatura de afara e joasa si ar scoate abur dar,comparativ cu altele si ce stiam inainte,e mult mai mult.
uleiul vechi s-a scurs tot,nu am pus peste nivel.
nu pare sa se vada ulei in vas expansiune si nici lichid racire in ulei
motorul nu s-a incalzit niciodata peste 2 gradatii
ce pareri aveti?
eu sunt chiar ingrijorat,sper sa nu fie ceva grav.stim cu totii care e situatia cu banii...
va multumesc ptr rabdare,trebuia sa scriu istoricul ptr a fi inteles
cu stima,
alex.
eu cred ca masina ta n-are nimic...fumul alb este de la vaporii saturati de apa din aer ,daca nu-ti scade apa din sistemul de racire e ok ,ai sa vezi ca odata cu uncalzirea temperaturii exterioare iti va disparea si fumul alb....problema era daca fumul era albastru...sau mirosea puternic a carburant...