c2 vts in romania
Moderator: Echipa Tehnica
cand ma dau schimb la 6500 pe acolo.... mi au spus ca are cuplu maxim la 4000... da ma da e 4wd passatu ala..deci la plecarea de pe loc imi da 2 masini
.... pt ala de isi ia sport chic ... eu nu am asteptat.. k era in reprezentanta..daca vroiam comanda o aducea in 3 luni si am zis k nu are rost... anyway masina e minunata... cam suge banii da merita
)

sper cu ajutorul lui D-zeu in maxim 1 an sa pun si eu mana pe una. dar o sa astept sa imi pun pe ea si restul optionalelor (senzori de parcare de origine, airbaguri cortina si kitt-ul de telefon, si mp3-player de origine daca nu are). singura teama ar fi sa nu iasa din productie, ca are ceva anisori masina. dca nu,

Radhoo scrie:cand ma dau schimb la 6500 pe acolo.... mi au spus ca are cuplu maxim la 4000... da ma da e 4wd passatu ala..deci la plecarea de pe loc imi da 2 masini.... pt ala de isi ia sport chic ... eu nu am asteptat.. k era in reprezentanta..daca vroiam comanda o aducea in 3 luni si am zis k nu are rost... anyway masina e minunata... cam suge banii da merita
)
Cati km ai cu masina? Ca vad ca ii dai 6.5k ture fara probleme?:)
cag scrie:Radhoo scrie:cand ma dau schimb la 6500 pe acolo.... mi au spus ca are cuplu maxim la 4000... da ma da e 4wd passatu ala..deci la plecarea de pe loc imi da 2 masini.... pt ala de isi ia sport chic ... eu nu am asteptat.. k era in reprezentanta..daca vroiam comanda o aducea in 3 luni si am zis k nu are rost... anyway masina e minunata... cam suge banii da merita
)
Cati km ai cu masina? Ca vad ca ii dai 6.5k ture fara probleme?:)
2500 .. :P
cele mai ieftine, adica Samurai (mai exista Llumar si 3M), costa 380ron luneta+laterale spate,tenta de culoare medie inchisa(nici prea deschis sa nu se vada, dar nici prea inchis ca toti ciobanii). fata, intr-o nuanta deschisa (aproape imperceptibila, singura nuanta omologata pt. fata), in jur de 1500ron. www.expertdetailing.ro. iti recomand pe capota folie transparenta de protectie impotriva criblurii care sare de pe drum, eu tocmai am patit ceva super-urat din cauza criblurii. ce-i drept, cred ca te duce la vreo 800ron, dar merita.
XENON scrie:cag scrie:Vezi ca e mai important raportul CP/greutate decat valoarea implicita (CP). De ex. la noul Clio RS raportul este 2CP/Kg - ceea ce este fantastic!!! - Ma rog este alta masina, alta poveste:)
Insa nici 1.22CP/Kg nu este de lepadat...acum sunt foarte curios la drum intins cat de comoda/incomoda este masina datorita suspensiei sport si a "zgomotolui" (motor, evacuare).
cred ca e o greseala in calculul tau. daca clio ar avea 2cp/kg, inseamna ca avand 200cp, ar trebui sa aiba 100kg...
eu,am raport putere/greutate 68/902=0,075
C2 are 125/1084=0,115
Passat de 105cp are 105/1422=0,073
Passat de 130cp are 130/1422=0,091
Clio RS (nou) 200/? (cat?)
Am gresit eu. Uite aici un link ca sa lamurim pe toata lumea: http://en.wikipedia.org/wiki/Power-to-weight_ratio
C1 din exemplu : 902Kg/68CP = 13.26Kg/CP
C2 VTS : 1084kg/125CP = 8.67kg/CP
Fiesta ST (2005) : 1137kg/150CP = 7.58Kg/CP
Swift Sport : 1105Kg/123CP = 8.98Kg/CP
Clio Rs : 1240kg/197CP = 6.29Kg/CP
Cooper S: 1205kg/175CP = 6.88Kg/CP
Passat-ul din exemplu: 1422Kg/130CP = 10.93Kg/CP

Golf V GTI : 1336Kg/200Cp = 6.68Kg/CP
Saxo VTS 1.6 16v : 935Kg/120CP = 7.79Kg/CP :P
ehh, sunt multi alti monstrii nementionati. Am incercat sa fac o comparatie cu principalii rivali (Fiesta St, Suzuki Swift Sport, Saxo Vts) si am mai pus si alta clasa de sportive mai mult ca nota orientativa:)
Ce-i drept am uitat de Polo GTI ca si competitor direct. Poate ii pune cineva raportul Kg/CP:P
Ce-i drept am uitat de Polo GTI ca si competitor direct. Poate ii pune cineva raportul Kg/CP:P
sincer, daca e sa discutam STRICT in clasa lui C2, SINGURA masina cu care se poate compara este SWIFT. polo, fiesta, clio, corsa, mini cooper fac parte din clasa lui C3. Golful din clasa lui C4 etc. iar C2 pe langa Swift e mult, mult mai tare. 
oricum, dupa mine, cele mai tari hot hatch-uri sunt Golf R32 si Audi S3. ca au tractiuni integrala, si nu risti ca intr-o curba sa dai in vreun pom, cum i face-o intr-o Astra OPC, Alfa Romeo 147 GTA, Mazda 3 MPS, Leon Cupra si alte masini cu peste 200CP pe puntea fata.

oricum, dupa mine, cele mai tari hot hatch-uri sunt Golf R32 si Audi S3. ca au tractiuni integrala, si nu risti ca intr-o curba sa dai in vreun pom, cum i face-o intr-o Astra OPC, Alfa Romeo 147 GTA, Mazda 3 MPS, Leon Cupra si alte masini cu peste 200CP pe puntea fata.

ce chestie!!! in teorie Polo Gti (are 150CP, apropo) ar trebui sa fie mult mai rapid decat C2 VTS. in realitate insa, Polo face 8.2 pana la suta, iar VTS-ul 8.3, deci diferenta e infima. nu cred ca merita sa dai 4000 euro in plus, si sa suporti consumurile unui 1.8 Turbo, doar pt. o zecime de secunda in plus.
XENON scrie:sincer, daca e sa discutam STRICT in clasa lui C2, SINGURA masina cu care se poate compara este SWIFT. polo, fiesta, clio, corsa, mini cooper fac parte din clasa lui C3. Golful din clasa lui C4 etc. iar C2 pe langa Swift e mult, mult mai tare.
Xenon, c2, c3,polo,fiesta,swift,colt,corsa,mini cooper toate sunt in aceeasi clasa : mini
4wd permanent nu e chiar asa de usor de condus (sportiv si la limita) precum pare.
Ca exemplu iti pot da regulamentul din Campionatul National de Viteza in Coasta in care, ca si pilot debutant nu ai voie sa participi cu o masina 4WD.
Oricum, una peste alta o masina FWD se descurca excelent pe asfalt (nu bate un 4WD) si cred ca majoritatea dintre noi folosim masina cel putin in proportie de 95% pe astfel de suprafete.
Sincer, am citit foarte multe lucruri pozitive despre SWIFT SPORT ( pe forumuri si review-uri de specialitate din afara) insa principalul minus, este doar parerea mea si am dreptul sa fiu subiectiv in alegerea unei masini, ar fi designul care nu imi place de nici o culoare