Incepe sezonul la greierasi :)

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

andrei.gavrila
simpatizant

Incepe sezonul la greierasi :)

Mesajde andrei.gavrila » Sâm 26-Mai-2007 09:43

Asa... Am ajuns la 2500 Km :) Am facut revizia gratuita, totul pare OK :)

Dar... Inainte de asta am fost de 3 ori la service, garantie. Noroc ca e gratuit :)

Primele probleme:

Sistemul de prindere al centurii din partea de jos e fixat de scaun pe un 'surub'. Ei bine, ala incepe sa scartaie urat. Din cate am inteles de la service, e problema generala. Daca auziti un scartait la scaun, aia e problema. Tineti de sistemul ala de prindere cu mana si nu veti mai auzi nimic :P Service, gratuit, desface surubul, greseaza, dispare zgomotul :) Asta e mai stresant ca e pe tonalitati diferite in functie de gradul de utilizare al centurii :) La sofer se auzea ascutit (des folosit), in dreapta era un bass interesant :P

A doua problema e mai 'tricky' :) Se aude un pacanit in dreptul capului, undeva in zona usii / stalp. Dupa indelungi cautari :P problema e simpla :) Usa nu se inchide perfect si vibreaza. Daca e masina curata, chederul spalat are o aderenta foarte buna la tabla de pe usa si scoate un sunet enervant cand se atinge si se 'lipeste'/'dezlipeste' de usa. Enervant si permanent. Din fericire, usa se poate regla. Dureaza cateva minute, dupa indelungi cautari :) Tot la service, tot gratuit :) Si asta e tot problema generala.

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mar 29-Mai-2007 09:15

hai ca scriu tot in topicul asta ca e mai recent si are legatura cat de cat cu ceea ce vreau sa spun
1. multumim, pt informatia referitoare la misteriosul scartait... cu toate ca eu in ca nu am parte de el.. umblu cu masina mai serios cam de la pasti, am 7500 km si a vazut saraca si drumuri de tzara in perioada asta.
2. multumim si pt informatia cu chedarul.. asta a inceput si la mine si ma gandeam ce naiba poate fi.. se aude doar la usa soferului, probabil din cauza ca e mai mult utilizata.. oricum, la mine nu e prea deranjant... inca... auzi, dar oare daca dai cu vaselina pe chedar mai face ? :mrgreen:
3. O chestie care ma framanta/enerveaza/scoate din sarite/dispera.. inca din prima zi cand am luat masina: pe denivelari/gropi/pietre se aude undeva in spate ca o bataie, un clonc, clonc .. in caroserie. Dupa investigatii si pe sub masina, si pe bangheta din spate am ajuns la concluzia ca e ceva legat de centurile spate. initial am crezut ca e acel surub cu care sunt prinse in caroserie si care nu are nici o bucsa de cauciuc, iar terminatia de metal a centurii balangane si se loveste de caroserie. Nu e asta... am improvizat o garnitura de cauciuc.. se pare ca e ceva mult mai naspa.. cred ca bataia e undeva in stalpi, probabil mecanismele de blocare ale centurilor au niste parti mobile sau semimobile care se lovesc de interiorul stalpilor.
Deci este singura explicarie posibila si plauzibila, pt ca deja am eliminat tot ce ar fi putut produce acest zgomot. VA ROG FRUMOS, spuneti-mi si mie daca experimentati si voi asa ceva, sau e doar la mine o problema, sa stiu ce le zic la aia de la service cand o sa ma duc la revizia de 15K. Daca asta e problema generala la masinutele astea, cred ca pur si simplu o sa renunt la centurile de pe spate ca si asa nu le foloseste nimeni... sau iau un spray cu spuma din aia ce se pune la termopane si umplu tot stalpul :D Inca un motiv pt care cred ca despre asta e vorba ar fi ca in curbe, zgomotul apare pe partea dinspre centrul curbei, mult mai repede, adica in conditiile in care pe linie dreapta nu ar fi aparut, chiar si la o gropitza sau o denivelare mai mica... deci probabil ca din forta centrifuga, acel dispozitiv se apropie mai tare de peretele stalpului si ii mai trebuie doar o foarte mica zgaltzaiala ca sa ma scoata pe mine din sarite :twisted:
Oricum, per ansamblu e super ok totul cu masinitza asta ... daca as rezolva si problema asta ... mi-as scoate economiile de la CEC pe care le stransesem sa-mi iau Ferarri ... prea slabe... mai bine imi mai iau vre-o 20 de C1 :P

Noroc tuturor!
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mar 29-Mai-2007 09:23

si inca ceva.. problema cu chederul probabil ca la mine e diminuata putin si de faptul ca masina mea nu e aproape niciodata curata, asa cum era scris in caietul de sarcini al "pacaniturii" lui Andrei :mrgreen: I'm ashamed.. don't tell anyone :-#

_________

Foste:

andrei.gavrila
simpatizant

Mesajde andrei.gavrila » Mar 29-Mai-2007 18:13

Ma bucur ca sunt de folos experientele mele cu C1 :)

In legatura cu zgomotul tau misterios din spate, de ce nu mergi la service? Adica e gratuit ca e in garantie si trebuie sa-i dea de cap. Fac ei o tura prin service de proba si poate te ajuta ei.

bobocx
just curious

ptr batai spate

Mesajde bobocx » Mar 07-Aug-2007 13:23

eu am descoperit ca e de la masca din plastic in spate.... la gropi trancanea.. se atinge partea din plastic de ceva metalic.. si am rezolvat simplu : am pus o bucata de lemn care sa stea intre si nu mai face prea mult zgomot

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mar 07-Aug-2007 13:48

Da si eu am rezolvat aia dar cu o bucata de fagure de ceara gasit pe jos la taica-mio la albine in gradina. Deocamdata tzine :D . Problema cu bataia mecanismului centurilor spate care loveau in stalp s-a rezolvat la fel cu niste guma de mestecat. Pe bune, incepe sa-mi placa masina asta... :D

_________

Foste:

skynet
pasionat

Mesajde skynet » Mar 07-Aug-2007 13:55

ieri cand imi cautam ca nebunul pachetul de tigari pe sub scaun am vazut ca sub scaunul de la sofer se afla un cablu cu o mufa in capat. Intrebarea mea e ce face ala ??

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 07-Aug-2007 14:02

Probabil e senzorul de la airbag sau de la centura.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 07-Aug-2007 15:11

am vazut mufa aia de cand am cumparat masina. in cartea masinii scrie ca are senzor de centura cu martor in bord si avertizor sonor. daca o sa te uiti atent pe bord o sa il vezi doar ca la noi nu se aprinde niciodata. cred ca explicatia este ca in tarile "bananiere" precum Romanica, pe oameni ii cam enerveaza, pt ca nu prea poarta centura si atunci l-au scos.
cunosc posesor de passat care a mers la porsche sa il dezactiveze. poate ai si vazut in trafic multe masini "de smecheri" cu centura pusa prin spatele scaunului, tocmai ca sa "pacaleasca" acel senzorsi sa nu mai bipaie.

madlex456
pasionat

Mesajde madlex456 » Mie 08-Aug-2007 12:22

Daca imi amintesc bine....citisem pe forum la cei de la peugeot, ca acel martor pt centura de siguranta este disponibil doar pt masinile echipate cu aibaguri laterale, ceea ce este cazul la toyota aygo, din cate stiu la ei este dotare standard cele 4 airbaguri
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)

radu_dude
pasionat

Mesajde radu_dude » Vin 14-Sep-2007 21:32

mai si la mine la centura soferului scartzaie dar o rezolv cu muzica:))

si cred ca am un greieras in spate dar ma duc la reprezntztntza si leo las acolo.masina noua cu greierasi????

radu_dude
pasionat

Mesajde radu_dude » Dum 10-Feb-2008 15:00

imi tot iese chederul de la usa sofer si atarna aiurea cand conduc ce pot sai fac sal lipesc???

sebastian_moroianu
just curious

Mesajde sebastian_moroianu » Mar 12-Feb-2008 21:31

Service. Cel mai sigur. Daca nu chiar inlocuire pe garantie.

Apropos... Exista la Eurial Militari (service Peugeot) un mecanic care are un Pug 107 adica un C1 pe limba noastra. Daca ai drum pe acolo nu rata ocazia sa intrebi de el si sa te mai lamureasca cu privire la rezolvarea defectelor. Noi vedem si simtim o masina pe zi si aceeasi. El vede mai multe diferite pe saptamana...

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 12-Feb-2008 21:43

radu_dude scrie:imi tot iese chederul de la usa sofer si atarna aiurea cand conduc ce pot sai fac sal lipesc???

deci, il lasi sa iasa, chiar il si tragi usor in afara, si pe toata zona respectiva il strangi usor cu un patent si il impingi inapoi pe muchia de tabla de pe care a iesit. atat. ca daca te duci la ATS pt. asta, sigur pierzi 2-3 ore. succes!

radu_dude
pasionat

Mesajde radu_dude » Lun 18-Feb-2008 20:11

aha o sa incerc sa rezolv cu patentul sa vad daca iese ceva.mersii

Înapoi la “Citroen C1”