renew

Modificari si imbunatatiri ce pot face viata Bx-ului mai usoara.

Moderator: Echipa Tehnica

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

renew

Mesajde mbc » Mar 12-Feb-2008 21:01

Imi place mult bx-ul meu si ca urmare doresc sa fac niste modificari / reconditionari care sa il readuca in forma maxima. Doresc sa am toate materialele inainte de a ma apuca de lucru pentru ca nu prea pot sta fara masina prea mult timp.
-doresc sa desfac trapa de tot, sa ung ceea ce scartaie, sa curat tot si sa o revospesc. momentan are cativa greiei in anumite situatii. cateva suruburi sigur sunt desfacute pe jumatate
-vreau sa schimb mocheta din masina, cu ceva de foarte mare calitate.
-inainte de a remonta mocheta vreau sa izolez fonic toata partea de sub mocheta. voi folosi ceva de calitate in domeniu, am vazut mai multe variante pe beloud
-daca tot desfac mocheta, etc vreau sa trag cabluri din fata pana in spate pentru mai multe: cablu curent (ceva gros) pentru subwoofer, cabluri de semnal audio etc
-orice bec de pe consola centrala care nu functioneaza vor functiona
-voi monta alarma (daca tot desfac toata masina, pun si alarma, senzori, etc)
-am probleme cu chederul usii soferului. chederul s-a lasat in jos pana la punctul in care s-a rupt. trebuie schimbat (unde gasesc asa ceva?)
-usa soferului si a pasagerului vor fi ambele antifonate si izolat tot, facut modificarile necesare pentru a pune 2 boxe de 13cm un pic mai puternice fara sa creeze vibratii nedorite.
-In toate punctele de contact in care sunt distante voi pune izolant pentru a reduce orice zgomot.

Daca aveti ceva informatii sa imi dati, ar fi de apreciat. Ma voi apuca efectiv de lucru doar la vara din cauza temperaturii exterioare.
"If in doubt, flat out!"

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Re: renew

Mesajde nicum » Mie 13-Feb-2008 13:37

mbc scrie:-am probleme cu chederul usii soferului. chederul s-a lasat in jos pana la punctul in care s-a rupt. trebuie schimbat (unde gasesc asa ceva?)

Chederul e fix si se prinde in muchia de tabla. Daca chederul ar fi rupt ti-ar intra in masina apa si praf.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

robert-bx
pasionat

Mesajde robert-bx » Mie 13-Feb-2008 17:44

cheder de usa gasesti la mihai cu siguranta

claudius
pasionat

Mesajde claudius » Mie 13-Feb-2008 20:07

Cand tragi cablurile de muzica, sa tragi + si remote pe o parte a mashinii si cablurile de semnal(de preferat 4 RCA, ca sa nu ai probleme mai tarziu daca vrei sa pui amplif cu 4 iesiri) pe cealalta parte.
Deci sa nu fie unele langa altele, alea de curent cu alea de semnal :)

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mie 13-Feb-2008 21:02

robert-bx scrie:cheder de usa gasesti la mihai cu siguranta

cum gasesc la mihai gasesc si la dezmembrari, etc. problema e ca daca tot dau jos usa si ma apuc de ea vreau sa pun cheder nou. speram ca s-a subinteles.
"If in doubt, flat out!"

mbc
pasionat

Re: renew

Mesajde mbc » Mie 13-Feb-2008 21:04

nicum scrie:
mbc scrie:-am probleme cu chederul usii soferului. chederul s-a lasat in jos pana la punctul in care s-a rupt. trebuie schimbat (unde gasesc asa ceva?)

Chederul e fix si se prinde in muchia de tabla. Daca chederul ar fi rupt ti-ar intra in masina apa si praf.

Cred ca ceea ce imi trebuie mie nu e cheder. e chestia aia de cauciuc (garnitura) care e in jurul geamului. e intre geam si cadrul usii. e chestia pe care ruleaza geamul cand il deschid si inchid
"If in doubt, flat out!"

robert-bx
pasionat

Mesajde robert-bx » Mie 13-Feb-2008 21:48

alin asa ceva cred ca numai la citroen gasesti noi

Înapoi la “Modificari utile BX”