ATENTIE la ciptuning(remapare)!!!!!!!!

Modificari interior, exterior, motor, transmisie, suspoensie etc.

Moderator: Echipa Tehnica

catalin_dsc
simpatizant

Mesajde catalin_dsc » Joi 14-Feb-2008 18:33

pentru nitro_od

Sunt destul de dese cazurile in care atunci cand se defecteaza vreun audi/bmw mercedes de jdemii de euro vine o echipa tehnica germana si rezolva problema ca ai nostri nu-s in stare
Citroenul in sine este o masina prea tehnologizata si chiar necesita cunostinte aprofundate in electronica firmei acesteia,nu orice mecanic poate rezolva toate problemele acestei masini,chiar si avand toate dotarile necesare iar electronica de azi lasa loc la foarte multe interpretari si softul de diagnoza nu iti spune exact mereu care este cauza problemei ci indica doar defectul constatat.Spre exemplu eu am avut martorul de airbag aprins si evident mie imi arata airbag or pretensioner faulty dar care dintre cele 6 airbaguri sau 5 pretensionatoare ale centurilor era de vina?Trebuie luat la mana si verificat,poate fi un cablu poate fi o componenta poate fi o mufa etc,trebuie verificat si luat prin eliminare.
La masina veche,un megane din 96 am avut si ghidul de reparatie si am gasit niste chestii extrem de interesante dar care in acelasi timp m-au bagat si mai rau in ceata.

keos
pasionat

Mesajde keos » Joi 27-Mar-2008 11:48

Dupa cum se vede am si eu o jucarie, care la cat am dat pe ea sunt multumit, m-am gandit de la inceput sa-i fac tunning, dar nu sa fac pe sportivul (adica ma rog, ma fac :(), dar mai mult am vazut ca o sansa sa ca apasand pe acceleratie sa ma asigur ca ies din incurcaturi.

Toate bune si frumoase... zilele trecute m-am decis, am niste prieteni mai fanatici auto, si le-am zis hai sa cautam o firma de chip tunning, mai bag si eu un pic de andrelanina in masina.

Ma vorbesc cu ei, si mi-au spus, firmele care le stim noi nu ti recomandam, treaba e sensibila. A ramas sa caut, dar mi-au spus... nu te du la DimSport, ca stiu eu vreo 4 care s-au intors cu masina vraiste de la ei.

Well, i-am spus lasa ma, ca e cineva la noi pe forum care presupun ca daca tot scrie acolo stie ce face... caut dupa Doc, si dau peste.... ??? Dimsport.

hmm... nu e abuna, mai fac niste cautari, si dau peste aceasta discutie.

Acum sa nu-mi explicati cum sta treaba cu chiptunningul ca mi-am dat seama, e ca la PC cand faci overclocking ;)... dar in mod cert este folosit in curse precum F1 (dupa cum stiti acolo un motor dupa o cursa numai e bun).

Concluzia finala nu este daca si cine si in ce ordine are dreptate in acest caz... ci cu totul alta. Daca o firma a ratat de mai multe ori solutia corecta, e mare probabilitatea sa o rateze din nou, si userul nu vrea teste pe spinarea lui (si mi s-ar parea corect ca sa-i dau masina la firma de tunning, si daca dupa tunning apar probleme, sa-mi repare TOATE bubele care au aparut in urma tunningului).

Totusi, vreau in continuare... dar nu stiu la cine... stie cineva unde ar trebui sa ma adresez ?

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Joi 27-Mar-2008 11:55

Imi prezinti si mie acele 4 cazuri cu citroen??? Nu de alta dar n-as vrea sa vorbim din auzite ci din fapte. Pana acum rezultatele noastre s-au vazut pe mai multe forumuri inclusiv acesta si nu cred ca au fost de rau. De altfel si la cazul acesta am mari indoieli ca totul nu s-a intamplat asa cum povesteste acest client, de altfel nu prea pare un membru activ al forumului.
Chiptuning si Anulare FAP Citroen BY DIMSPORT

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Joi 27-Mar-2008 12:08

@Doc- raul a fost facut(de voi in mare parte).V-a plecat clientul nemultumit, nu mai conteaza din ce cauza a facut-o.A venit la voi cu masina ok sa ii faceti lucrarea si in 24 de ore era masina varza.Poti spune ca un client care vine sa isi rezolve o problema la o firma si in 24 de ore are o problema mai mare e multumit de ce i-a facut firma?Daca voiati si stiati cum se fac afaceri adevarate si cum se mentine ratingul unei afaceri in servicii, in loc sa il acuzati(poate pe drept) ca el e de vina si voi sunteti beton, il chemati sa ii dati banii inapoi, ii cereati scuze, ii spalati picioarele, etc...si poate ca atunci nu se mai crea un curent de opinie potrivnic.Pierdeati cele 9 milioane dar ramaneati cu alti posibili clienti si cu reputatia ok.Asa nu faceti decat sa va comportati ca un service amarat de cartier care nu iti rezolva problema, ba iti si strica masina dupa care dau vina pe sofer ca nu stie sa isi conduca masina.Sa stii de la mine ca o firma serioasa nu da vina niciodata pe client pt aparitia unei probleme chiar daca e vina lui pentru ca acel client are 1,2,100 de prieteni care cand e vorba sa vina la voi se gandesc de 2 ori ca nu cumva sa li se intample la fel si lor si nu mai vin.Succes in afaceri.

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Joi 27-Mar-2008 13:07

Mishoo poate nu ai citit de la inceput, dar banii s-au returnat, plata catre service-ul Citroen s-a facut de catre dealerul din Timisoara mai mult de atat ce ai vrea sa-ti spun.
Ideea este ca a existat o problema de comunicare intre dealer / client si nicidecum cu sediul nostru din Bucuresti. Eu personal am modificat peste 50 de motorizari PSA 1.6HDi si am avut probleme de genul asta.

Citez dintr-un post anterior:
"Dealer Timisoara: In rest, nu se cauta vinovati cand vinovatul e clar cine e: EU, cel care am dat-o in bara, iar discutiile despre soft sunt inutile, din motivele prezentate de mine mai sus.
Asa ca, imi prezint din nou scuzele, si consider ca ar fi politicos sa primesc si eu scuze pentru limbajul ce instiga la violenta.
"

Dealerul si-a cerut scuze, a recunoscut ca a gresit, a facut tot cea a putut pentru pentru a rezolva problema dar trebuia sa existe si intelegere si comunicare din partea clientului. Nu acuz pe nimeni, dar lucrand intr-un service ma lovesc in fiecare zi de astfel de clienti care vor ca totul sa se faca in 5 min si daca se poate sa fie mereu inaintea altora. Totusi nu vad ce legatura are cu activitatea mea pe forum sau la firma Dimsport???

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Joi 27-Mar-2008 13:22

Pai i-ati dat banii inapoi dar i-ati facut scandal(ma refer la firma), iar scuze v-ati cerut aici pe forum.Nu cred ca venea omul pe forum sa se planga daca il tratati bine.Faptul ca a plecat cu nemultumiri de la voi este vina firmei si nu a clientului.Incetati sa mai gasiti vinovati clientii pt lipsa voastra de profesionalism si aici ma refer la lipsa de profesionalism in marketing si in relatiile cu clientii.Nu e suficient sa ii repari omului masina, el trebuie sa plece atat de multumit de la voi incat sa va recomande si altora in loc sa umple forumul cu critici.Faputul ca el va critica arata ca nu l-ati servit corespunzator incat sa va laude.

Legatura cu tine vine din postul in care te pronuntai ca de fapt clientul nu spune tot adevarul si ca varianta dealerului poate e mai credibila.daca va cereati(ca firma) scuze pt neplaceri din primul post intelegeam, insa ati intervenit desfiintandu-l dupa care sa terminati povestea v-ati cerut scuze la modul"Bine e cum zici tu numai hai sa terminam!"

Daca te lovesti de clienti care vor totul in 5 minute si nu poti sa faci ce vrea clientul e vina ta, nu a lui(nu poti sa iti satisfaci clientul), daca vor sa intre mai repede la lucrat probabil ca ar trebui sa ii lasi mai putin sa astepte.Eu sper sa inteleaga cei cu afaceri ca traiesc din banii clientilor si nu invers, mai ales cand e concurenta...

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Joi 27-Mar-2008 13:37

Eu nu inteleg de unde tragi tu astfel de concluzii??? Eu ce scandal sa ii fac??? Vezi bine ca sunt locatii diferite, firma din Timisoara cu firma din Bucuresti, sandu nu este angajatul meu ci un simplu dealer care are un contract de colaborare si totusi din cate il cunosc personal nu este genul de om sa faca scandal. De curiozitate, daca chiar te framanta poti sa pui mana pe telefon si sa vorbesti direct cu el. Te asigur ca oricat de nervos ai fi te calmezi este o persoana foarte linistita specific celor din vest si ardeal.

Daca eram asa rai cum ai tras tu concluzia forumul citroen era plin de critici la adresa noastra.E usor sa vii pe forum sa spui verzi si uscate, o practica destul de des intalnita in randul romanilor, dar la fel de usor este sa deformezi realitatea in favoarea persoanala. Te voi invita sa vizitezi si alte forumuri gen: reno.ro, clubc4, clubcitroen, pejo.ro, hondafan.ro, loganclub.ro, 4tuning.ro, skoda-club.ro etc si ai sa vezi ca nu suntem asa de rai precum ai tras tu sau altii concluzia. Chiar daca esti client si platesti asta nu-ti da dreptul sa te comporti ca un badaran cu cel pe care l-ai angajat sa-ti presteze un serviciu.

Dupa cum am spus, dealerul a gresit in felul lui, clientul la fel, unul si-a cerut scuze si a facut tot ce a putut sa rezolve problema, cealalt nu a facut decat arunce cu noroi si sa bage bete in roate. Poate daca se intampla la noi in Bucuresti alta era situatia, problema aparuta garantez ca se rezolva in 10-15 min la service-ul dealerului pentru ca stiam exact ce trebuie facut si dealerul la fel. E posibil ca service-ul citroen din timisoara sa nu se fi intalnit cu un astfel de caz pana acum si sa nu stie cum trebuie setat un ecu pe masina. Am intalnit aceasta problema acum 2-3 ani la service-ul Citroen Champion, unde nici nu stiau ce procedura sa urmeze, daca nu le aratam pasii ce trebuie sa ii urmareasca este posibil sa se fi ajuns in aceeasi situatie.

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Joi 27-Mar-2008 13:49

Avand in vedere ca se aduc niste acuzati grave la adresa noastra prin prezentarea unui adevar deformat, o sa aveti si pozitia noastra oficiala la acest topic.Avand in vedere ca se aduc niste acuzati grave la adresa noastra prin prezentarea unui adevar deformat, o sa aveti si pozitia noastra oficiala la acest topic.

Te-ai identificat cu firma cand ai spus ca se aduc acuzatii la adresa voastra si deci eu nu fac decat sa continui sa te identific cu firma.Ai spus ca s-a prezentat un adevar deformat, deci cu alte cuvinte stiai ca realitatea a stat altfel decat o prezenta clientul."Pozitia oficiala" ma gandesc ca e pozitia firmei si nu a unui lucrator in firma.

Pentru inceput o sa rog 'MESERIASUL' de la TIMISOARA cu service autorizat sa posteze varianta lui pentru a fi clar pentru toata lumea ceea ce s-a intamplat acolo, dupa care vom da si noi replica acestui 'cunoscator in ale chiptuning-ului'.

Deci doresti sa fie clar pt toata lumea ce s-a intamplat ceea ce ma face sa cred ca tu stii deja ce s-a intamplat si ti-e clar,insa il rogi pe cel in cauza sa prezinte problema

Nu vreau sa scuz pe nimeni, dar acest client/user aduce acuzatii grave firmei noastre si reprezentantei din Timisoara fara un motiv intemeiat. Dar sa vedem ce are de spus colegul nostru de la Timisoara.

Iarasi te pronunti ca fiind reprezentant al firmei si in plus il acuzi din nou pe client ca va acuza fara motiv intemeiat, deci el minte si voi spuneti adevarul

Cu respect,
Doc

keos
pasionat

Mesajde keos » Mie 02-Apr-2008 09:52

Doc scrie:Imi prezinti si mie acele 4 cazuri cu citroen??? Nu de alta dar n-as vrea sa vorbim din auzite ci din fapte. Pana acum rezultatele noastre s-au vazut pe mai multe forumuri inclusiv acesta si nu cred ca au fost de rau. De altfel si la cazul acesta am mari indoieli ca totul nu s-a intamplat asa cum povesteste acest client, de altfel nu prea pare un membru activ al forumului.

Doc, nu pot sa zic modelul masinilor fiindca nu m-am intalnit cu ei, a fost o stire care nu am avut-o direct de la client ca in cazul anterior.

Si sper ca am prezentat-o destul de clar, dupa cum ti-am spus pentru mine personal e mai putin important cum si cine a gresit, si da am vazut ca respectivul nu este un membru activ al forumului. Dar orice ai zice, probabil ca ceva s-a intamplat daca l-a facut sa-si faca cont intr-un forum si sa-si spuna pasul.

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Mie 02-Apr-2008 12:21

Eu nu pot si nu am timp sa continui niste discutii inutile care nu vor ajunge la niciun numitor comun, insa va indrum sa verificati ambele forumuri clubcitroen.ro si clubc4.ro si sa discutati cu clientii nostri. Cereti de la ei parerile despre firma noastra sau serviciile pe care le prestam.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 02-Apr-2008 17:37

Ce parere aveti despre TCM Turbo (apropo de remapare)?

GYM
simpatizant

a

Mesajde GYM » Mie 02-Apr-2008 20:09

Din cate am auzit sunt foarte OK. Am 2 prieteni care si-au rescris softul la ei, un GTI si un GTI Edition 30, ambii foarte multumiti ;)

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 02-Apr-2008 21:15

Oau! la cat a ajuns GTI-ul Edition 30 dupa remapare?

OFF-topic: treaba e alta cu TCM, am vrut sa comand astazi la ei/el o toba Sebring, baiatul mi-a dat adresa (inexacta cred). am ajuns pe strada cu pricina, l-am sunat, a venit in locul in care parcasem eu. doream sa-i achit 500lei avans, dar el nu voia sa imi dea nici un fel de chitanta, ar fi avut pretentia sa-i dau banii pe strada, langa o parcare fara nici un act. cand l-am rugat sa mergem la sediu sa imi dea chitanta, mi-a zis ca defapt el acolo locuieste si ca nu poate decat sa imi dea o chitanta de mana si eventual cu stampila firmei.
Nu vreau sa zic ca era tzepar, nici nu mi-a facut impresia asta, dar mi se pare inadmisibil sa dai unui necunoscut 500lei in parcare, la capota masinii, fara nici o dovada. de ce nu poate da bon/factura/chitanta daca firma functioneaza legal?
ce sa mai, in 30min m-am dus la alt dealer sebring si am achitat avansul civilizat, cu chitanta si factura proforma, si la pret mai bun.

keos
pasionat

Mesajde keos » Mie 02-Apr-2008 21:30

Doc scrie:Eu nu pot si nu am timp sa continui niste discutii inutile care nu vor ajunge la niciun numitor comun, insa va indrum sa verificati ambele forumuri clubcitroen.ro si clubc4.ro si sa discutati cu clientii nostri. Cereti de la ei parerile despre firma noastra sau serviciile pe care le prestam.

Doc, nu e vorba de discutii... si eu aveam o parere foarte buna before.

Din punctul meu de vedere, ar trebui sa garantati ca masina in caz de efecte nedorite asupra masinii detectabile in sa zicem 30 zile, veti reface masina la starea initiala (inclusiv efectele secundare rezultate din interventie).

Alex_VTR
simpatizant

Mesajde Alex_VTR » Dum 20-Iul-2008 11:35

Eu am resoftat masina la Rabane....si se simte diferenta fata de ce era inainte, semnificativ chiar...nu am avut probleme deocamdata cu nimic sper nici sa nu apara eu unu sunt multumit

Înapoi la “Tuning”