ce masina ai alege??

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Dum 17-Feb-2008 15:16

mihaysmen scrie:eu am c4 coupe de 3 luni sunt super incantat dar datorita forumurilor cred ca o sa o iau razna adica visez mereu ca o sa am probleme.una a aparut un zdranganit de toba la frana de motor. oricand as lua civicul dar e cu mult peste bugetul meu.de ce nu te uiti si la Toyota Auris? chiar dc nu e coupe arata super bine si exista vorba aia ori iti iei masina ori Toyota

mai degraba o honda :lol:

mihaysmen
pasionat

Mesajde mihaysmen » Dum 17-Feb-2008 15:36

eu zic ca n`ar strica sa dai o fuga si la un dealer Toyota sa dai o tura cu un Auris.macar asa sa zici ca n`ai incercat apoi mai vb

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Dum 17-Feb-2008 17:01

daca e vorba de honda, si diesel, sa stiti ca dieselul de la honda e unul dintre cele mai tari de pe piata. din interior aproape nu iti dai seama ca e diesel, are un sistem revolutionar de miniamortizoare pe care e suspendat motorul, ce sa mai vb. premii peste premii. am un prieten care are Type S diesel. fuge superb.
@dj01fad: la tamponari m-am referit cand am spus de lipsa service-urilor. ca fiabilitate, nu cred sa apuci la un Civic nou sa distrugi mare lucru :lol: .

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Dum 17-Feb-2008 17:02

oricum mie GTC-ul imi place cel mai mult. si inca ceva. Opelul are sigur distributie pe lant, si Honda aproape sigur.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Dum 17-Feb-2008 19:25

Razvan, Opelul nu are ce cauta in lista de mai sus.
In rest, atit citroen cit si honda sint masini corecte si obtii exact ceea ce platesti. Daca vrei diesel, civicul cu motorul de 2.2l diesel este prea tare, face vreo 8.6 asu 8.8s de la 0 la 100, dar bineinteles costa pe masura. Evident C4-ul 2.0hdi este si el destul de ok ca si performante dinamice, consum, confort, dotari, etc.

Daca ar fi fost sa alegi de la producatorii enumerati de tine intre civic typeR, C4 VTS si astra gtc opc, dintre toate astea ti-as fi recomandat mazda3 mps. Eu exact asta am ales din lista de mai sus :)

Inca un lucru pe care sa-l iei in seama cind iti iei masina: faptul ca exista si rable ordinare cu care poti muta cu usurinta copacii de pe marginea soselelor. Printre ele se numara, evident, minunatul, superbul, si din plin generatorul de voma astra H. Mai multe date ai si pe aici:

http://img152.imageshack.us/my.php?imag ... vecyo8.png

Evident, C4 1.6HDI berlina, care e masina de pensionar pe linga urmatoarea caruta nemteasca (2.0T, suspensii sport and shit) are viteze de iesire/intrare in viraje cu 1Kmph (un kilometru pe ora) mai putin decit acest fiasco de masina "sport":

http://img352.imageshack.us/my.php?imag ... gtiws8.png

Ca ai distributie pe lant sau pe curea... nu stiu cit de mult conteaza. Evident, cea pe lant e mai rezistenta, insa avind in vedere la cit timp trebuie schimbata cureaua de distributie la masinile pe curea de la citroen...
Bafta!

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Dum 17-Feb-2008 19:59

Eu asi alege o Honda. In afara de C4 mai am de 9 ani o Honda Civic 1,4 fabricata 1989. Este o masina extrem de fiabila. Nu am schimbat pana acum decat bujii, amortizoare, capetele de bara si pivotii superiori. Sunt extrem de multumit de ea.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Dum 17-Feb-2008 20:08

Nu au treaba masinile produse acum 20 de ani cu astea de acum. Si BX/CX-urile produse pe vremea aia mai traiesc si azi... Insa intr-adevar, japonezii sint camin fata tuturor la fiabilitate.

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Dum 17-Feb-2008 20:09

Foarte multi ar alege Honda. Dar comparativ cu alte marci masinile Honda sunt cumparate de putine persone.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 17-Feb-2008 20:18

in cazul in care mi-as cumpara ACUM o masina noua, mi-as lua, in functie de buget:
1. Subaru Impreza STI
2. Honda Civic
3. Toyota Avensis
De ce? pentru ca o masina noua ar trebui sa iti dea o satisfactie totala. la ce bun daca dai 20 000 pe un c4 umflat cu dotari daca atunci cand ti-e lumea mai draga ti se duce ceva la computerul de bord sau la turbo sau alte figuri? te simti naspa toata ziua si iti consumi neuronii la service-urile de *AtenĂžie la limbaj* ale ATS-ului. Cred ca acest lucru este uitat de multe ori. Da, si mie imi plac formele c4-ului sau ale lui peugeot 407, sa nu mai vorbim de citroen c6... dar dupa ce ma trezesc imi dau seama ca chiar daca varianta de pana acuma Subaru impreza sti e urata, as alege-o fara sa clipesc daca nu s-a pune problema de bani (oricum nici nu e foarte scumpa)
"If in doubt, flat out!"

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Dum 17-Feb-2008 20:28

Pai, Seridan, daca e sa ne referim strict la civic, astia au fie 1.8i/140cp, die 2.2CDTI 140cp, fie hibrida. Daca e sa sa omparam cu masini din aceeasi clasa, citi dintre cei care dau 13000EUR pe un C4 1.4i/90CP+ceva dotari sau un C4 1.6i/1.6HDI la promotiile astea, ar da 22000EUR pe un civic 1.8i de 140CP (cu nu sint sigur ce dotari relevante in plus) si care e mai scumpa si decit un C4 VTS? Puterea motorului, consumul, etc, +calitatea finisajelor, faptul ca in honde cu greu reusesc sa-si mai gaseasca locul acei "greieri", etc, fac banii si diferenta, dar deja cu banii astia iti iei 2 C4-uri coupe 1.4i X!
Rationamentul de mai sus, stiu, ti se pare putin aiurea, dar fix asa se pune problema de obicei. Din acest motiv honda nu este o marca chiar asa de accesibila precum altele, si de aia are cota de piata pe care o are (micuta).
Acelasi lucru se intimpla si cind vine vorba de Jazz, care e vreo 14k EUR DDP, fata de un C3 de exemplu pe care-l scoti mult mai jos, ca sa nu mai spun de faptul ca ai si motorizari mai mici disponibile care-ti dau posibilitatea sa-l iei si mai ieftin (jazz-ul nu are decit 1.4i parca). Sau accord vs. C5, Legend vs. C6, etc.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 17-Feb-2008 21:53

pai in cazul asta si razvan ar trebui sa ne spuna cam ce buget vrea sa aloce pentru noua carutza :D... diferentele sunt destul de mari la pret, stiam asta, si in caest caz castiga c4 de departe batalia...

tzun
simpatizant

Mesajde tzun » Dum 17-Feb-2008 23:12

omul sta in galati ! si banuiesc ca nu are treaba cu service-ul din bucuresti ! eu ma declar multumit de service-ul din galati !

catalin_dsc
simpatizant

Mesajde catalin_dsc » Lun 18-Feb-2008 09:05

Civic pentru fiabilitate
C4 pentru pret
Astra........e prea spartana la confortul interior si nu imi plac masinile nemtesti in general decat foarte putine modele.

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Lun 18-Feb-2008 15:58

Honda Civic, diesel.

Bate la cur tot.

Am condus una (cu cutie automata) si inca-mi mai caut falca pe jos

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Lun 18-Feb-2008 16:28

pai daca bate la cur tot, tu de ce iti cauti falca?

Înapoi la “Diverse”