Cum/cand aflu daca m-a luat radarul?
Moderator: Echipa Tehnica
xenon, daca intr-un anume interval de timp iti va veni ceva acasa, sa ne anunti. eu iti spun ca 99% nu iti va veni nimic. (cu lucrurile astea sunt fffff familiarizat
de cateva luni). repet: in caz ca esti inregistrat de radar trebuie sa fii opritpe loc de catre politist. altfel nu mai e valabila regula.(a fost, dar au existat multe erori si abuzuri).

- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
in anumite orase nu se mai trimit amenzi, dar din ce stiu eu in bucuresti inca se trimit. de exemplu spre si in craiova nu se trimite nimic din cauza ca politia a pierdut prea multe procese, au fost si abuzuri si nu mai au chef de complicaturi (mi-a spus un amic care e agent); acum, xenon, mai este o treaba la mijloc... daca acei agenti care erau cu masina cu radarul oprisera deja pe cineva, atunci ai scapat deot, pentru ca in momentul in care au pe cineva oprit, ei opresc inregistrarea si isi vad de treaba cu omul respectiv. totusi, sper sa aibe si nutzu dreptate si sa nu se mai trimita niciunde; ca exemplu, eu am dat in radar cu 105 in oras, nu au apucat sa ma opreasca, nu mi-au trimis nimic acasa de peste un an, dar la cateva zile dupa eveniment m-a oprit un filtru si printre altele, omul m-a intrebat ceva de genul "unde te grabeai domne asa de tare mai alaltaieri ca aveai 105... noroc ca nu am fost pe faza sa te opresc"
.
acestea fiind spuse, gandeste pozitiv, ca oricum pana nu iti vine ceva acasa, daca iti vine, nu ai ce sa faci.

acestea fiind spuse, gandeste pozitiv, ca oricum pana nu iti vine ceva acasa, daca iti vine, nu ai ce sa faci.
radarul poate fi in miscare sau stationar; e vorba de acelasi aparat montat pe masini care poate fi folosit in ambele moduri. e vorba insa de erorile pe care le dau radarele in anumite conditii (temperatura, conditii meteo, conditii de trafic, calibrare, verificare metrologica, ecranari, interferente cu alte tipuri de unde etc....etc....). din acest motiv s-a luat decizia ca autoturismele detectate de aparatele radar cu viteza excesiva sa fie oprite in trafic in momentul constatarii abaterii, si nu prin intermediul postei, deoarece contestatiile in instanta au fost castigate in fffff mare parte de catre soferi care au invocat diverse cauze. chiar si radarele fixe de pe d.n.1 sau de la cosereni, sau in orice alta localitate deocamdata nu pot fi folosite la adevarata capacitate de lucru din cauza legislatiei care este inca destul de permisiva cu soferii (chiar daca multi nu recunoastem
).

-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
mihaysmen scrie:in cazul in care masina pe care este montat radarul este in miscare contraventia este anulata.defapt nu se mai fac astfel de constatari.
anulata pe naiba...
asa am luat eu radarul ieri. desi detectorul a tipat in draci, nu am franat destul de brusc si m-a luat, mi-a facut semn cu bastonul reflectorizant, amenda...
"If in doubt, flat out!"
poate nu m`am exprimat corect : daca masina cu radarul e in miscare si tu te intersectezi cu ei venind din celalat sens contaventia nu se poate constata. acelasi lucru e valabil si daca merg in spatele tau cei cu radarul . daca ai patit`o adreseaza`te judecatoriei de pe raza localitatii de unde fac parte politistii respectivi cu o contestatie. apoi la urmatorul termen al procesului fa rost de ordine MIRA si Normele metodologice de la aia cu masuratul si metrologia. succes
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
din cate ai zis prima data reiesea ca nu iei amenda daca te intersectezi cu ei pe drum.
nu am nici cea mai mica intentie sa fac cotnestatie etc pentru ca mi-as manca multi nervi si mult mai multi bani decat e amenda, hai sa fim seriosi, 100 de lei in 48 de ore lucratoare nu e o tragedie. in plus, inainte nu aveam puncte inainte. acuma, ce sa zic, recunosc si eu ca am fost prost, asta este. am mers cu 120 in localitate... am exagerat. am avut noroc ca l-a detectat in relativ timp eficient pentru ca am franat si m-a prins cu 73. cam asta a fost faza. btw: daca eram cu bx-ul aveam 160 si poate o muscam de tot. am fost cu un logan dci 85 si am fost limitat de motor.
nu am nici cea mai mica intentie sa fac cotnestatie etc pentru ca mi-as manca multi nervi si mult mai multi bani decat e amenda, hai sa fim seriosi, 100 de lei in 48 de ore lucratoare nu e o tragedie. in plus, inainte nu aveam puncte inainte. acuma, ce sa zic, recunosc si eu ca am fost prost, asta este. am mers cu 120 in localitate... am exagerat. am avut noroc ca l-a detectat in relativ timp eficient pentru ca am franat si m-a prins cu 73. cam asta a fost faza. btw: daca eram cu bx-ul aveam 160 si poate o muscam de tot. am fost cu un logan dci 85 si am fost limitat de motor.
"If in doubt, flat out!"
daca masina politiei e in miscare sau stationar aparatul radar inregistreaza si e valabil. daca vine din spate atunci nu e valabil si nu veti auzi niciodata despre un astfel de caz. repet: contraventia e valabila doar daca sunteti opriti in momentul comiterii abaterii (acest lucru e venit ca ordin de la minister, insa e un ordin pe care nu-l veti gasi publicat nicaieri, deoarece este marcat corespunzator
)

si totusi, cum am mai zis, chiar daca am si eu cateva amenzi nu le voi plati pana nu voi beneficia de, macar, de drumuri civilizate. abia atunci banii care ii folosesc pt piese de schimb o sa-i depun la primarie in contul amenzilor. in cazul in care sunteti sanctionat NU semnati procesele verbale pentru a putea merge in instanta. sper sa pot ajunge la vreo intalnire, deoarece prin web sau telefon nu va pot spune prea mult.
craso scrie:Adytzu , termenul de 30 zile este prevazu in lege asa cum prevede si un termen de 90 zile in care daca cei de le pollitie nu au primit dovada ca tu ai achitata amenda, ei sunt obligati sa trimita copie dupa procesul verbal la Primaria unde ai domiciliu pentru a fi executat silit.Am vazut destule cazuri in care cei amendati au castigat procesele cu politia pe motiv ca cei de la politie nu au intocmit corect procesul verbal, nu au respectat procedurile de comunicare a procesului verbal sau au incadrat gresit contraventia savarsita aplicand o sanctiune mare in raport cu pericolul social rezultat sin urma savarsirii unei contraventii.
Dupa 30 zile (de la luarea la cunostinta) iti trimite executarea silita! Dar daca tu nu ai luat nimic la cunostinta, e altceva! Daca ai luat, ai 15 zile sa faci plangere sau 30 sa o platesti!
Passion pour C5
Bear, cred ca m-ai inteles gresit. Exista 2 cazuri in care politia trebui sa-ti trimita acasa procesul verbal: 1. te opreste, iti face proces verbal iar tu nu semnezi ; 2. esti filmat . In ambele cazuri politia trebuie sa-ti trimita acasa procesul verbal in max. 30 zile de la data intocmirii procesului verbal. procesul verbal ti-l trimit fie prin posta cu confirmare de primire (adica trebui sa semnezi ca l-ai primit ) fie au ei niste agenti procedurali care vin la tine acasa si intocmesc un proces verbal cum ca ai primit amenda. Daca trec mai mult de 30 zile de la data intocmirii procesului verbal si pana la data cand tu ai semnat pentru primire poti sa-i dai in judecata si ai mari sanse sa castigi.
Acum, cele 15 zile de care zici tu : ai dreptate , in 15 zile de la data primirii procesului verbal poti face contestatie la judecatoria pe raza careia se afla organul de politie care ti-a dat amenda. Daca au trecut cele 15 zile si tu nu ai facut plangere sau nu ai platit amenda , politia are obligatia ca in maxim 90 zile de la intocmirea procesului verbal sa-l trimita la Primaria unde ai domiciliul pentru executare silita. Cei de la Primaria iti trimit somatie acasa si daca nu platesti in 15 zile de la primirea somatiei se trece efectiv la executarea silita adica poprire pe salariu, sechestrarea unor bunuri proprietatea ta si scoaterea lor la licitatie si mai sunt si alte medote.
Acum, cele 15 zile de care zici tu : ai dreptate , in 15 zile de la data primirii procesului verbal poti face contestatie la judecatoria pe raza careia se afla organul de politie care ti-a dat amenda. Daca au trecut cele 15 zile si tu nu ai facut plangere sau nu ai platit amenda , politia are obligatia ca in maxim 90 zile de la intocmirea procesului verbal sa-l trimita la Primaria unde ai domiciliul pentru executare silita. Cei de la Primaria iti trimit somatie acasa si daca nu platesti in 15 zile de la primirea somatiei se trece efectiv la executarea silita adica poprire pe salariu, sechestrarea unor bunuri proprietatea ta si scoaterea lor la licitatie si mai sunt si alte medote.