Senzor placute frina ?
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: C4 Picasso 2015 1.6 Hdi 115 Cp
Senzor placute frina ?
stie cineva daca la c3 sx 1.4 hdi exista vreun senzor in bord care sa indice cind trebuiesc schimbate placutele de frina?
CITROËN, CREATIVE TECHNOLOGIE!
Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.
Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.
- robistan25
- pasionat
- robistan25
- pasionat
- robistan25
- pasionat
- robistan25
- pasionat
Ma indoiesc ca C3 dispune de senzori de uzura ai placutelor. Eu am modelul nou, cu face lift. Ce-i drept, nu am verificat pe masina mea, dar daca nu exista niste fire care sa plece de la discuri si placute spre bord, e clar ca nu exista senzori. Daca nu ma insel, la C5 exista o astfel de senzori.
Nu e cine stie ce senzorul ala. Din cate stiu eu, solutia e relativ simpla. E nevoie de 2 conductori: unul se conecteaza la partea metalica a placutei, celalat pe disc. Cand placuta e uzata, partea metalica a placutei e in contact cu discul, cei 2 conductori sunt fac contact electric et voila... avem tensiune pe o intrare a computerului de bord.
Nu e cine stie ce senzorul ala. Din cate stiu eu, solutia e relativ simpla. E nevoie de 2 conductori: unul se conecteaza la partea metalica a placutei, celalat pe disc. Cand placuta e uzata, partea metalica a placutei e in contact cu discul, cei 2 conductori sunt fac contact electric et voila... avem tensiune pe o intrare a computerului de bord.
Nu am nici eu nici un senzor pe placutele de frana. Dar e simplu de pus cumva, casnic, acasa, din doua contacte luate de printr-un televizor, un bec in bord si gata...
Oricum , cam cat ar trebui sa ne tina placutele de frana ?? cele ECOLOGICE , nu cele initiale...
(Nu dati raspunsuri gen "depinde de cum conduci" sau "daca mergi cu frana de motor",etc...).
Cat ne duc niste placute de frana SUPERSOLICITATE? Eu va spun sincer, ca nu merg niciodata cu frana de motor, numai cu frana de serviciu, o solicit cat pot de mult. De exemplu, ii dau 80-90 la ora desi e semaforu rosu la 200 m, ca dupa aia sa o las pe liber si sa apas cat pot frana. Sau la munte, pe coborari, o las pe liber si numai din frana o tin...
In conditii dinastea, cat ne tine un set de placute ? 5000 Km sau 30.000 Km ?
Intreb pentru ca primul set l-am schimbat la 28.000Km, iar al-2-lea la 37.000 Km (cand am schimbat si discurile, daca va vine sa credeti) si acum am 43.000 Km si cam scartzaie...
Ce recomandati ? (Nu-mi spuneti sa merg cu frana de motor, etc..)
Oricum , cam cat ar trebui sa ne tina placutele de frana ?? cele ECOLOGICE , nu cele initiale...
(Nu dati raspunsuri gen "depinde de cum conduci" sau "daca mergi cu frana de motor",etc...).
Cat ne duc niste placute de frana SUPERSOLICITATE? Eu va spun sincer, ca nu merg niciodata cu frana de motor, numai cu frana de serviciu, o solicit cat pot de mult. De exemplu, ii dau 80-90 la ora desi e semaforu rosu la 200 m, ca dupa aia sa o las pe liber si sa apas cat pot frana. Sau la munte, pe coborari, o las pe liber si numai din frana o tin...
In conditii dinastea, cat ne tine un set de placute ? 5000 Km sau 30.000 Km ?
Intreb pentru ca primul set l-am schimbat la 28.000Km, iar al-2-lea la 37.000 Km (cand am schimbat si discurile, daca va vine sa credeti) si acum am 43.000 Km si cam scartzaie...
Ce recomandati ? (Nu-mi spuneti sa merg cu frana de motor, etc..)
Nu cred ca s-au inventat inca placute de frana care sa tina mult la felul tau de condus. Si alt sfat decat sa nu mai bruschezi masina cu sprinturi nebune pe distante mici si apoi frane bruste, nu pot sa-ti dau.
Si chiar daca iti place sau nu, este indicat sa folosesti frana de motor mai ales pe coborare, dar fiecare face cu masina lui cum vrea, ca doar e a lui nu? Eu am aproape 22.000 km cu masina si franele tin ca in prima zi.

Am gasit solutia mai demult...le incarc la Fermit Rm Sarat cu ferodou adevarat cu mult metal si cu azbest ca pe vremuri (cum sunt si cele din fabrica ale masinutzelor)...nu cu flintic ecologic care te duc 5000Km ...
Iar in frana de motor daca mergi se suprasolicita cutia de viteze si ambreiajul si consum mai mare de benzina, ceea ce e mult mai scump si mai neplacut ca si reparatii.
Da' oricum ar fi, cred ca e toata lumea de acord, ca discurile de frana nu ar trebui sa se duca sub 100.000 Km, indiferent de stilul de condus...
Iar in frana de motor daca mergi se suprasolicita cutia de viteze si ambreiajul si consum mai mare de benzina, ceea ce e mult mai scump si mai neplacut ca si reparatii.
Da' oricum ar fi, cred ca e toata lumea de acord, ca discurile de frana nu ar trebui sa se duca sub 100.000 Km, indiferent de stilul de condus...
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”