pt cei care au sau ar putea avea probleme, revin cu detalierea problemei si cu rezolvarea acesteia....
undeva prin vara anului trecut, din cauza ca am scapat antigel fiebinte pe electromotorul pompei, in cateva zile acesta a luat foc si s-a ars platanul care tine carbunii si niste bobine de antiparazitare....

in imagine lipseste unul dintre suportii pt carbuni...
cum acest platan nu avea cum sa coste mai mult de 10 euro, am incercat sa-l cumpar de la citroen....
surpriza, nu se poate, trebuie cumparata toata pompa, nici macar nu se poate cumpara electromotorul ei separat....
pret? 33 mil...
bun, ma apuc si construiesc intregul platan, care m-a tinut pana luna asta, cand a picat si el(deh, fiind manufacturat...)
am facut-o din nou prin amabilitatea lui costi de la serv citroen constanta, pe care vi-l recomand cu caldura si al carui nr de tel il voi posta numai dupa ce-l intreb daca imi permite sa fac asta...(mi-a dat un platan folosit si care era putin topit, dar pe care l-am reconditionat)
am intrebat un mester de la ats daca pot sa scot electromotorul din cuplajul pompei si mi-a spus sa nu incerc asta niciodata, pt ca nu voi mai putea sa-l pun la loc, pt ca ar fi un cuplaj care s-ar distruge. eu intentionam sa adaptez un alt motor....
iata pozele cu vestitul cuplaj care s-ar distruge, cuplaj absolut banal....
deci, cei ce vor sa adapteze alt motor, e floare la ureche...

iata si axul electromotorului....

daca totusi nu doriti sa adaptati un electromotor de aeroterma de saviem(modelul de 12v, care arata cam ca motorul original), atunci aflati ca acest motor echipeaza electroventilatorul de la passat modelul de dinaintea astuia nou.... si poate ca o mai fi si in alte parti....
eu am facut probe cu un electromotor din asta caruia i-am facut o flansa si care merge f frumos si pe care puteti sa-l achizitionati pe o juma' de tuica de pe la fiare vechi...
ma intreb si va intreb, cum draku e posibil ca tariceanu si cu gasca lui de neprofesionisti sa inlocuiasca o componenta de 1000 de euro pt niste carbuni?
ma intreb daca asta nu e motiv sa-i dam in judecata ca prea e bataie de joc....