Citroen C3 1.1i CoolAir

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

AndreiOniceanu
simpatizant

Citroen C3 1.1i CoolAir

Mesajde AndreiOniceanu » Sâm 30-Iul-2005 12:38

Salut! Bine v-am gasit pe acest forum!

Astept sa mi se livreze masina, un Citroen C3 1.1i CoolAir... au spus de la reprezentanta ca ajunge in maxim 3 saptamani. Pana atunci as avea niste intrebari...

Initial am vrut sa pun la optiuni ABS si radioCD, dar mi-au spus ca trebuie sa astept pana in octombrie - noiembrie daca nu iau o echipare standard. Intrebarea mea este ce MP3 sau CD auto decent (sa se auda mai degraba clar decat tare, avand in vedere ca este o masina mica) cu 4 boxe + 2 tweetere imi recomandati si daca il pot monta oriunde sau doar la reprezentanta?

Considerati ca alarma este 100% necesara?

De asemenea, as vrea sa imi montez si o cotiera centrala. La reprezentanta costa cam 6,5 milioane ceea ce mi se pare exagerat. Aveti idee unde pot gasi asa ceva?

Acum masina e comandata, nu mai e cale de intors, mie mi-a placut si comparativ cu alte masini din aceeasi clasa m-au atras optiunile, gadget-urile si design-ul exterior. Stiu ca motorul e slabut, dar credeti ca pot iesi decent cu ea din oras, sa zicem de la Constanta pana la Predeal?

Daca aveti alte sfaturi, pareri sau comentarii referitoare la modelul pe care l-am ales, va raman recunoscator.

Va multumesc anticipat!

Bianca
just curious

Mesajde Bianca » Sâm 30-Iul-2005 15:48

Daca nu te deranjeaza sa primesti sfaturi de la o femeie, pot sa iti raspund eu la intrebarea referitoare la drumul "decent" de la Constanta la Predeal. Pentru mai multe informatii intra pe topicul postat de mine...in prima jumatate din raspunsuri se dau foarte multe informatii despre 1.1.
Acum...drumul poti sa il faci decent si fara probleme atata timp cat nu ai masina incarcata (adica recomandabil sa fiti max 2 pers + fff putin bagaj). In conditiile astea nu o sa simti ca "trage greu" (e tare amuzanta expresia asta a barbatilor). La fel recomandabil e sa nu ceri de la ea pe autostrada sa iti mearga constant la 130km/h...o sa iti consume destul de mult. E un motor mic construit special pentru orase aglomerate, care iti solicita mult vitezele inferioare...Se comporta OK si la cele superioare, dar sa nu ai pretentii de masina de curse, adica dat talpi, sau viteze.
Cam atat despre drumuri decente. cat despre casetofon bun, in care claritatea sa castige inaintea sonorului tare, iti recomand Di-Bas-ul. Au niste Siemens-uri cu Mp3 Player f bune, dar mai au doar f putine asa ca daca vrei neaparat du-te cat mai repede. Nu iti recomand sa iti iei din Meida Galaxy, cum ii aud pe foarte multi, deoarece majoritatea sunt cele ramase pe stoc din afara (informatie verificata de cineva care lucreaza acolo) plus ca sunt nesimtit de scumpe.
Per total masinuta ta e f buna si se descurca onorabil mai peste tot. AM avut si eu una pe mana zilele trecute si mi-a placut tare mult. Cum eu sunt fata nu am mari cerinte de la motorasul de 1.1, dar tu s-ar putea sa fi cam nemultumit de comportamentul ex-urban.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 01-Aug-2005 08:27

Bravos Bianca, iti insusesti cunostintele foarte repede! Trebuie apreciata o femeie cae chiar s-a documentat inainte sa ia o masina. Cel mai bine este ca acum sfatuieste mai departe pe altii. Si pe deasupra a sisntetizat ce scriseseram cativa mai sus!!!! =D>
Acum 1 sapt un prieten de-al meu si-a luat un radioCd cu MP3 ALPINE de la Carrefour (parca asa se scrie) si cu nioste boxe kiar bune. Pretul era undeva la 5 300 000 lei ceea ce pentru un Alpine este foarte bun. Dar intra pe internet la adresa http://www.be-loud.ro/ si o sa vezi acolo un clarion de toata frumusetea - produse pe care le recomanda si Citroen.
C3-ul meu este cu Clarionu' din fabrica si sunt tare multumit de el. Se aude clar atat la vol 10 cat si la vol 25.
Ahhh. uitasem. Daca vrei sa-ti iei cotiere, merita sa dai bani pe ele doar daca mergi mult in afara orasului. In oras te cam incomodeaza la schimbat viteza!!!

Keep it on the road!!!

P.S. Vezi ca masina nu vine echipata si cu boxe, pe fata iti trebuie de 16,5; pe spate iti trebuie de 13 cu un suport special si tweeterele din bord nu mai stiu de cat erau!!!

AndreiOniceanu
simpatizant

Multumesc

Mesajde AndreiOniceanu » Lun 01-Aug-2005 09:54

Va multumesc de raspuns!

Astept si alte sfaturi/comentarii in legatura cu alegerea mea!

kata
pasionat

Mesajde kata » Lun 01-Aug-2005 10:22

se vede treaba ca esti un pic cam nerabdator.
intrebari trebuia sa pui asa cum face bianca, inainte sa-ti iei masina.
acum, din moment ce zici ca nu mai poti schimba nimic, cred ca nu o sa-ti placa sa auzi comentarii contra.

eu unul iti urez sa o stapanesti sanatos si sa-ti vina cat mai repede!

cat despre motorul de 1.1, ca nu pot sa ma abtin, nu pot sa-ti spun decat ca 1.6 16V mi se pare extrem de obosit... :(

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Lun 01-Aug-2005 10:40

De interesat m-am interesat si inainte, normal. Nu m-am apucat sa imi iau masina din poze sau auzite. Asta a fost alegerea pentru bugetul meu... Forumul asta l-am gasit de-abia acum cateva zile cand deja o comandasem...

Normal ca nu mi-ar place sa aud de rau, dar speram in niste sfaturi de la alti proprietari de C3 care au trecut prin asta... Sfaturi pentru un nou proprietar... :)

Eu tot mai sper si astept sfaturile alea... :D

AndreiOniceanu
simpatizant

sft

Mesajde AndreiOniceanu » Joi 04-Aug-2005 06:32

Hello? Chiar nu imi mai raspunde nimeni? Astept si eu niste sfaturi pentru un nou proprietar de C3...

kata
pasionat

Mesajde kata » Joi 04-Aug-2005 08:38

citeste si tu celelalte subiecte de la "C3". sigur o sa gaseti ceva.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Joi 04-Aug-2005 08:46

Cred ca si in post-urile anterioare ti s-a mai raspuns la intrebarile puse. O sa mai apara intrebari dupa ce iti vine masina, pana atunci nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. La site-ul pe care ti l-am dat mai sus pentru radioCD montajul este de 200 000 ROL, cred ca merita!!!!!

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Joi 04-Aug-2005 10:16

Andrei, referitor la boxe, Radio CD, vezi topicul: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=776

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Vin 05-Aug-2005 20:22

Mersi mult de raspuns!

Totusi, care-i faza cu suportii aia pt boxele din spate? De unde ii cumpar? Sau se confectioneaza? Eu vreau sa imi iau mp3 player-ul si boxele de la Selgros. Unde gasesc suportii aia?

Ah, si inca ceva... dimensiunile le-am inteles pentru boxe (16,5 si 13 cm), dar nu stiu ce adancime e permisa si deasemenea nu stiu ce dimensiunji au tweeter-ele...

Astept raspuns. Multumesc!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 08-Aug-2005 08:21

adancimea si dimensiunea tweeterelor nu le stiu, dar cu un telefon la ATS ai rezolvat problema!

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Lun 08-Aug-2005 19:34

AndreiOniceanu scrie:Totusi, care-i faza cu suportii aia pt boxele din spate? De unde ii cumpar? Sau se confectioneaza? Eu vreau sa imi iau mp3 player-ul si boxele de la Selgros. Unde gasesc suportii aia?

Conform ATS, "nu-i gasesti pe niciunde, doar la noi. Costa 2x500.000" [lei vechi].
Adica asta era pretul lor vara trecuta, intre timp poate s-a schimbat.

Oricum, ar trebui sa dai un tel la ATS sa-ti confirme toate informatiile astea.
Teoretic e posibil ca modelul 2005 sa aiba parametrii astia schimbati fata de C3-urile din anii anteriori - chiar daca e foarte improbabil.

AndreiOniceanu
simpatizant

New car

Mesajde AndreiOniceanu » Joi 18-Aug-2005 07:13

Salut!

Ieri mi-a venit si mie masina, deci puteti sa va "mandriti" cu un nou proprietar de C3. Inevitabil acum incep intrebarile... :)

1. Am pus benzina OMV Super 100 si am de gand sa pun numai acest tip de benzina. Este ok pentru motorul de 1.1i?

2. Ce norma EURO are motorul si cat costa rovigneta pentru aceasta motorizare?

3. Nu reusesc sa ma dumiresc cum sa fac sa se aprinda lumina de la plafoniera cand deschid usa. Nu se aprinde/stinge decat din buton. Cum ramane cu lumina aia "follow me home" din descrierea masinii?

4. Ce semnifica informatiile afisate de computerul de bord? In afara de consumul instantaneu si alte cateva, nu reusesc sa ma dumiresc ce afiseaza si nici in manual nu scrie.

5. Ce rol are butonul din "varful" selectorului de lumini/semnalizator.

6. In marsarier este foarte zgomotoasa. E normal sau ar trebui sa ma ingrijoreze?

7. Unde gasesc si eu o cotiera centrala care sa se potriveasca, dar nu Citroen originala ca aia costa vreo 6-7 milioane?

8. In carte scrie ca exista si niste cureluse speciale pentru fixat bagajele in portbagaj. Voi le-ati primit ca eu nu le gasesc nicaieri?

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre!

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Joi 18-Aug-2005 08:21

1. OMV S100 sau benzina Super (~38.000 litrul) de la Petromidia/Rompetrol;
2. EURO # (am masina ca a ta);
3. Apasa pe butnoul de langa plafoniera si merge;
4. Consum instantaneu, consum mediu al masinii de la ultimul reset, cati km iti ajunge carburantul care il mai ai, cati kilometri ai inh total cu masina si "kilometrajul mic" ala care poate fi resetat;
5. Nici unul;
6. Si la mine e la fel, stai calm;
7. Habar nu am;
8. Scrie "in functie de tara si dotari".

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”