Citeva probleme: becuri, ambreiaj si tabla

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

c

Mesajde sandor mihai » Dum 09-Mar-2008 15:08

din cauza ca trebuie data cutia jos(deci e relativ complicat si costisitor) eu zic sa astepti pina cind problema se agraveaza mai mult.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Dum 09-Mar-2008 15:34

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Dum 09-Mar-2008 17:32

Marmotu scrie:Este scump rulmentul ala? Si complicat de schimbat? Cum as putea fi sigur ca e uzat?

Kit-ul de ambreiaj se inlocuieste de obicei cu totul (inclusiv rulmentul de presiune).

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Lun 24-Mar-2008 09:15

Si uite ca am o noua problema.
Becurile fata vad ca rezista, acum mi s-au prajit citeva din cele de pe spate.

Si anume, s-au dus:
+ bec stop stinga
+ bec (becuri) "a treia lampa stop"
+ becuri iluminat nr. inmatriculare

Are cineva idee cum se schimba macar unele din ele?
Multam din nou anticipat.

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Lun 24-Mar-2008 10:07

Marmotu scrie:Si uite ca am o noua problema.
Becurile fata vad ca rezista, acum mi s-au prajit citeva din cele de pe spate.

Si anume, s-au dus:
+ bec stop stinga
+ bec (becuri) "a treia lampa stop"
+ becuri iluminat nr. inmatriculare

Are cineva idee cum se schimba macar unele din ele?
Multam din nou anticipat.

pt stop spate trebuie dat stopul jos are 2 suruburi unul este vizibil celalalt este in portbagaj in lateral parca cu tubulare de 10 merge desfacut sau o inelara mare grija cand scoti stopul ca sa umbli la bec pt ca , capacul are mai multe cleme desfale cu grija pe toate incet cu incet sa nu rupi din ele ca sunt foarte fragile.
la becurile de iluminat nr. inmatriculare cred , ca trebuie desfacut plasticul de pe portbagaj ca sa poti avea acces la ele.

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Lun 24-Mar-2008 15:24

Cu stopul si al treilea stop am reusit.
Incredibil de usor de schimbat "al 3-lea", dar a compensat in dificultate gasirea lui (de la ATS, 10,82 RON bucata).

Mi-au mai ramas cele doua becuri de la placuta spate, care-s W5W, parca (mai caut sa fiu sigur).
Dar cum dau jos dracia aia de plastic de pe interiorul hayonului?
Ca veni vorba de ea, ar trebui sa aiba doua "ornamente-cauciucuri", din care eu (acum am remarcat) am ramas doar cu unul. Aveti idee pe unde pot gasi de cumparat unul "nou"?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 24-Mar-2008 15:35

Pentru demontarea plasticului negru de la hayon, arunca un ochi aici:

http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... 53&start=0

Toate becurile de pe C3:

http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=4654

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Lun 24-Mar-2008 17:40

Multumesc! :)

Am citit tutorialul tau, vldst, dar nu m-am lamurit foarte tare (printat, anyway! :D ).
Probabil pe simbata o sa ma "pun pe ea", si daca-i dau de cap promit sa fac un mic ghid.

As putea, de fapt, sa scriu si pentru inlocuirea "fazei scurte", o pot face acum cu ochii inchisi... :|

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Lun 24-Mar-2008 20:06

Si pentru ca "nu se stie niciodata", iar in "date utile" (sticky) becul asta lipseste din lista, va mai intreb: ce tip de bec trebuie pentru lampile de semnalizare laterale (cele de pe aripi)?
Eventual si cum se pune?

Pina la urma cred ca stringem material de-un megatutorial cu becuri... :D

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 24-Mar-2008 21:44

OK. Sa lamurim si chestiunea asta.

Becurile de semnalizare laterala de pe aripile fata sunt WY5W. Dupa cum se poate observa din indicativ, au aceeasi forma exterioara ca si foarte folositele W5W (becuri fara soclu), doar ca sunt colorate in galben.

Acum partea cu montatul... E relativ simplu, dar trebuie sa ai nitica rabdare. Scule necesare: o surubelnita dreapta si o laveta. Trebuie scoasa mai intai lampa cu totul si dupa aceea extras becul. Lampa are niste cleme elastice de plastic care apasa pe peretii laterali ai gaurii din aripa prin care trece capatul cu conector al lampii. Ideea e sa aduci laveta cat mai aproape de muchia din dreapta sa zicem a lampii si ajutandu-te de surubelnita sa impingi spre tine lampa. Odata ce lampa a iesit cat de cat, poti apasa cu surubelnita direct pe clema, care acum ar trebui sa fie mai accesibila, iar lampa va iesi in 2 timpi si 3 miscari. Grija mare la operatia asta, sa nu scapi vreo surubelnita pe vopseaua de pe aripa... Pozitioneaza atent laveta si surubelnita.

Pe urma trebuie sa desprinzi conectorul. Daca-mi aduc eu bine aminte, are un clips micut, apesi pe el si gata. Ai mare grija ce faci cu conectorul de pe cablu. Sa nu-l scapi inauntru, ca va fi cam greu sa-l recuperezi... Te ajuta insa gaura din aripa. Scoti conectorul cat sa iasa din aripa si il muti pe partea stanga sau dreapta (la alegerea ta) a gaurii, care e mai ingusta acolo (conectorul n-are cum sa treaca prin portiunea aia).

Acum ai ramas cu lampa in mana. De aici incolo nu stiu nici eu sa-ti spun sigur care e continuarea, pentru ca aici m-am oprit :D La cat m-am benoclat eu la lampa aia, as zice ca trebuie sa scoti cumva plasticul transparent de deasupra, vizibil si la exterior dupa montare, iar de acolo becul ar trebui sa poata fi extras cu usurinta.

Spor :wink:

zez3
just curious

side lamp faulty

Mesajde zez3 » Mar 30-Dec-2008 15:01

salutare,

o problema semnalata de calculatorul meu de bord.
"side lamp faulty"
Nu stiu ce intelege el prin "side" sau care laterala dar m-am uitat la aproape toate becurile si merg perfect.

Se pare ca eroarea persista pentru ca de fiecare data cand pun contactul ma instiinteaza. Cred ca singurele becuri la care nu m-am uitat sunt cele 2 de pe hayon care lumineaza numarul.
Ma gandesc ca poate din cauza frigului a fost un contact imperfect temporar si acum i-a ramas computerului pe creier ca are un bec ars, alta solutie ar mai fi sa resetez calculatorul cum scria cineva prin forum dar nu cred ca m-ar ajuta si in plus vreau sa stiu cand trebuie sa mai merg la urmoatoarea revizie.
Mai cercez maine dar daca are cineva vreo idee e bine venita.
Multumesc anticipat.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 01-Ian-2009 18:22

poate vreun bec de la o semnalizare laterala, ai verificat?

zez3
just curious

Mesajde zez3 » Dum 04-Ian-2009 20:16

Nu mai face acum se pare ca a fost doar temporar cred ca a fost un contact imperfect posibil din cauza frigului. Anul trecut cam tot in perioada asta mi sa ars un bec de la stop.

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Vin 30-Ian-2009 19:39

Si mie mi se abureau farurile fata, dar am desfacut capacul din spate, cu cleme, am inlocuit gernitura cu o alta garnitura de la Praktiker , de pus la cada ceva...si nu-mi mai abureste !! deci, concluzia e ca se strica in timp garnitura de etansare! 8)
Legat de becuri, am unele japoneze acum 18 RON bucata am dat si nu s-au mai prajit deloc de vreo 3 luni...doar ca am montat doar unu' ,unu' e mai vechi si unu baga lumina mai puternic, unu mai slab, parca e la dacie cand nu facea contact bine becu' si mi-e lene sa-l schimb si pe celalalt, il astept sa se arda ! :wink:

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Lun 02-Feb-2009 08:10

Becurile de iluminare numar sunt intr-adevar W5W, dar daca iti aste mai usor, sunt exact aceleasi de pozitie de Logan.
Pretul lor, cel putin aici in Raiul magazinelor de piese auto - Mioveni este de 2 ron setul sau 4 ron cele pe led (eu d'alea am luat).
Eu le-am schimbat f usor, dar dand jos suportul de numar si desfacand clemele cu o surubelnita mica.
Becuri H7, mi-am facut stoc in torpedo (am 10) care sper sa-mi ajunga un an :). pret - 5 ron
H1 (mai ales pt proiectoare, unde se ard constant) - 6 ron

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”