Mesajde bytzu » Lun 08-Aug-2005 09:02
intrucat aseara m-am intors de-acolo, de la bolboci, cu CXul, cred ca va pot da toate amanuntele : cazare bolboci : 150-300k locul, depinde de nr de paturi din camera; 60k ciorba de burta..etc
problema cea mai mare este drumul: sunt 2 drumuri : unul direct din sinaia, pe dichiu, abrupt si mai scurt cu vreo 20 km, si celalalt din moroieni, pe la sanatoriu; primul este abrupt, mai usor la coborat, trebuie dati jos pasagerii din masina, deorece sunt vreo 5 portiuni rele, trebuie coborat la relanti, din frana, pe care sa stiti ca nu o soliciti f mult, si trebuie avut grija la bolovani si rapele de pe drum; am facut vreo 2 ore la coborare; celalalt drum este mai lung si mai lin, dar are alte capcane : sleauri facute de camioanele care cara busteni, care in urma ploilor ( a plouat f mult, chiar si cand eram eu acolo ) sunt pline de namol; pe drum sunt capcane : bolovani, care pot dauna suspensiei: caz concret - eu am rupt conducta de hidraulica dintr-un soc de la un bolovan, si am ajuns la bolboci pe la vreo 11 noaptea, thx to ford v6 care a venit cu o conducta, ca altfel ramaneam p-acolo
drumul de la bolboci spre pestera/padina trece prin cheile tatarului, unde iar este o portiune ffff urata, cu niste bolovani mari ; de la padina drumul se bifurca in dreapta spre hotel pestera, si va pot spune ca aia e cam cea mai nasoala portiune dintre tot ce-am zis mai sus
la cort nu stiu dc e f bine, pt ca este f mare posibilitatea de ploaie; din punctul asta de vedere ar fi ok la bolboci, pt ca este curte interioara unde poti pune cortul si parca, iar dc e ceva mergi in cabana
deci : 5 l LHM, conducta de hidraulics..atentie marita, si drum bun
aaaa..si ca sa nu mai zica ford v6..drumurile astea le cunosc f bine, pentru ca sta a fost a 6a oara cand le fac cu masina, inainte mergeam cu dacia ( fara probleme de genul hidraulica)), si le-am mai facut si inainte pe jos, cam toate traseele din bucegi..dar asta e, cu CXul tre sa fii mai atent !