Cine s-a mai lovit de problema inmatricularii & stuff cu o masina care nu e luata prin leasing, sa-mi spuna si mie cum merge treaba.
Ce trebuie facut cu talonul, RAR-ul, asig obligatorie, casco samd.
Danke shon pt ajutor.
Jarod
Proceduri de inmatriculare & stuff
Moderator: Echipa Tehnica
Proceduri de inmatriculare & stuff
Ultima oară modificat Mie 10-Aug-2005 14:06 de către Jarod, modificat 1 dată în total.
Sper sa nu supar pe nimeni daca dau un link de pe alt forum:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=2910
E cel mai complet tutorial pe care l-am gasit pe net (particularizat pt Bucuresti ).
Vezi ca titlul topicului nu este prea inspirat (eram tentat sa nu-l citesc) - daca-ti iei masina cu credit de la banca (deci nu in leasing), e aceesi procedura de inmatriculare ca si cand o iei cu "banul jos".
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=2910
E cel mai complet tutorial pe care l-am gasit pe net (particularizat pt Bucuresti ).
Vezi ca titlul topicului nu este prea inspirat (eram tentat sa nu-l citesc) - daca-ti iei masina cu credit de la banca (deci nu in leasing), e aceesi procedura de inmatriculare ca si cand o iei cu "banul jos".
Mersi mars2k pt link.
Am inteles cam asa:
Pas 1: RAR
- cartea de identitate
- ITP 2 ani
Pas 2: UDRISTE
- dactilografiere fisa inmatriculare
Pas 3: CEC
- taxa certificat auto
- taxa talon ?!?!
Pas 4: TAXE SI IMPOZITE
- impozit auto
Pas 5: UDRISTE > depunere acte inmatriculare
- Carte Identitate (original si copie)
- Fisa Inmatriculare
- Cerere inmatriculare
- chitanta taxa certificat auto CEC (original + copie?!?)
- chitanta taxa talon CEC (original + copie?!?)
- RCA (copie)
- Factura cumparare masina (copie)
Cum vi se pare? Sunt toti pasii aici?
Jarod
Am inteles cam asa:
- cartea de identitate
- ITP 2 ani
Pas 2: UDRISTE
Pas 3: CEC
- taxa certificat auto
- taxa talon ?!?!
Pas 4: TAXE SI IMPOZITE
- impozit auto
Pas 5: UDRISTE > depunere acte inmatriculare
- Fisa Inmatriculare
- Cerere inmatriculare
- RCA (copie)
Jarod
Jarod, nu-mi mai amintesc detaliile.
Dar m-am bazat pe tutorialul asta si 90% a mers exact cum scrie acolo.
Ce-mi amintesc c-a fost diferit:
1. Optimizare: poti sa dactilografiezi fisa langa RAR - exista vizavi de RAR niste "tarabe" care se ocupa de asta si scapi de-un drum la Udriste
2. Sa ai la tine timbre fiscale, trebuie pt administratia financiara, mi se pare ca si pt etapa finala la Udriste - cand te duci cu toate actele.
3. Nu am facut ITP-ul. Se face mai nou la masini noi?!
Dar m-am bazat pe tutorialul asta si 90% a mers exact cum scrie acolo.
Ce-mi amintesc c-a fost diferit:
1. Optimizare: poti sa dactilografiezi fisa langa RAR - exista vizavi de RAR niste "tarabe" care se ocupa de asta si scapi de-un drum la Udriste
2. Sa ai la tine timbre fiscale, trebuie pt administratia financiara, mi se pare ca si pt etapa finala la Udriste - cand te duci cu toate actele.
3. Nu am facut ITP-ul. Se face mai nou la masini noi?!
Cred ca iti trebuie unul de 5000 si unul de 10000 lei vechi, nu-mi mai amintesc precis, dar mai bine cumpara vreo 5x1.00 RON, sa ai si de rezerva, eventual sa-i poti ajuta pe cei ce se zgarie pe ochi dupa ce-au stat o ora la coada cu toate actele in regula mai putin 1 fuckin' timbru.
In principiu le cumperi de la Administratia Financiara, dar nu gasesti la toate, confom legii lui Murphy in mod sigur nu gasesti la Administratia Financiara la care iti inscrii masina
Eu am cumparat de la Adm Financiara de la "Cutitul de Argint" (o straduta perpendiculara pe Serban Voda).
Nu stiam ca s-a mutat RAR-ul.
Naspa
In principiu le cumperi de la Administratia Financiara, dar nu gasesti la toate, confom legii lui Murphy in mod sigur nu gasesti la Administratia Financiara la care iti inscrii masina

Eu am cumparat de la Adm Financiara de la "Cutitul de Argint" (o straduta perpendiculara pe Serban Voda).
Nu stiam ca s-a mutat RAR-ul.
Naspa

Noi am apelat la "cunoştinţa unei cunoştinţe" care lucrează la un birou notarial, şi care şi-a trimis practicantele la plimbare pe la RAR, Adm. financiară şi Udrişte - unde, evident, avea şi pile. Am avut actele ĂŽntr-o săptămână, cu un cost rezonabil - peste taxele oficiale, evident. Dar din păcate nu mai pot recomanda persoana fiindcă am rătăcit numărul de telefon 

Jarod scrie:Mersi mars2k pt link.
Am inteles cam asa:
- cartea de identitate
- ITP 2 ani
trebuie sa ai si copie de la cartea de identitate a masinii si buletinul (nu mai stiu sigur de buletin). Nu s-a mutat RAR-ul este tot pe Grivita, cel putin partea de secretizat (asa era acum 4 saptamani cand am fost eu)
Jarod scrie:Pas 2: UDRISTE
La mine la sectorul 4 era si la administratia financiara unul care face aceiasi chestie, desi eu am facut un drum in plus la Udriste.
Jarod scrie:Pas 3: CEC
- taxa certificat auto
- taxa talon ?!?!
pentru prima completezi un formular pentru care au exemplu la masa sub sticla, pentru al 2-lea platesti direct la ghiseu.
Jarod scrie:Pas 4: TAXE SI IMPOZITE
- impozit auto
Aici ai nevoie de factura, fisa de inmatriculare, buletin, timbru fiscal + copii. Mai trebuie sa iei o fisa tip de la registratura pe care o completezi si te duci inapoi la registratura sa iti dea numar. Cu ea si celelalte acte te duci apoi la ghiseul de inscriere pe rol.
Jarod scrie:Pas 5: UDRISTE > depunere acte inmatriculare
- Fisa Inmatriculare
- Cerere inmatriculare
- RCA (copie)
Jarod
La Udriste mai ai nevoie si de declaratia vamala (care trebuie sa ti-o dea dealerul - copie legalizata)
Cererea de inmatriculare o iei de aici si o completezi: http://www.muresonline.ro/Acte-Formular ... ulului.pdf
Recomandarea mea e sa ai tot timpul toate actele cu tine + 1 copie xerox ca sa fii sigur.
Bafta
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”