Sa-mi iau C4 sau nu????????
Moderator: Echipa Tehnica
-
Sa-mi iau C4 sau nu????????
Buna seara. Sunt nou pe aici si am citit multe despre C4 (am o pasiune pt el). M-am hotarat ca dupa sarbatorile de iarna sa imi iau si eu unul (C4) dar am citit ca are probleme la motor si nu stiu ce sa fac, sa-l iau sau nu. De aceea va scriu sa imi dati un sfat ca nu vreau sa dau cu bani pe geam ca sunt cam multi si se strang cam greu. Sa imi iau sau nu????? Astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat.
-
- pasionat
ON:
Este complet gresit sa sustii faptul ca C4 are probleme la motor... au fost 2 sau 3 cazuri de probleme la motor,
si toate au vizat exclusiv motorul 1.6i, dar care s-au rezolvat intr-un fel sau altul pe garantie cu mai multi sau
mai putini nervi insa astea sunt exceptii... la versiunile 1.6 HDi au fost cateva exemple (2 cred) de probleme la volanta...
OFF:
Daca intri pe vwforum.ro,de exemplu, si citesti sectiunea Octavia II vei vedea mult mai multe probleme la
motor/turbina/injectie decat in toate forumurile Citroen respectiv C4 la un loc, insa tot as privi cu suspiciune
o afirmatie de genul: "Octavia II are probleme la motor"...
ON again:
C4 are urmatoarele problemutze, in general:
- Suspensie rigida si zgonmotoasa in principal pe puntea spate, dar care asigura un nivel de stabilitate/manevrabilitate
peste medie...
- Greierasi, in special in portiere si hayon... nu multi si nu imposibil de eliminat dar destul de frustranti...
- Radio-CD care pierde frecventa si cateodata mai face figuri chiar si cu CD-uri originale...
- Ambreiaj dificil (1.6i) in sensul ca daca nu ambreiezi/debreiezi exact intr-un anumit punct, schimbarile nu vor fi prea "smooth"...
- Cutie de viteze nesincronizata pentru treptele I si R ceea ce face cuplarea lor mai dificila, in special cand masina e rece...
Atat!
Daca esti dispus sa treci peste aceste problemutze, pentru a beneficia de un design exterior si interior deosebit,
confort si look&feel de mare exceptie, dotari standard de exceptie, toate pentru un pret super-decent, atunci... WELCOME!
Este complet gresit sa sustii faptul ca C4 are probleme la motor... au fost 2 sau 3 cazuri de probleme la motor,
si toate au vizat exclusiv motorul 1.6i, dar care s-au rezolvat intr-un fel sau altul pe garantie cu mai multi sau
mai putini nervi insa astea sunt exceptii... la versiunile 1.6 HDi au fost cateva exemple (2 cred) de probleme la volanta...
OFF:
Daca intri pe vwforum.ro,de exemplu, si citesti sectiunea Octavia II vei vedea mult mai multe probleme la
motor/turbina/injectie decat in toate forumurile Citroen respectiv C4 la un loc, insa tot as privi cu suspiciune
o afirmatie de genul: "Octavia II are probleme la motor"...
ON again:
C4 are urmatoarele problemutze, in general:
- Suspensie rigida si zgonmotoasa in principal pe puntea spate, dar care asigura un nivel de stabilitate/manevrabilitate
peste medie...
- Greierasi, in special in portiere si hayon... nu multi si nu imposibil de eliminat dar destul de frustranti...
- Radio-CD care pierde frecventa si cateodata mai face figuri chiar si cu CD-uri originale...
- Ambreiaj dificil (1.6i) in sensul ca daca nu ambreiezi/debreiezi exact intr-un anumit punct, schimbarile nu vor fi prea "smooth"...
- Cutie de viteze nesincronizata pentru treptele I si R ceea ce face cuplarea lor mai dificila, in special cand masina e rece...
Atat!
Daca esti dispus sa treci peste aceste problemutze, pentru a beneficia de un design exterior si interior deosebit,
confort si look&feel de mare exceptie, dotari standard de exceptie, toate pentru un pret super-decent, atunci... WELCOME!
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Citroën C4 Coupé VTR
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
SAMmy scrie:ON:
Doar marsarierul nu e sincronizat si asta e feature, nu bug

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
-
- pasionat
On : ia-ti.Nu are nici mai multe probleme, dar cu siguranta mai putine ca alte masini straine, cu "pretentii" .
Eu sunt unul din cei care au avut probleme, destul de mari, dar cu ceva mai multi nervi, am rezolvat mai mult decat OK.Azi, sunt un om multumit de masina lui, poate chiar FOARTE multumit.Si motorul este tot 1.6 pe benzina.Zilele trecute faceam ceva planuri cu sotia , ptr. ca ne gandeam sa luam un C5 din asta nou.Dar am ajuns la concluzia ca vom astepta noul C4( peste 2-3 ani) si ne vom lua unul, pentru ca ni se pare super OK!!!
Eu sunt unul din cei care au avut probleme, destul de mari, dar cu ceva mai multi nervi, am rezolvat mai mult decat OK.Azi, sunt un om multumit de masina lui, poate chiar FOARTE multumit.Si motorul este tot 1.6 pe benzina.Zilele trecute faceam ceva planuri cu sotia , ptr. ca ne gandeam sa luam un C5 din asta nou.Dar am ajuns la concluzia ca vom astepta noul C4( peste 2-3 ani) si ne vom lua unul, pentru ca ni se pare super OK!!!
Masinile frantzuze
Salutare. Nu stiu ce sa spun, eu nu as recomanda c4 spre exemplu, citeam in motorplay ca cica nu e masina franceza fara o balta de ulei sub ea. Oricum e cam exagerata faza, da sa stii ca are ceva tehnologie masinuta asta.
Re: Masinile frantzuze
gigi_kent scrie:Salutare. Nu stiu ce sa spun, eu nu as recomanda c4 spre exemplu, citeam in motorplay ca cica nu e masina franceza fara o balta de ulei sub ea. Oricum e cam exagerata faza, da sa stii ca are ceva tehnologie masinuta asta.
Nu ai recomanda c4 pentru ca ai citit tu undeva un articol platit/comandat sau pentru ca ai avut una pentru mai multe mii de km si nu te-ai impacat cu ea, s-a stricat des, etc?