Adio masini non-euro?

Zvonuri si noutati despre informatiile prezentate de Citroën

Moderator: Echipa Tehnica

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Adio masini non-euro?

Mesajde mbc » Dum 20-Apr-2008 10:10

http://auto.rol.ro/Auto/Adio-masini-non-euro.htm

Pe de o parte mi se pare o idee buna, asta pana ma gandesc la motivul pentru care se face chestia asta: interese politice / financiare / etc. Nu am inteles exact daca chestia asta vine de la UE sau e vorba de Romania. Oricum, daca tot e vorba de o chestie de poluare ar trebui sa fie recunoscute ca fiind euro 2,3 sau 4 si masinile la care se adauga catalizator dupa ce a iesit din fabrica. Daca toate cele de mai sus sunt adevarate, putem uita de bx-urile mai vechi, de cx-uri etc. Vor fi foarte putine bx-uri pe strada..
"If in doubt, flat out!"

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Dum 20-Apr-2008 11:28

Masinile non-euro sunt cam cele din-nainte de 1995.Solutia pt a-ti pastra masinile non-euro in cazul in care va fi o hotarare valabila in tot teritoriul UE e sa aiba masina peste 25 de ani sa o declari masina de epoca si sa intri intr-un club sau sa ti-o inmatriculezi in spatiul extracomunita(ex:Moldova)

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Apr-2008 11:33

din cate am inteles, masinile de epoca au regim special de utilizare, adica poti sa o folosesti doar pentru defilari, demonstratii, faze de genul
"If in doubt, flat out!"

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Dum 20-Apr-2008 12:52

mbc scrie:din cate am inteles, masinile de epoca au regim special de utilizare, adica poti sa o folosesti doar pentru defilari, demonstratii, faze de genul

Aiurea...poti sa mergi cat vrei cu ele (deocamdata)

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 20-Apr-2008 13:23

numai comunistii puteau sa te oblige sa renunti la un bun al tau. in constitutie spune ceva de dreptul la proprietate, dar ca intotdeauna unii sunt mai egali decat altii si pot ei sa hotarasca sau sa ne abureasca ca au motive sa ne forteze sa renuntam la ceva al nostru. interesant nu? mi se pare ilogic si total deplasat sa iti ia un bun printr-o lege data ca asa vor ei. maine- poimaine ne pomenim ca tre' sa cedam casele care au mai mult de x ani sau alte aberatii, iar pana la urma pe unii nu o sa ii mai lase sa iese din casa pentru ca sunt prea batrani si alte prostii. noi traim intr-o tara in care sistemul nu este menit sa apere cetateanul, si inclin sa cred ca si in aceasta mare europa este cam aceeasi situatie. uitati-va in state... ai dreptul sa faci ce vrei, poti sa conduci ce vrei, poti sa iti construiesti singur vehicul, iar daca corespunde normelor de securitate poti sa il folosesti, si multe multe alte lucruri bune (sa nu imi dati exemple rele ca se stiu si alea). in loc sa ma opreasca pe mine prin lege sa merg cu un cazan non euro, cu care in momentul de fata circul perfect legal, ar trebui sa faca in asa fel incat sa nu se mai taie acele paduri de care se aminteste la stiri, cele cate 2 Ha pe zi, iar alea se taie total ilegal. dar de, taiatul padurilor aduce bani la bugetul subteran, dar eu prin faptul ca merg cu un cazan, nu aduc nici un ban la buget in nici un fel, si in ochii lor refuz sa contribui la aceasta societate de consum. singura posibilitate ca sa o fac, este sa imi cumpar un alt cazan nou. si... ca fapt divers, daca tot sunt ei asa de inteligenti si vor sa apere mediul, de ce nu au facut un program rabla pentru masini euro 2 si 3? adica sa duci un cazan de oltic sau dacie la remat si sa nu platesti taxa de inmatriculare pentru o masina care o cumperi din spatiul UE? eu as fi fost receptiv la aceasta idee. dar NU... ideea e sa cumparam masini noi de la EI, ca altfel nu aducem nici un ban la buget :wink: sa nu credeti ca sunt batut in cap si am de gand sa merg cu un cazan de 30 de ani toata viata, dar, nu mi se pare corecta aceasta metoda sau chiar sa spunem metode prin care sutnem obligati sa facem unele lucruri.

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Dum 20-Apr-2008 13:34

Am impresia ca e doar o pastila aruncata la deruta de Tariceanu, ceva de genul:

"Daca nu va potoliti cu adusul de rable, vi le luam si pe astea care le mai aveti !"

Eu am cautat pe net ceva concret la treaba asta, si singurele titluri erau alea din Ro...

In fine...suntem o tara de kkt

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Dum 20-Apr-2008 13:57

numai comunistii puteau sa te oblige sa renunti la un bun al tau. in constitutie spune ceva de dreptul la proprietate, dar ca intotdeauna unii sunt mai egali decat altii si pot ei sa hotarasca sau sa ne abureasca ca au motive sa ne forteze sa renuntam la ceva al nostru. interesant nu? mi se pare ilogic si total deplasat sa iti ia un bun printr-o lege data ca asa vor ei.

Nu spune nimeni ca trebuie sa predai masina.Poti sa o pastrezi doar ca nu vei mai avea voie sa mergi pe drumurile publice cu ea...te duci pe circuit...

maine- poimaine ne pomenim ca tre' sa cedam casele care au mai mult de x ani sau alte aberatii

Apropos de case...in Paris exista o lege de prin 1870 care spune ca esti obligat la o data la 10 ani sa iti renovezi fatada casei, daca nu iti iei amenzi grave.Deci desi e proprietatea ta statul de obliga sa o varuiesti.

uitati-va in state... ai dreptul sa faci ce vrei, poti sa conduci ce vrei, poti sa iti construiesti singur vehicul, iar daca corespunde normelor de securitate poti sa il folosesti

Parca citroenul SM nu a mai avut voie sa circule prin state ca avea nus ce incalcari de norme...nu e chiar asa ca in filme totusi.Ca sa iti ateste autoritatea ca ai voie sa circuli cu vehicolul produs de tine trebuie sa il omologhezi si deci sa platesti taxa de omologare, adica sa devii producator de autoturisme.Cati isi permit?3 miliardari excentrici poate...

ar trebui sa faca in asa fel incat sa nu se mai taie acele paduri de care se aminteste la stiri, cele cate 2 Ha pe zi, iar alea se taie total ilegal. dar de, taiatul padurilor aduce bani la bugetul subteran,

In Franta au construit acum cativa ani o autostrada,A14 care sa deblocheze o alta f frecventata in weekend,A13.Pentru ca autostrada ar fi trecut printr-o padure, francezii au hotarat sa nu taie padurea si sa faca un tunel pe sub ea.Tunelul are vreo 7 kilometri si a costat vreo 5 miliarde de euro.la noi se plang toti ca a mai dat guvernul lui Behtel 400 de milioane si gata banii pe anul asta...cat scandal s-ar isca daca ar baga guvernul la noi 5 miliarde intr-un tunel sa salveze niste copaci???

ideea e sa cumparam masini noi de la EI

Ideea e sa iti cumperi masini noi de unde vrei.Nu te obliga nimeni sa iti iei din Romania.Poti sa te duci ca sa te razbuni pe EI sa iti iei masina noua din Ungaria sau chiar din Germania.In vest statul iti da cadou pana la 7-800 de euro daca iti iei masina nepoluanta adica ceva in jurul a 1000 cm3.Daca ar da guvernul la noi reducerea asta pt masini de 1000cm3 ar veni unii sa spuna ca are cineva un interes sa nu mearga romanul cu mertan sau Cayenne...

ce vreau eu sa spun e ca noi avem de multe ori impresia ca la altii e minunat si la noi e naspa sau ca nu face guvernul ce e bine insa daca ar face am gasi multi nemultumiti indiferent de masuri.
Ultima oară modificat Dum 20-Apr-2008 14:21 de către Mishoo, modificat 1 dată în total.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Apr-2008 14:02

jgr1001 scrie:In fine...suntem o tara de kkt

perfect de acord

Cat despre dreptul la proprietate, nu ne afecteaza. putem avea in proprietate o masina non-euro, dar nu o putem folosi. in state... pai in state e mult mai bine. de ce? desi prea mult strica, daca ne uitam un pic vedem ca acolo toti isi omologheaza orice modificare mica la masina, fie ca tine de motor, fie ca e de caroserie, optionale, etc. De ce? pentru ca aia le omologheaza fara probleme si cu bani putini, nu ca in romania ca trebuie sa il pupi in cur pe ala de la omologari si nici asa nu e sigur ca rezolvi ceva. Eu mi-as omologa si jante de 17" pe bx daca ar fi simplu, si xenon si alte prostii. asa, fiecare pune ce poate si se descurca cum poate.
Personal: lui tariceanu' i-as da barda direct. (scuze de grotesc, nu ma caracterizeaza in mod normal
"If in doubt, flat out!"

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Dum 20-Apr-2008 14:07

pentru ca aia le omologheaza fara probleme si cu bani putini

Banuiesc ca nu te referi la modificari ce tin de siguranta pasagerilor sau de structura masinii....Ca sa iti obtii omologarea pe siguranta probabil ca trebuie sa treci de niste teste asemanatoare celor de la NCAP, unde tre sa strici vreo 2-3 masini...Daca va uitati pe Discovery cum fac aia din rahat bici, 3/4 din ce fac ei acolo fie motociclete fie masini sunt ansamblari de kituri gata facute si omologate, ei schimband putin pe ici pe colo prin partile de estetica.
Cei cu American chopers de ex ansambleaza componente venite de la diversi distribuitori...ei nu produc decat aripile, toba si mici chitibusuri...cei cu Hot rod fac 3/4 tinichigerie, inlocuiesc cvartale de tabla si la sfarsit modifica o aripa doua si o masca fata...

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Apr-2008 14:19

am o ruda in state care si-a modificat o acura integra, ceea ce inseamna: adaugare turbosuflanta, schimbat tot ce tine de transmisie (masina are inclusiv 6 viteze acum), jante schimbate cu modele pe 18", scaune, volan, o mare parte din bord schimbate (volanul acum nu are airbag) si absolut toate sunt omologate. in acte inclusiv este noua putere a motorului cu suflanta si alte figuri (de pe dyno). Tot ce nu e omologat este "injectia" de azot, care din cate stiu nu e prea legala (pot sa ma insel). Masina are multe modificari exterioare (banuiesc ca sunt kituri deja aprobate). El mi-a spus ca ultima problema a fost cea a actelor.

Ca urmare a acestei situatii am zis ca e simplu de facut chestii de genul. Nu stiu exact cat l-a costat, dar e un sistem diferit
"If in doubt, flat out!"

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Dum 20-Apr-2008 14:25

Nu cred ca a schimbat parti din structura de rezistenta a masinii si nici nu cred ca depasit dimensiunile omologate pt tipul respectiv.
sa schimbi jantele sau cutia de viteze nu e mare branza nici la noi.Au fost dacii care mergeau si treceau RAR-ul cu motoare de Golf(in talon era seria motorului de golf)...

ce inteleg prin modificarea structurii unei masini: Cei de la Top Gear au decapotat un Renault Scenic si au mers cu el la 150km/h si masina mai avea putin si se desfacea in bucati pt ca afectasera rigiditatea si structura de rezistenta.O astfel de masina nu ti-ar omologa-o nici mama americanilor...

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Apr-2008 15:30

am vazut la top gear cand au decapotat complet ceva renault "people carrier", nu mai stiu exact modelul si in timpul "testelor" masina chiar s-a rupt in 2 bucati. din cate stiu erau 2 episoade in care au "decapotat" un van, in ambele cazuri fiind ceva renault (probabil scenic)
"If in doubt, flat out!"

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Dum 20-Apr-2008 17:27

Studiind pe forumul VW (sectionea air-cooled) am gasit ceva mai de la sursa:

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en

Sincer nu am citit, decat asta:

"Can cars be taken off the market?

No, the emissions targets will only apply to new vehicles (cars and vans) when they are put on the market. Cars sold before the requirement takes effect will not be affected and will not have to be taken off the road
. "

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Dum 20-Apr-2008 17:29

Iar parerea userului "MishuL" (de pe acelasi forum), pe care nu il cunoc dar imi permit sa il citez, mi se pare mai mult decat elocventa:

"Bai frate, ce va place sa va agitati, sa va inflamati, sa va uitati in gura moliceanului.... asta e o jigodie nesatula care a facut si va face ORICE pentru a exista un cadru legislativ sau EMOTIONAL favorabil cumpararii de masini noi. Cum cadrul legislativ, rect'e tacsa, nu mai poate fi folosit, ipochimenul recurge la latura emotionala- nene, vedeti ca...
Am spus intotdeauna: munca si stresul dauneaza grav sanatatii. Fiti lenesi, fiti nesimtiti, fiti nepasatori. Bucurati-va de viata, puneti-vi-o ca iepurii, dati-va cu broastele. Si lasati ce zice moliceanu, ce auziti la ziar, ce cititi la radio . Nu o sa va oblige nimeni sa radiati broastele, si cu atat mai mult sa le CASATI- sa mor io, parca sunteti cu capu' nene! Chiar asa, orice gogoasha inghitzitzi???????? Va place la greu sa va stresati, sa va agitati, sa va dati cu parerea....
In 2011 moliceanu o sa fie o epava dpdv politic, (sincer sa fiu, ii doresc sa fie sics fit andar ) Base o sa fie in al 2-lea an al celui de-al doilea mandat, iar trabantul si Folsvaghenurile mele vor fi bine-mersi
. "

Sursa:
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?sho ... 4275&st=40

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 20-Apr-2008 17:48

m-a revitalizat postul acesta :)
Desi mi-e putin rusine sa recunosc, eu am inceput sa caut masini noi ieftine. Stiu preturile pentru c1, 107, aygo pe de rost la toate dotarile :oops: si ma gandeam ca o sa fiu nevoit sa renunt la spatiul din bx, la comfortul din bx, la TRAPA din bx samd. Ce bine ca nu e asa :)

mi se pare o metoda misheleasca de a impune ceva (tariceanu, bineinteles).
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Noutati”