I'M BACK

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 27-Dec-2007 17:14

nu am sa o vand unui necunoscut , eu am cumpart masina asta cu sufletul si nu cu mintea. Am facut cu ea de o luna doar 400 km....cam pacat de ea sa stea pe burta in garaj, cand este o masina ce se conduce asa frumos...eu deja sunt indagostit de "feeling-ul" oferit. Este genul de masina care se muleaza in jurul soferului, cu raspuns prompt la comenzi si confort pe masura. Consumul nu mi se pare aberant atat timp cat mergi in zona vitezelor legale, poate chiar fi considerata economica, avand in vedere cilindreea. Imi place ca merge cu 100 kph de parca sta la ralanti :)...mai mult toarce.

Atasez niste poze cu actele ei:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

In prima poza, se pate vedea anuntul din geamul masinii, in urma caruia a cumparat masina. Cu toate taxele locale, a costat 8.800, nu am idee cat a platit la import....

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Joi 27-Dec-2007 17:21

Legat de rugina...Am gasit intr-o revista mai veche, o solutie pentru prevenirea sau stoparea evolutiei ruginii si mi s-a parut interesanta.Mai ales ca santem pasionati de masini ceva mai batrane.:).
Am inteles ca prin intercalarea unor mici bucatele de tabla de zinc, intre elementele sudate ale caroseriei, in zonele unde aceasta este predispusa la ruginire, poate combate acest fenomen.
Nu ma pricep sa explic prea bine fenomenul, dar am inteles ca e vorba de un proces electrochimic, produs prin pozitivitatea sau negativitatea mai pronuntata a unor metale fatza de altele.Apare efectul de pila Volta...Un element devine catod, iar celalalt anod.In acest caz, doar zincul e mai pozitiv (parca) decat fierul.In felul acesta, fierul nu mai rugineste, dar se va oxida puternic placuta de zinc.Era si o schita, in care se indica locul unde se pot infige aceste placute din tabla de zinc...E vorba de zonele unde sant suprapuse 2 piese din tabla si sudate.Se distanteaza acestea cu o surubelnita si intre ele se introduce tabla de zinc (ca o pana).
Am inteles ca in felul acesta se pot repara si eventualele gauri din caroserie, produse de rugina.Se nituieste o tabla din zinc, de forma dorita, acolo unde este gaura, apoi se finiseaza locul.
Am inteles ca in acest fel, rugina nu mai inainteaza, chiar daca zincul se va coroda mai repede.
Mi s-a parut interesanta ideea.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Vin 28-Dec-2007 04:35

asa e. taica-meu vitreg, care e un obsedat de "binele" masinii a facut cateva reparatii la pasajele rotilor spate la astra g 2001 si stiu de la el ca exista spray cu zinc si ca e foarte eficient. se da inainte de aplicara fillerului din cate stiu.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 28-Dec-2007 17:23

@dan1972: exista spray cu zinc. Se recomanda sa se incalzeasca putin metalul pentru o mai buna aderenta. Si bineinteles, se curata locul foarte bine.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 15-Ian-2008 10:45

:D

o poza mai recenta

Imagine

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Dum 06-Apr-2008 14:26

cx-ul meu a trecut printr-o revizie generala la sange...

a primit kit de ambreiaj nou, suporti motor noi, curele noi, lhm nou, sferele verificate/incarcate...si multe alte "maruntisuri"

este gata de drum...italia here i come :))

Imagine

Imagine

Adrian Musat
pasionat

Mesajde Adrian Musat » Lun 07-Apr-2008 11:38

Am vazut-o si eu sambata cand inca se lucra la asamblare. Oricum e frumosa si ingrijita.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Lun 21-Apr-2008 21:23

...si inca un mic "update". Am scos masina la o plimbare de aprox 500km, in care am tras de ea intr-un mod necaracteristic mie ( viteza de autostrada neconforma cu legislatia in vigoare...brr..si acum ma infior cand ma gandesc cu cat am putut merge, eu militant pt 50/h in afara localitatilor :D )

Imagine

Imagine

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 21-Apr-2008 23:41

cu cat? :D ( chiar vreau sa stiu). i-ai dat un polish sau asa s-a pastrat vopseaua? (oricu, masina e perfecta)

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 22-Apr-2008 06:27

nu i-am dat nici un polish, nu am avut timp...
iar de viteza...m-am dat cu mult...aproape SF pt mine....

cv2adi
pasionat
Masina: Citroen Traction avant 15 six
2: Citroen DS
3: Citroen CX

Mesajde cv2adi » Dum 19-Oct-2008 14:54

E foarte frumoaså masina,ar fii påcat så ajungå in mina unui nepriceput! Felicitåri,dacå puteti påstrati-o in club...Bravo =D>

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Lun 27-Apr-2009 16:42

dan 72 referitor la tehnologia cu tabla de zinc, asa ceva se foloseste pentru protectia corpului vapoarelor, se pun pe corpul navei izolat fata a de acesta niste calupuri dintr-un aliaj de zinc si magneziu, apa sarata a marii joaca rol de electrolit obtinandu-se un fel de baterie, zincurile se consuma dar ramane intacta tabla navei de sub linia de plutire. Daca aliajul calupului era corect dozat la sablarea navei tabla aparea curata fara urme de rugina, daca nu era calupul intact si tabla ruginita rau.
MESERIAS

Înapoi la “Masina mea”