Am hotarat sa inlocuiesc stergatoarele parbriz la C5-II dar din cauza prinderii speciale sunt ceva mai greu de gasit, la reprezentanta sunt scumpe si nu prea merita:
- prindere speciala
- cel mare are 650mm
- cel mic are 480mm
Am gasit la Metro stergatoare vandute sub marca Victor ( productie CHINA ) care teoretic au posibilitatea de returnare in 30 zile ( chestie comerciala, care prinde dar cine naiba se mai pune sa le trimita prin posta sa mai plateasca si transportul... ) si in prima faza pareau ok, am cumparat doar pe cel mare pe care l-am testat initial si parea ok:
- cel mare se potriveste cu cel original.
- la cel mic surpriza; nu se prea potriveste, clema de fixare este deplasata cu vre-o 3 cm spre exteriorul parbrizului si va lasa loc nesters in partea de jos a parbrizului. Se poate scoate lamela de stergere din el si monta in stergatorul original si va fi ok.
- arcul la acestea este mai slab ca la cele originale.
- dupa doua saptamani de stat pe masina incep sa ma declar cam nemultumit, scartaie.
- costuri:
- cel mare ~45ron,
- cel mic ~40ron
Recomandarea mea:
- daca aveti ocazia sa cumparati doar lamela de stergere ( la metru ) nu ezitati, mai mult ca sigur veti iesi mult mai ieftin, la aceeasi calitate, si este simplu de inlocuit.
- avand in vedere pretul fata de cele originale, calitatea, faptul ca a trebuit sa mut lamela in cel mic original, de la mine primesc nota 6 ( din 10 ).
Luc.
Stergatoare C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- C i t r o n e l
- pasionat
- C i t r o n e l
- pasionat
exista ca si optiune doar spalator de faruri, la variantele cu halogen.
deoarece nu am cumparat-o noua, nu stiu daca optiunea este sau nu :p
nici eu nu am vazut inca un c5 II care nu are usitele acelea.
la c3 c4 barele sunt diferite, adica cele care nu au spalator nu au nici usite. ma mir ca la c5 totusi au lasat aceeasi bara
thanks de raspunsul rapid
deoarece nu am cumparat-o noua, nu stiu daca optiunea este sau nu :p
nici eu nu am vazut inca un c5 II care nu are usitele acelea.
la c3 c4 barele sunt diferite, adica cele care nu au spalator nu au nici usite. ma mir ca la c5 totusi au lasat aceeasi bara

thanks de raspunsul rapid

Referitor le stergatoare: ale mele merg mai bine la masina din 2005 decat la cea noua, in sensul ca la cea noua de la inceput au scartait cand nu e prea ud parbrizul! Asa ca si cele originale pot avea probleme!
Referitor le stergatoare: ale mele merg mai bine la masina din 2005 decat la cea noua, in sensul ca la cea noua de la inceput au scartait cand nu e prea ud parbrizul! Asa ca si cele originale pot avea probleme!
Passion pour C5
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Bear scrie:Si la C5 I si la C5 II sunt prezente "usitele", chiar daca au sub ele mecanismul ori nu! Standard exista spalatorul la farurile xenon, dar poate fi optional la celelalte!
apropos de scartait...
mie imi scartaiau ambele stergatoare, am skimbat lamelele pt ca tot stergatorul era vreo 2mil(perekea) si scartaia la fel...
mi-am zis ca e calitatea proasta a cauciucului...
apoi, la un drum in germania, prin austria a pplouat intr-una si m-am oprit intr-o parcare si am pus mana pe un patent si am indoit lamela suport pe care sta prins stergatorul in jurul axei ei de asa maniera incat sa creez un unghi pe directia pe care aparea scrtaitul....
imaginati-va ca maturati...ei bine, intre matura si suprafata pe care maturati, trebuie sa existe un unghi...
nu mai scartaie deloc de atunci, iar calitatea cauciucului va determina cum ramane parbrizul dupa trecerea stergatorului: lamele proaste vor lasa dare....
atat, nici vorba de scartait....deci puteti cumpara lamele de la metro, eu din alea am si merg f bine....si nu scartaie....