Citroen C2 SportChic(VTS) vs. Suzuki SWIFT Sport

Forum de discutii generale despre Citroen C2. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Vin 04-Apr-2008 03:03

matrix scrie:e frumos si polo gti....

nu isi face banii. masinuta ta face 8.3s pana la suta, Polo GTI 8.2s. in schimb, pt. acel 0,1s platesti taxe de 1800cm3 si consum de motor turbo.
iar daca vrei sa o configurezi cu toate optionalele tale de pe SportChic, o sa vezi ca ajungi undeva in jurul valorii de 19.000eu :shock: deci, merita?

matrix
simpatizant

Mesajde matrix » Dum 06-Apr-2008 15:23

da , ai dreptate, nu merita... mersi mult de tot ptr informatiile referitoare la kitul de admisie...m-ar bate gandul :D

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 08-Apr-2008 01:15

ce coincidenta! :lol: :lol: :lol: uitati ce am gasit:

http://www.autoshow.ro/article--x-Drive ... -2504.html

(ce-i drept, cam superficial review-ul, mai erau multe de spus)

matrix
simpatizant

Mesajde matrix » Mie 23-Apr-2008 19:06

da, am citit...cam la fel...dar nu imi place deloc swiftul nici interior nici exterior..decat evacuarile....:)

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 24-Apr-2008 00:13

initial si mie imi placea mai mult C2-ul dar le-am studiat mai in detaliu, am cantarit putin si aspectul si calitatea si mi-am dat seama ca Swiftul e mai mult ceea ce imi doresc eu. e sportivitate pura, agresiva (Swift) vs. sportivitate eleganta (C2). in timp ce un SportChic care face vreun BMW e o mare surpriza, Swiftul ala cu spoilere, eleron, jante in 17", evacuare dubla, scaune sport gen recaro, geamuri cu tenta pe spate etc. sare in ochi la prima vedere. e deja "tunat" suficient, nici nu prea mai ai ce sa modifici la el. se vede de la o posta ca e "pocket rocket" :D .

cert e ca pe argintiu ambele sunt urate rau. C2-ul arata (dupa mine) cel mai bine pe negru, iar Swiftul are in paleta un rosu un pic mai inchis (nu visiniu) si metalizat. e absolut unica acea culoare. nu am mai vazut pe nici o masina rosu metalizat . (la restul marcilor este clasicul visiniu metalizat care se numeste "rosu" dar in realitate numai rosu nu e)

la C2 de exemplu nu imi place bordul. nici forma generala, consola, nici indicatoarele digitale, nimic. si faptul ca portbagaju nu este in nici un fel delimitat de restul habitaclului. scaunele spate parca stau pe podea (din cauza mecanismului de culisare, stiu)

matrix
simpatizant

Mesajde matrix » Joi 24-Apr-2008 09:20

daca stam sa discutam toate aspectele nu o sa terminam niciodata:)... aici totul depinde de gusturile fiecarui...tie iti place swift, mie c2... swiftu seamana parca prea mult cu mini, si fabia aia noua...in acceasi categorie mai intra si CZT-ul de la mitsubishi...care si ala e f frumos, kiar mai frumos decat c2-ul si swift-ul , la exeterior ma refer....la interior parca e o jucarie :).....

matrix
simpatizant

Mesajde matrix » Joi 24-Apr-2008 09:21

si ce ziceai ? c2-ul nu face bmw? face tot ce e diesel pana la 325d.....si 525 se tine dupa el...

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Joi 24-Apr-2008 09:37

Swiftul pica din punctul meu de vedere pt ca incearca sa semene cu mini cooper, iar c2 pica din cauza ca nu exista varianta cu 5 usi...

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Joi 24-Apr-2008 10:28

Cel mai performant si fiabil ramane CZT-ul dupa parerea mea, dar si mai scump 13500CIP...

Matrix, cat iti consuma tie C2-ul alergat? Dar mers normal?
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 24-Apr-2008 13:40

matrix scrie:si ce ziceai ? c2-ul nu face bmw? face tot ce e diesel pana la 325d.....si 525 se tine dupa el...

m-ai inteles complet gresit. eu ma refeream la faptul ca e o masina ale carei capacitati sportive nu le cunoaste oricine. adica e o masina discreta, chiar daca poate destul de multe. iar pt. un neavizat/nepasionat e o surpriza.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 24-Apr-2008 13:51

ram84 scrie:Cel mai performant si fiabil ramane CZT-ul dupa parerea mea, dar si mai scump 13500CIP...

Matrix, cat iti consuma tie C2-ul alergat? Dar mers normal?

performant e cu siguranta (motor turbo, 150cp, 8s pana la 100km/h), dar ca fiabilitate, de unde stii ca e asa fiabil? pana la urma un motor cu turbina are un mare punct slab la capitolul fiabilitate: TURBINA

iar din pct. de vedere al aspectului (cum gusturile nu se discuta :D ) mie Colt-ul mi se pare foarte slab. adica el e la baza o masina ingusta si inalta (tipica pt. oras) si oricat au incercat sa o coboare din supensie tot ciudata a ramas. o masina cu pretentii sport trebuie sa para lata, asezata pe sosea. si din pct-ul asta de vedere C2-ul sta cel mai bine. Swiftul e pe undeva pe la mijloc, dar compenseaza cu jantele alea imense. :wink:

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 24-Apr-2008 13:54

Mishoo scrie:Swiftul pica din punctul meu de vedere pt ca incearca sa semene cu mini cooper, iar c2 pica din cauza ca nu exista varianta cu 5 usi...

in Europa, Swiftul Sport nu vine in 5 usi. oricum eu nu mi-as lua niciodata o masina sport in 4 usi. nu-mi place. pana si C1 l-as fi luat in 3 usi dar are o problema la reglajul scaunelor (nu pastreaza pozitia reglata) si in plus imi plac mai mult geamurile spate la a mea. par de coupe cu toate ca nu sunt.

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Joi 24-Apr-2008 14:43

Daca mi-as permite o masina sport si una de familie as accepta masina cu 2 usi, insa asa...cat despre swift seamana din punctul meu de vedere f mult cu mini cooper ca forma a caroseriei.Cu alte cuvine din punctul meu de vedere nu mi-as lua niciuna dintre ele... :D

matrix
simpatizant

Mesajde matrix » Joi 24-Apr-2008 15:25

da xenon, am inteles eu gresit...ai perfecta dreptate
legat de consum...in oras in trafic, orele de varf, intre 12.5-13.8......mers normal ....alergata ...seara pe magheru :) tot la fel...
si la czt, imi place designul , stopurile, farurile, linia dupa care e facut... referitor la performante nu as fi foarte mandru de el....m-am tras intr-o seara cu unu, avea pe el blow-off, toba schimbata, filtru sport...si cam 1 masina mi-a dat....ai avea si 16000 km, deci motoru cat de cat lasat...eu am doar 2700 km acu....
app...urma intalnire cand o sa fie ?

matrix
simpatizant

Mesajde matrix » Joi 24-Apr-2008 15:32

tot referitor la consum, pe A2 , eram inca in rodaj, la 100-110, are consumul mediu de 7.5...........si cand e f liber in oras, gen duminica pe la pranz, consumul e undeva pe la 11.... oricum consumul care este dat in afara orasului la c2sport parca 6.9 daca imi aduc bine aminte este facut la viteza de 85km/h, ca la toate masinile..

Înapoi la “Citroen C2”