neregula in talon?

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

paul72
pasionat

neregula in talon?

Mesajde paul72 » Mie 23-Apr-2008 21:55

De circa doi ani sunt fericitul posesor al unui C 5 var.1 ( 2003) 2,0 HDI 109 CP varianta de echipare SX , adus din Franta , pe comanda de catre o firma de vanzari auto.
Masina a venit echipata cu anvelope Michelin Energy 195/65/R15 pe care le-am folosit pe perioada calda iar pentru perioada rece am achizitionat anvelope de iarna de aceleasi dimensiuni.
Initial nu am dat importanta faptului ca in talon sunt trecute ca marime de anvelope 205 /65 / R 15 dar pentru simplul fapt ca vreau sa fac o excursie prin Europa si am inteles ca in vest se tine cont de dimensiunea anvelopelor trecute in acte am cumparat un set anvelope Goodyear Hydragrip de dimensiunea ceruta in acte.
Dilema mea e ca pe stalpul din stanga al masinii e lipit un sticker(deasupra codurilor privind locul fabricatiei) cu modelul si dimensiunile anvelopelor cu care a venit masina din Franta nicidecum cu dimensiunile trecute in talon.
E vreo neregula in talon ? Care e dimensiunea corecta a anvelopelor pentru modelul de mai sus ?

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 23-Apr-2008 23:45

din punct de vedere legal, cele din talon; dinensiunea corecta ramane totusi cea marcata pe stalpul masinii. asta poate sa fie prostie a RAR-ului. verifica si in carte. daca in carte sunt 195, e gresit in talon de catre politie, iar daca in carte scrie 205, au schimbat cei de la RAR... oricum, poti folosi linistit si 205, ca nu vei avea probleme.

paul72
pasionat

Mesajde paul72 » Joi 24-Apr-2008 18:57

Din pacate nu am manual de utilizare ca sa pot verifica ce a prevazut producatorul ! Oricum cauciucurile noi le-am montat de circa 4 zile si lasa o impresie f. buna privind stabilitatea si finetia suspensiei si din pacate, penalizeaza serios comportamentul dinamic al masinii .
Nu stiu daca ar fi mai potrivit sa fac un chiptuning motorului si sa folosesc anvelopele noi sau (foarte simplu) sa revin la dimensiunile anterioare de anvelope?
Ma bazez pe experienta forumistilor in aceasta dilema!

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Vin 25-Apr-2008 00:29

Pentru C5 I sunt recomandate 195/65/15! Dar poti folosi si altele. In certificatul de inmatriculare ar putea sa fie trecute, de regula, doua modele (marimi) acceptate: pentru iarna si vara, spre exemplu!
Passion pour C5

darian
pasionat

Mesajde darian » Sâm 26-Apr-2008 09:14

La RAR se trece doar o dmensune si accea care e trecute in brief-ul masinii. Am patit chestia asta. Cand am sesizat si le-am spus sa treaca tot m-au ametit ca trebie sa ii fac iar RAr-ul si sa platesc pt asta.

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Dum 27-Apr-2008 01:18

darian scrie:La RAR se trece doar o dmensune si accea care e trecute in brief-ul masinii. Am patit chestia asta. Cand am sesizat si le-am spus sa treaca tot m-au ametit ca trebie sa ii fac iar RAr-ul si sa platesc pt asta.

Nu inteleg de ce! Si eu am facut RAR-ul la masinile mele si am in certificat ambele masuri trecute de ei! Si la cea noua, si la cea second!
Passion pour C5

fiorentino_87
simpatizant

Mesajde fiorentino_87 » Dum 18-Mai-2008 20:44

eu nu am trecuta deloc vreo marime a cauciurilor :D..oi fi vreun fericit sau ma amagesc singur??

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 19-Mai-2008 13:02

Mai uita-te o data in talon. Sint pe pagina din dreapta, aproximativ pe mijloc.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”