schimbare dreapta-stanga
Moderator: Echipa Tehnica
schimbare dreapta-stanga
pentru ca zx-ul meu are volanul pe dreapta si am auzit ca nu-l pot inmatricula asa,ar fi o solutie sa schimb tot sistemul pe partea stanga?un prieten a reusit sa schimbe la un golf 3 si a zis ca e "munk drq".dar se merita?nu m-ar ajunge mai mult decat as da pe alt citroen?sau ce alte solutii as avea?chiar e adevarat ca nu-l pot inmatricula asa? 

ar fi super sa mearga,probabil pe la sfarsitul lui august voi veni in tara cu ocazia intalnirii "citroen-istilor"(sau cand va fi...)si atunci voi incerca.pe cine-am intrebat a zis ca nu o inmatriculeaza nimeni,nici cu mama shpagii...ma rog,la tulcea e posibil sa fie asa ca mi-a dat mie niste exemple politia ca parca nu-mi mai trebuie nimic...vom vedea...
cit_a scrie:mai sigur e sa mergi pe baietzii de RAR , au mai fost discutii pe tema asta cu volanul pe dreapta si balanta arata undeva la cca 50% asa ca dute si vezi care-i realiatate si sa ne zici si noua cum e
deci da,se inmatriculeaza masini cu volanul pe partea dreapta.omu' de la RAR mi-a zis ca nu are importanta pe ce parte-i volanu' daca masina corespunde din punct de vedere tehnic,mai ales farurile pe care a trebuit sa le schimb.gata.
e diferenta la unghiu' de refractie(parca asa-i zice...).daca aprinzi farurile spre un zid sa zicem la o distanta de ...hai 5m,o sa vezi ca farul stang formeaza o liniuța dreapta,pe cand farul drept formeaza un fel de codița in sus,asta ca sa vezi gușteri' de pe marginea dreapta a drumului si sa nu-i orbești pe cei care vin din fața prin partea stanga.la masinile cu volan pe partea dreapta e taman invers,ele fiind ”proiectate” sa mearga pe partea stanga a drumului.in cazu' asta farul din stanga formeaza liniuța aia in sus.deci atunci cand mergi cu o asemenea masina pe partea dreapta a drumului liniuta aia perversa orbeste tot ce vine din fata prin stanga ta...io stiu ce-am patit cand am venit cu ea din irlanda si dup-aia cat am tras cu aceeasi problema la RAR.si nu se pot nici regla,a trebuit sa cumpar altele pt masini cu volan pe partea stanga....hai ca cre'ca te-am ametit,stanga -dreapta,dreapta-stanga... 

profilul luminii pentru masinile cu volan pe stinga (ca la noi) arata cam asa -/ , iar la celelalte cam asa \- practic codita de lumina care bate in sus e in partea cealalta. uita-te la o masina din stg si din dr cu farurile aprinse si ai sa intelegi ce vad ceilalti. inafara de solutia schimbarii farurilor mai e si cea a acoperirii unei anumite zone de pe sticla ca sa nu orbesti pe ceilalti. uite o mostra de cum arata fascicolul pentru masinile cu volan pe stg

http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available