costuri revizie 10 000 km
Moderator: Echipa Tehnica
costuri revizie 10 000 km
mai am putin si trebuie sa ma duc la revizia de 10 000 km.....stiu ca trebuie sa schimb uleiul si filtrul de ulei.. aveti idee cam cit ar costa?,,, va multumesc...
Am depasit deja 12 000 km si cum intentionez sa plec iarasi prin Europa cu C1 in luna iunie, ma gandesc daca nu e mai bine sa fac revizia undeva in Franta sau Elvetia. Si mie mi-au cerut pe revizia de 15 000 km un pret peste 4 milioane lei. Este o exagerare totala. Asta ar insemna peste 120 euro.
Iata de pe forumul "frate" din Franta cat a costat o revizie la C1 in aceasta tara, unde salariile angajatilor din servisuri sunt mult mai mari decat la noi:
http://www.planete-citroen.com/forum/sh ... hp?t=40989
A costa 125 euro, adica tot cam cat cer servisurile Citroen de la noi. Dar observati pe factura ca in afara de revizia propriu-zisa s-a taxat si o diagnoza la motor, ca s-au taxat lichide de parbriz si de racire, dar mai ales ca s-au montat pneuri de vara (montage rues ete).
Asta inseamna ca revizia in Franta este sesizabil mai ieftina decat aici.
Iata de pe forumul "frate" din Franta cat a costat o revizie la C1 in aceasta tara, unde salariile angajatilor din servisuri sunt mult mai mari decat la noi:
http://www.planete-citroen.com/forum/sh ... hp?t=40989
A costa 125 euro, adica tot cam cat cer servisurile Citroen de la noi. Dar observati pe factura ca in afara de revizia propriu-zisa s-a taxat si o diagnoza la motor, ca s-au taxat lichide de parbriz si de racire, dar mai ales ca s-au montat pneuri de vara (montage rues ete).
Asta inseamna ca revizia in Franta este sesizabil mai ieftina decat aici.
astazi am facut si cea de-a doua revizie din viata masinii (14.000km). schimb ulei (Aral HighTronic 5w-40. 35lei X 3l, super pret si cealalta suta de grame o aveam prin casa), filtru ulei (CleanFilters 35lei), filtru polen (Valeo, de origine, 70ron). TOTAL: 210ron (cu manopera proprie
)
sper ca saptamana asta sa ajunga din UK K&N-ul ca sa fie si filtrul de aer schimbat.

sper ca saptamana asta sa ajunga din UK K&N-ul ca sa fie si filtrul de aer schimbat.

La Fetcom Suceava am dat 440 ron la revizia de 29 000km. Au pus 3 litri de ulei Total Quarz 5w40. Au schimbat filtrul de polen si filtrul de ulei. La solicitarea mea au schimbat si lichidul de frana. Factura a fost incarcata de faptul ca mi-au pus filtru de aer, desi in cartea tehnica scrie ca acest filtru se schimba la 60 000km. Filtrul de aer costa fara tva 66 ron.
- andrei.gavrila
- simpatizant
- andrei.gavrila
- simpatizant
Pentru ca am masina cumparata din Franta, evident am primit hartiile pe care le dau astia francezilor si am o intrebare: garantia contractuala imi este atestata de un carnet care se cheama"carnet de intretinere,service si garantie" in care este pe prima pagina un certificat de garantie cu data de cumparare a masinii si indicativul acesteia si in rest metode de intretinere, ce acopera si ce nu garantia, casutele pt revizii, revizia de 1500, etc...
In cazul Romaniei garantia se acorda tot in baza acestui carnet sau mai e ceva pe langa el?
In cazul Romaniei garantia se acorda tot in baza acestui carnet sau mai e ceva pe langa el?
am constatat cu aceasta ocazie ceva f. tare: in afara de conditiile de garantie stipulate in acel carnet, ar trebui sa cititi si acea anexa. iata ce nu acopera garantie (cateva exemple mai elocvente):-conducere sportiva, exploatarea autovehiculului necorelata cu starea si calitatea drumurilor, neglijenta, expunere la socuri.
-uzura normala a echipamentelor autovehiculului, incluzand: filtre, bujii, injectoare, pompe de injectie, becuri, sigurante, discuri de ambreiaj, placute de frana, lamele stergatoarelor de geamuri, anvelope, amortizoare, componente de suspensie si directie etc.
DECI PRINTRE NISTE FILTRE SI NISTE BUJII, MAI BAGA SI UN DISC DE AMBREIAJ, UN INJECTOR, CHESTII MINORE, DEH...
ATENTIE SI LA ACEL ETC. CA MAI SI ALTE INTRA PIESE AICI.
-uzura normala a echipamentelor autovehiculului, incluzand: filtre, bujii, injectoare, pompe de injectie, becuri, sigurante, discuri de ambreiaj, placute de frana, lamele stergatoarelor de geamuri, anvelope, amortizoare, componente de suspensie si directie etc.
DECI PRINTRE NISTE FILTRE SI NISTE BUJII, MAI BAGA SI UN DISC DE AMBREIAJ, UN INJECTOR, CHESTII MINORE, DEH...