Aeroterma care nu se mai opreste
Moderator: Echipa Tehnica
Aeroterma care nu se mai opreste
Am un Saxo din 2003 1,5 D, si de ceva vreme aeroterma a ramas pe treapta 3 si nu se mai opreste deloc. Am verificat potentiometrul din bord, si merge chiar daca scot mufa din spate, iar daca fac scurt pe cele 2 fire merge mai repede.(pe treapta 4)Nu stiu unde sa ma uit, exista un releu care sa fi ramas blocat,? Momentan am scos mufa de la aeroterma ca nu o mai suportam sa merga mereu.
Astept sfaturi.Multumesc
Astept sfaturi.Multumesc
tiristoare , tranzistoare si alte piese marunte
....... simpul e sa cauti unde iti merge comanda de la potentiometru si vei constata ca intra intr-un modul elelctronic , daca ai cunostinte de electronica te bagi si daca nu iti vezi de treaba , mai bine cauti un electronist sa-ti repare modulul de comanda ca pe langa alte tranzistoare si tiristoare
, posibil sa mai ai si alte componente duse .

Am gasit pe forumul de la Xara, exact aceeasi problema, cu exact aceeasi piesa. Am vazut acolo si echivalenta la tranzistori, asa ca pe jumatate rezolvata problema, ramane sa-i cumpar si sa-i montez.
Pt cei ce vor pati exact aceasi chestie echivalentul trasnzistorilor este:
MJ 11033- pt Connex (din Lacul Tei)
http://img136.imageshack.us/my.php?imag ... 109nt0.jpg
Pt cei ce vor pati exact aceasi chestie echivalentul trasnzistorilor este:
MJ 11033- pt Connex (din Lacul Tei)
http://img136.imageshack.us/my.php?imag ... 109nt0.jpg
zoly_111
salut defectu vine de la butonu de reglaj de viteza de rotatie a motorului ventilator sau de la periile de carbune din acelas motor daca te intereseaza schema de demontare si schema electrica atunci trimitemi seria sasiului masinii daca nu te intereseaza cand desfaci carcasa motorului unge bine bucsele motorului cu ulei SAE90