SCHIMBARE ANVELOPE
Moderator: Echipa Tehnica
- sorin69
- pasionat
- Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
- 2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006
SCHIMBARE ANVELOPE
Am si eu curiozitatea sa aflu la ce interval de timp se pot schimba anvelopele mai precis la cati km., va multumesc.
YOU"LL NEVER WALK ALONE
Se schimba cand se uzeaza.
E bine sa fii atent la uzura pneurilor incepand cam cu 30.000 km parcursi cu ele. Pneurile Michelin Energy, cu care echipeaza Citroen masinile de fabrica, sunt pneuri economice, cu compozitie nitel mai dura. Asta inseamna ca nu sunt extraordinar de performante daca mergi sportiv (nu ca C3 ar fi masina sport
), dar ar trebui sa tina un numar mai mare de km.
Din cate stiu eu, pneurile Michelin au indicatori de uzura. Cred ca scria si prin manualul masinii de chestia asta.
E bine sa fii atent la uzura pneurilor incepand cam cu 30.000 km parcursi cu ele. Pneurile Michelin Energy, cu care echipeaza Citroen masinile de fabrica, sunt pneuri economice, cu compozitie nitel mai dura. Asta inseamna ca nu sunt extraordinar de performante daca mergi sportiv (nu ca C3 ar fi masina sport

Din cate stiu eu, pneurile Michelin au indicatori de uzura. Cred ca scria si prin manualul masinii de chestia asta.
- abarth_mcm
- pasionat
Atentie..chiar daca nu prezinta uzura..anvelopele maxim 5 ani tin..
Eu as avea mai mare incredere in o anvelopa uzata dar cu o vechime mica decat in una putin rulata dar cu o vechime mai mare.
De exemplu, din cate stiu..anvelopele nu au voie sa stea in depozit mai mult de 2 ani...chiar daca sunt noi..pt ca acel cauciuc imbatraneste.
Eu as avea mai mare incredere in o anvelopa uzata dar cu o vechime mica decat in una putin rulata dar cu o vechime mai mare.
De exemplu, din cate stiu..anvelopele nu au voie sa stea in depozit mai mult de 2 ani...chiar daca sunt noi..pt ca acel cauciuc imbatraneste.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
- Gurau Alexandru
- pasionat
NU stiu cat de valabila e regula cu 5 ani, ale mele cred ca au depasit perioada, sau sunt aproape. La aproape 35000km uzura e foarte mica, par sa mai tina inca pe atat, iar la suprafata nu se observa crapaturi... Poate anvelopele de generatie noua sunt facute sa-si pastreze performantele si sa reziste mai mult. Pe site la Continental http://www.conti-online.com/generator/www/ro/ro/continental/automobile/sectiuni/hidden/downloads/wp07_vanco_ro.pdf
se recomanda schimbarea la 10 ani. Km pe care ii poti parcurge cu un set de anvelope variaza foarte mult in functie de tipul si calitatea anvelopei si de stilul de condus. Probabil de la 30000 la 100000.
se recomanda schimbarea la 10 ani. Km pe care ii poti parcurge cu un set de anvelope variaza foarte mult in functie de tipul si calitatea anvelopei si de stilul de condus. Probabil de la 30000 la 100000.
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”