Cat de indicat este sa mergi pe inaltimea maxima ( 10km/h )

sfere, dozatoare, pompe, LDS, etc Âşi tren de rulare.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

C i t r o n e l
pasionat

Cat de indicat este sa mergi pe inaltimea maxima ( 10km/h )

Mesajde C i t r o n e l » Vin 13-Iun-2008 20:42

Salut,

ma intreb cat de indicat este sa mergi pe inaltimea maxima ?

Deoarece s-a lucrat pe strada si mi-a fost distrus racordul de la casa la strada sunt nevoit sa intru in curte pe inaltimea maxima altfel ating.

Pe treapta asta maxima, masina mea parca nu are suspensie, e foarte rigida.
E normal sa se manifeste asa ? Sa incerc sa evit mersul pe pozitia maxima si sa o las in "strada" ?

Pe pozitia normala de mers ( >40km/h ) suspensia este OK.

multumesc
Luc.

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Vin 13-Iun-2008 20:50

Asa este pe ultima treapta de ridicare suspensia devine foarte rigida Dar nu se intampla nimic daca mergi usor pe distante scurte cu masina pe ultima treapta de ridicare, in fond pentru asta este facuta pentru a putea trece de obstacole.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 13-Iun-2008 22:51

nu are nimik daca mergi asa...
oricum, daca vei depasi 10km/h, se lasa singura....
suspensia e mai rigida si e normal sa fie asa...
kiar si pe treapta de 40km/h, suspensia e rigida, dar nu atat detare....

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 14-Iun-2008 12:33

din cate stiu eu, inaltimea maxima este "for service use only". la fel si minima. daca treci peste obstacole cu masina pe maxim, vei simti ABSOLUT totul pentru ca practic nu mai ai ce sa atenueze socurile.
ps: pentru trecerea peste obstacole este facuta treapta urmatoarea dupa normal, nu cea de sus.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Sâm 14-Iun-2008 12:54

nu crezi ca daca ar fi fost exclusiv pt service, nu ai fi putut misca masina sau ar fi coborat imediat la miscare?

kiar crezi ca un producator de masini si nu numai, ar lasa la bunul simt al utilizatorului un aspect care, folosit, ar putea duce la defectarea produsului?
chiar crezi asta?

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Sâm 14-Iun-2008 16:36

Chiar si cu ea pe burta mergi cu pana la 10 km la ora, dupa care se ridica singura... Nu stiu ce sa cred... E totusi pozitie de parcare, clar!
Passion pour C5

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 14-Iun-2008 17:12

exact ce a zis bear!

Gandeste-te ca pentru anumite motive ar putea fi necesar ca, in conditii controlate sa poti misca masina din loc. Am citit intr-un manual de bx ceva referitor la inaltime (stiu ca bx-ul e mult mai rudimentar decat c5, dar principiul conteaza) si zicea clar pentru treapta cea mai inalta: service use only. si zicea ca daca este absoluta nevoie se poate rula pe aceasta treapta, dar cu mare atentie pentru ca masina se poate strica. Si intr-un fel mi se pare logic ca daca scuturi intreaga masina nu poate iesi nimic bun. Si da, cand treci pentru un obstacol o cam scuturi. Singura aplicabilitate la ultima pozitie mi se pare rularea pe un drum inundat. dar sosea nu drum cu gropi. Bineinteles, daca masina in cauza are motor diesel, altfel nu cred ca e bine sa risti.
"If in doubt, flat out!"

urzica
pasionat

Mesajde urzica » Dum 15-Iun-2008 11:59

Daca ai de trecut un obstacol te-ai intoarce din drum ,eu nu cred!!!

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 15-Iun-2008 12:42

urzica, am o ideea ca tu nu citesti in totalitate ce scriu eu (si alti membri ai forumului). Eu cred ca intrebarea initiala este foarte clara: "este indicat sau nu?" Fiecare isi zice parerea, si argumenteaza. Ar fi bine sa faci si tu la fel, nu sa vii cu niste texte de genul.

Ca sa iti raspund, totusi la intrebare: Daca tocmai mi-as fi cumparat bunatate de masina de 20 000 de euro si as merge pe un drum si as vedea un obstacol pe care nu as fi sigur ca il pot trece fara a avaria masina, iti zic clar ca DA, m-as intoarce din drum. Normal ca avand un bx, a carui valoare este 10% din c5, poate ca m-as aventura.

Oricum, subiectul asta mi se pare mai repede despre ce ar trebui sa facem sau nu, nu despre ce facem. Eu zic ca toti dintre noi incalca viteza legala in fiecare zi, dar nu sarim in sus sa zicem ca e de bine.
"If in doubt, flat out!"

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Dum 15-Iun-2008 13:42

Good point! Forumul e facut sa ne dam cu parerea doar...
Passion pour C5

urzica
pasionat

Mesajde urzica » Dum 15-Iun-2008 14:01

mbc scrie:urzica, am o ideea ca tu nu citesti in totalitate ce scriu eu (si alti membri ai forumului). Eu cred ca intrebarea initiala este foarte clara: "este indicat sau nu?" Fiecare isi zice parerea, si argumenteaza. Ar fi bine sa faci si tu la fel, nu sa vii cu niste texte de genul.

Ca sa iti raspund, totusi la intrebare: Daca tocmai mi-as fi cumparat bunatate de masina de 20 000 de euro si as merge pe un drum si as vedea un obstacol pe care nu as fi sigur ca il pot trece fara a avaria masina, iti zic clar ca DA, m-as intoarce din drum. Normal ca avand un bx, a carui valoare este 10% din c5, poate ca m-as aventura.

Oricum, subiectul asta mi se pare mai repede despre ce ar trebui sa facem sau nu, nu despre ce facem. Eu zic ca toti dintre noi incalca viteza legala in fiecare zi, dar nu sarim in sus sa zicem ca e de bine.

Nu vad de ce te-ai iritat, daca ai o masina de 20 000 de euro nu este nevoie sa treci de obstacole pentru ca mergi numai pe sosele fara denivelari. Dar daca ai un sant in fata portii pe care poti sa-l treci in ultima treapta cred ca-ti calci pe inima si-l treci.
Fara suparare!!!

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

maxim

Mesajde sandor mihai » Dum 15-Iun-2008 14:13

pozitia maxima se poate folosi fara nici o retinere atunci cind situatia o cere.(drum inundat, drum denivelat sau alte motive).sigur ca viteza de deplasare trebuie sa fie cit mai mica,altfel se zdruncina toata masina dar fara urmari (pe distante mici ).daca la c5 masina coboara automat dupa 10 si 40 km/h la celelalte modele soferul trebuie sa ia decizia.oricum ,eu cred ca si un sofer fara cunostinte despre citroen isi va da seama ca nu e bine sa circule asa si o va cobori.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

urzica
pasionat

Mesajde urzica » Dum 15-Iun-2008 14:42

Bravo domnu' Sandor .un raspuns complet

cosmin_bogdan_s
simpatizant

Mesajde cosmin_bogdan_s » Dum 15-Iun-2008 16:36

In cartea utilizatorului scrie ca o poti folosi pe pozitia maxima... Cred ca asta spune totul.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Re: Cat de indicat este sa mergi pe inaltimea maxima ( 10km/

Mesajde nicum » Dum 15-Iun-2008 18:41

Luc scrie:Salut,
Pe treapta asta maxima, masina mea parca nu are suspensie, e foarte rigida.
E normal sa se manifeste asa ? Sa incerc sa evit mersul pe pozitia maxima si sa o las in "strada" ?

E foarte normal. Asa e la toate hidraulicele. Mergi cu masina asa strict cit ai nevoie, dupa aia poti cobori pe intermediara si apoi pe normal. Oricum pe inaltimea maxima ar trebui sa vezi pe display-ul central un mesaj "Viteza maxima 10 km/h".
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”