GPS

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

cosmin_bogdan_s
simpatizant

GPS

Mesajde cosmin_bogdan_s » Lun 30-Iun-2008 11:01

Vreau sa cumpar un GPS si vreau sa vad ce experiente exista pe acest forum cu aceste tipuri de aparate. Eu ma gandeam la un Asus R700.

Videosuzy era si el angrenat intro discute pe softpedia legata de acest aparat. Se pare ca nu are suport pentru harti. Plictisindu-ma teribil sa mai citesc acelasi lucru in acprox 15 pagini a rezultat ca s-a remediat problema cu diacriticile. Nu am inteles daca s-a rezolvat si problema hartilor.

Poate ma lumineaza cineva ce aparat este mai bun si de ce... Si inca o intrebare ar trebui sa fie mai bun un pda decat un pnd si de ce?

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 30-Iun-2008 15:00

nu iti cumpara nimik decat pda si daca poti si cu tel pe el...
motive? he he:
-pe un pna sau pnd nu vei putea sa pui niciun alt soft fie el de anvigatie sau orice altceva;
-daca ai si telefon vei fi scutit sa umbli cu o mie de aparate dupa tine in masina si pe care trebuie sa le iei sau sa le ascunzi ori decate ori parasesti masina pt timp mai lung...
-folosesti doar un incarcator, deci mai putin matze...
-poti instala orice nebunie doresti, inclusiv alte softuri de navigatie care merg pe win mobile...
poti sa jonglezi cu hartile dupa bunul plac...si aspectul asta e deosebit de important cand un card cu harti costa 400 ron...

eu am avut mai multe modele, dar nu as mai cumpara niciodata altceva decat pda, kiar daca pna-urile au ecran mai mare si butoane specifice navigatiei....

daca vrei mai multe detalii, cere...:P

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 30-Iun-2008 15:17

Votez si eu pt PDA. E mult mai flexibil.
Insa prefer un PDA fara telefon, camera, etc. E mai ieftin, ceea ce inseamna ca face mai bine treaba pentru ca producatorul nu e obligat sa foloseasca cele mai ieftine componente ca sa scoata aparatul la un pret bun.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 30-Iun-2008 15:21

eu am un mio a501 care are si tel si camera si gps si merge criminal....
in skimb nu are wireless si ma cam irita aspectul asta...

oricum, am un prieten care are un glowfiish de la eten care are gps intern, windows mobile 6.0, camera 2 mega dar care nu e stralucita, wireless si bluetoth si harti toata europa...
aaa, si garantie inca 1 an si vreo 8 luni cred...

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 30-Iun-2008 18:09

sunt pentru pda cu windows, dar fara tel. de ce? daca mi se termina bateria la pda, pot supravieturi, dar fara tel intru in mari probleme. desi folosesc casca bth, prefer telefonul sa fie ceva micut, de dimensiuni acceptabile (stiu ca n82 e mare, dar nu e cat un pda) Prefer sa tin telul in buzunar / toc si sa stea legat de mine tot timpul. nu sa il tot scot si sa il pun pe suportul prins de parbriz, ,etc
"If in doubt, flat out!"

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Lun 30-Iun-2008 20:17

In vest nu prea conteaza ce stie GPS-ul ca soft...important e cat de updatate sunt hartile pt drumurile se amenajeaza, apar, dispar diverse bucati din el f frecvent.Pe primul loc sunt hartile si apoi softul.In Romania posibil sa meaga harta din 2007 pana in 2070 :D la cum fac astia drumuri....

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 30-Iun-2008 20:39

Mishoo scrie:In vest nu prea conteaza ce stie GPS-ul ca soft...important e cat de updatate sunt hartile pt drumurile se amenajeaza, apar, dispar diverse bucati din el f frecvent.Pe primul loc sunt hartile si apoi softul.In Romania posibil sa meaga harta din 2007 pana in 2070 :D la cum fac astia drumuri....

nu cred ca ai inteles...
tocmai asta e buba la pna/pnd...nu poti sa faci update la harti...
sunt unele la care se poate totusi, dar numai sparte....
ori nu cred ca e normal sa cumpar niste harti si sa nu le pot updata...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 30-Iun-2008 20:42

pda+telefon e blanahh!!! posed un Eten Glofiish x650 cu WM6 si toate celelalte si e fff flexibil, in plus nu car decit un singur device in care am telefonul, un mini laptop cu wireless, camera (n-o folosesc, dar e acolo) si gps. in plus, posibilitatile de update sint infinite
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Lun 30-Iun-2008 20:43

Mishoo scrie:In vest nu prea conteaza ce stie GPS-ul ca soft...important e cat de updatate sunt hartile pt drumurile se amenajeaza, apar, dispar diverse bucati din el f frecvent.Pe primul loc sunt hartile si apoi softul.In Romania posibil sa meaga harta din 2007 pana in 2070 :D la cum fac astia drumuri....

subscriu... in schimb stiti ce reusesc astia sa schimbe repede, asa ca sa iti dea peste cat toate traseele pre-gandite din oras? SCHIMBA SENSURILE UNICE, lucru care mie nu imi place chiar deloc. Oricum, asta nu implica construirea unui drum ci doar mutarea unor semne, deci e simplu. Pentru oras (cel putin cel in care stau) nu am nevoie, dar cred ca in momentul in care iesi din ro, sunt mari sanse sa ai nevoie de el.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 30-Iun-2008 21:11

mbc, nu uita ca soferul esti tu...
gresesti cand spui ca ai nevoie sa-ti arate si sensurile unice sau linia continua...

daca nu o poti pe acolo pe unde spune el, iti reconfigureaza imediat traseul...

eu am batut intreaga europa cu un astfel de pda si nu m-a deranjat nicicand ca nu stie sensurile unice...

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Lun 30-Iun-2008 21:57

Eu am http://www.rueducommerce.fr/Equipement-Automobile-GPS/GPS/GPS-France/BLAUPUNKT/407373-GPS-TravelPilot-Lucca-3-3-France.htm
Are slot de card.Nu trebuie sa imi bat capul cu updatarea hartilor in el.E suficient sa pun harta noua pe card SD si sa aleg sa folosesc respectiva harta si nu cea din memorie.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 30-Iun-2008 22:14

aha, si de unde iei hartile?
sunt moca?
hai sa fim seriosi...

si daca vrei, iti dau eu un travel pilot luca....
si dai cat vrei tu pe el....

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mar 01-Iul-2008 00:15

Pai nu sunt moca.Sunt cu bani.Insa toti care isi updateaza hartile le iau cu bani.Daca sunt crackuite merg si la mune puse pe card si le folosesc normal.E acelasi lucru.In loc sa updatezi harta in memoria interna a GPS-ului o updatez in memoria externa adica pe card.

Cat despre travel Lucca eu il am de 1 an, merg cu el prin Franta unde trebuie sa imi calculeze intrari si iesiri de pe autostrazi, rapid, si niciodata nu mi-a facut figuri.Sunt f multumit de el.Nu imi trebuie GPS ca am insa stiu ca hartile Teleatlas care merg pe Lucca nu sunt aduse la amanunt pt Romania.Adica nu au nr si strada ci doar reteaua de drumuri.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mar 01-Iul-2008 06:32

update-urile hartilor sunt gratis. se considera un serviciu gratuit pentru ca ai cumparat gps-ul. Bineinteles, daca in momentul cumpararii ai harta romaniei si atat, update-ul va fi gratuit doar pe harta romaniei, alte harti insemnand alti bani
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mar 01-Iul-2008 18:26

mbc, te contrazic, verifica...eu am patit-o...
eu am un travel pilot din asta si e cea mai mare teapa pe acre am putut s-o vad...

Înapoi la “Citroen C5 I-II”