C4 Sedan anybody?

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Sâm 14-Iun-2008 07:15

dimabogdan scrie:Asta spuneam si eu.Si ca locatia de ansamblare, in opinia mea, NU CONTEAZA, referitor la finisaje si calitate.
Ba din contra, cred ca alea venite din alte uzine sunt mai riguros verificate.
Dar ti-am zis, du-te la Alpha, fa comparatie pe viu intre modele.Ptr. ca de cand umblu eu pe acolo nu a existat sa nu aiba expus un C4 ( coupe de obicei) si acum vreo 2 luni aveau si un sedan.Nu cred ca l-au dat asa repede, ptr ca nu se inghesuie (inca) lumea.

Am fost la show-room si am facut comparatie "pe viu" intre sedan si berlina. Mie imi par la fel dpdv al finisajelor, dar pe forum am vazut ca sunt persoane care pun la indoiala calitatea finisajelor.

Varianta de echipare SX a sedanului este aprox. la fel ca echiparea Techno Evolution, mai putin cotiera care e fixa (nu e reglabila si nu are spatiu de depozitare la sedan). In plus fata de berlina are comenzi suplimentare pe butucul volanului si MP3 player in loc de CD player.

Nu ma grabesc, astept inca parerea unui proaspat proprietar de c4 sedan :)

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Joi 03-Iul-2008 13:59

Nimic, nimic? Chiar nu avem nici un posesor de sedan printre noi? Am vazut ca pe clubc4 era cineva, dar nu a dat nici un feed-back...

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Joi 03-Iul-2008 17:24

Pai ce parere mai astepti.Masinile sunt 100% identice, cu exceptia portbagajului.Cel putin asta este parerea mea.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta decat cu un C4 hatch in 5 usi. :lol:
Dar n-au si ei naibii o masina de drive test?Cum s-or astepta sa vanda daca nu-i dau omului sa mearga cu ea...Off, off...

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Vin 04-Iul-2008 07:01

Test drive-ul e una, parerea unui proprietar e alta...

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Sâm 05-Iul-2008 07:36

Am fost ieri sa mai vad masina, eventual sa fac un test-drive la alpha motors constanta. Canci! Singura masina pe care o aveau in show-room a fost livrata ieri (de altfel a fost si singura vanduta in constanta, mai exact in navodari). In fine, le zic sa facem o rezervare pentru ce vreau eu, adica un C4 Sedan SX negru cu pachet vizibilitate (adica stergator parbriz automat, aprindere automata a farurilor, retrovizor electrocromat, jante aluminiu 16" si vopsea metalizata). Se uita tanti pe calculator si ajunge la concluzia ca nu mai au decat negre cu jante, mp3 player si detector de obstacole spate. Zic, ok, hai sa rezervam. Intreb cat costa, nu stie sa spuna... se pare ca am nimerit intr-o pauza dintre oferte promotionale si daca veneam cu o geanta plina cu bani tot nu puteam sa il cumpar. Acum astept sa ma sune si vedem care-i treaba, va tin la curent. Oricum deja am serioase indoieli dupa ce am patit in service la ei (vezi sectiunea electrica de la C3)...

Bangoob
de-abia inscris

c4 sedan... in curind, hopefully

Mesajde Bangoob » Dum 06-Iul-2008 15:07

Hello tuturor!

Scuze din start pentru emotia inerenta primului post, de unde si viitoarea incoerenta a unor exprimari. In curind voi fi proprietarul unui c4 sedan sx 1.6i 16V 110CP, achizitionat de la dealerul Citroen din Suceava. Masina este singurul model aflat in showroom, mai existind una de drivetest, condusa mai tot timpul de o tipa, hotshot la nivel directorial, dupa cite am inteles. M-a frapat initial culoarea - gris cendre - despre care, personal, stiam ca exista doar pe peugeot. Ma insel? Echiparea este cea standard a unui sx, avind incluse in pret ca optionale culoarea metalizata si jantele de aliaj de 16''. Cind am vazut-o, pe leaflet-ul de prezentare scria asa:
- pret fara tva dotare standard: 14.132 euro
- dotari optionale: 669 euro
- pret fara tva cu optionale: 14.801 euro
- pret cu tva: 17.613 euro
- discount: 1.622 euro
- pret de vinzare cu tva: 15.991 euro.
Dupa care (negocieri & stuff), doamna dealer mi-a emis o proforma, pret final cu tva in valoare de 15.500 euro. Intrebarea mea este: la aceste discounturi, sa ma mai tiganesc la ridicarea masinii sa mi se ofere "flecustete" gen covorase, scut motor, alarma si alte scofeturi? Sau sufar eu de bun-simt in exces? Cum vi se pare ca stau lucrurile? Doamna m-a "interesat" si de montarea aftermarket si contracost a unor senzori de parcare spate, reamintindu-mi gratios ca c4 sedan este cu cca 50 de cm mai lunga decit Loganovul meu actual. Era sa uit, masina o iau in leasing, cu avans de 50% (pentru ambianta psihologica a unor eventuale negocieri, desi, din ce citesc de ani buni pe forumuri, din momentul in care ai semnat contractul incep sa te priveasca oarecum cu posteriorul...). :oops:
Scuze pentru lungimea postului (mai scurt oricum decit cel al Pastelul... :lol: ) si astept feedback autorizat, caci am vazut ca posesorii de Citroen nu se joaca when it comes to that.
"Ask not what you can do for your country. Ask what's for lunch."Orson Welles

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Dum 06-Iul-2008 16:19

E prea tarziu acum sa mai ceri presuri si alte maruntisuri, oricum pretul + discount-ul suplimentar negociat de tine e foarte bun. Felicitari si sa o stapanesti sanatos! Asteptam o lista completa de dotari ca sa ne lamurim ce varianta de echipare ai luat si cat mai multe impresii "first hand", poze etc... Bafta!

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Dum 06-Iul-2008 16:20

Ah, am uitat sa-ti spun... Vezi ca majoritatea au deja detector de obstacole instalat, nu face nici o miscare pana nu o vezi a ta... S-ar putea sa aiba si tanti repectiva sa incerce sa te stoarca de niste bani pe degeaba in contul discount-ului care i se scade ei din comision ;)

Bangoob
de-abia inscris

wow... that was quick

Mesajde Bangoob » Dum 06-Iul-2008 18:57

Thanks, Andrei, pentru promptitudinea raspunsului. Am mentionat in mesaj ca era masina din showroom, deci am vazut-o deja. Detectorii astia de obstacole nu seamana asa cu niste obturatoare (capacele) rotunde in bara spate? Ei bine, bara asteia era curata-curata. No nothing... Lista completa de dotari o am sub nas p'o foaie, da' mi-e lene s-o transcriu acum... :oops: Totusi gris cendre pe Citroen n-am prea auzit pina acum... Nevasta-mea voia rouge lucifer, da' nu erau pe stoc si nu mai avem rabdare sa asteptam (in Loganovu' preferance de 1.4 nu am a/c de nici o culoare si sint navetist, si'al dreaq, niciodata nu gasesc loc de parcare la umbra: cind revin la masina, inauntru e baie turceasca); celelalte disponibile erau gris aluminum, gris fer (ambele nuante sobolanoide, no offence posesorilor) si noir obsidien (elegant, dar nepractic, fiindca traim intr'o tara prafuita). Am mai observat ceva, though: cind am rugat-o sa ridice capota, motorul era usor prafuit. Mi-a zis ca masina sta acolo de cind a venit: e a doua in Suceava; prima, un sedan rouge lucifer a fost cocotata pe stand la deschiderea Carrefourului din SV si s-a vindut fugutza cuiva din... Iasi (cica la Iasi nu exista concesionar Citroen... asa o fi?) na, ca iar m-am lungit: puteam sa scriu lista dotarilor pina acum... Thanks, guys, anyhows...
"Ask not what you can do for your country. Ask what's for lunch."Orson Welles

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 06-Iul-2008 19:32

ni iti pune senzori d eparcare... sunt useless. ai sa te obisnuiesti repede cu dimensiunile si cu parcarile, nu este ceva iesit din comun, si este muuuuult mai usor de parcat sau mers cu spatele ca loganul, care este una din cele mai imposibile masini la faza asta. si... cum sa fie mai lunga ca loganul cu juma' de metru? nu este adevarat. daca e mai lunga, este putin mai lunga, nu asa de mult. oricum felicitari pentru alegerea facuta, mie imi place tare mult modelul :D

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Re: c4 sedan... in curind, hopefully

Mesajde nicum » Lun 07-Iul-2008 09:36

Bangoob scrie:- pret de vinzare cu tva: 15.991 euro.
Dupa care (negocieri & stuff), doamna dealer mi-a emis o proforma, pret final cu tva in valoare de 15.500 euro.

Mie mi se pare enorm de scumpa masina, mai ales ca nu e facuta in Franta.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Joi 21-Aug-2008 09:07

Cum vi se pare pretul pentru varianta aleasa?

Pretul final negociat: 15.314 EUR cu TVA inclus, livrare pe 10 septembrie.

Citroen C4 Sedan SX 1.6i benzina.

In plus fata de nivelul de echipare standard SX are:

- climatizare bi-zona
- jante aliaj 16"
- mp3 bi-tunner
- 4 blocuri de control pe volan
- vopsea metalizata (negru perla)
- set presuri de cauciuc (bonus)
- navigator GPS Garmin (bonus)

Dotari standard varianta SX:

# bare de protectie de culoarea caroseriei
# display central LCD
# faruri cu geam clar
# turometru digital pe volan
# aer conditionat
# bancheta rabatabila 1/2 - 2/3
# caroserie galvanizata
# computer de bord
# cotiera centrala fata fixa / spate cu spatiu depozitare
# geamuri electrice fata
# geamuri electrice spate
# guri de ventilatie centrale spate cu duza reglare volum aer
# iluminare habitaclu si portbagaj
# inchidere centralizata cu telecomanda
# luneta cu degivrare electrica
# oglinzi exterioare electrice si incalzite
# parfum de ambianta
# pilot automat + limitator de viteza
# plasa bagaje
# priza 12V
# scaun sofer reglabil pe inaltime
# servodirectie
# spatii de depozitare sub aeratoare
# torpedou ventilat
# ABS + EBD
# AFU (Asistenta la franarea de urgenta)
# airbag-uri frontale (sofer si pasager)
# airbag-uri laterale si cortina
# bandouri de protectie laterala
# centuri de siguranta fata cu pretensionare pirotehnica si limitator de efort
# centuri de siguranta spate cu prindere in 3 puncte
# imobilizator electronic
# intrerupere alimentare carburant in caz de accident
# jante otel 16"
# sistem "Isofix" bancheta spate pentru scaune copii
# sistem de blocare usi spate (protectie pentru copii)
# sistem de franare servoasistat
# sistem dezactivare airbag pasager
# stop suplimentar frana
# tetiere fata si spate
# volan cu comenzi centrale fixe, reglabil pe doua directii

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 21-Aug-2008 10:45

Foarte bun. Numai daca stai sa te gindesti ce alta sedan cu acelesi dotari puteai lua cu aceiasi bani realizezi ce afacere ai facut.

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Joi 21-Aug-2008 10:46

nu stiu sa fie alt sedan pe piata la pretul asta si cu dotarile astea...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 21-Aug-2008 11:36

Iti dau un sfat: nu mai cumpara dotari, cumpara fiabilitate. Stiu ca e foarte tentant sa vinezi reduceri si bonusuri, dar asta e cu dus-intors.
De banii astia iti puteai lua un sedan mai slab dotat, dar facut in Japonia, nu in China. C4 facut in Franta nu e o referinta de fiabilitate. Ce te face sa crezi ca unul facut in China va fi macar la nivelul celui original?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Diverse C4”