Mesajde dj01fad » Mie 09-Iul-2008 00:03
nu le monta direct, ca e posibil sa fie descarcate. mergi si cauta un atelier in care se incarca sfere; daca nu gasesti, incearca chiar si pe forum la sectiunea mecanici/service-uri independente sau ceva de genul; daca tot nu gasesti, vino la craiova si te ajut eu sa rezolvi, ca vad ca esti din pitesti, si nu e chiar asa departe. cele de pe masina se verifica daca sunt sparte, daca nu, se incarca, daca da, se arunca. cele care le ai cumparate, chiar daca nu sunt sparte, se verifica ce presiune au in ele, si daca corespund, se monteaza, daca nu, se reincarca si alea la presiunea recomandata.
referitor la frane... in cazul in care este aer in instalatia de franare, franele sunt cam la fel de puternice, pentru ca vine presiune continua, numai ca rezulta o intarziere la franare intre 0 si 2 secunde, in functie de cat aer are; treaba sta cam asa: pe spate nu iti dai seama in mers, pt ca spatele nu prea franeaza, iar pe fata iti dai seama clar de acea intarziere, initial cand calci pedala parca nu ai frane, apoi brusc blocheaza rotile. nu este de joaca cu franele, trebuie neaparat aerisite. daca exista aerisitor pe dozator, se foloseste si ala. normal ca la itp a rezultat ca ai frane, pt ca stai cu piciorul pe pedala. si la dacie daca ii faci 4-5 pedale, cu aer, tot franeaza. sa nu mai spuna nimeni ca se aerisesc singure franele, decat daca vine cu dovezi scrise in acest sens. in rest, instalatia hidraulica nu se aeriseste "voit" . si eu stiu ca surubul acela este pentru depresurizarea instalatiei, mai exact pentru eliberarea presiunii din sfera centrala, dar, cateodata ajuta la amorsarea pompei hidraulice (nefacand presiune in instalatie, si scapand tot debitul pe retur, se amorseaza mai usor), dar, asta in cazul in care pompa este uzata.