nu ii duce capul.. oricum il au doar ca sa nu-i ploua in gat

eu am schimbat parbrizul din cauza unei borduri ..

Moderator: Echipa Tehnica
Imi pare rau pentru patania ta si chiar nu pot sa inteleg de unde vine toata ura, invidia sau prostia asta din partea unora, pe care mi-e greu sa-i mai numesc oameni.
Mishoo scrie:In paris parcarile subterane sunt pt riverani deci ca vizitator al zonei nu prea poti parca.Parcarile centrale sunt relativ putine ca numar, mari, insa doar in zona centrala.La parcarile subterane o ora e 2 euro.
Parcarile de suprafata sunt pe strazi, pe dreapta(ei au 90% sensuri unice), doar niste dungi trase pe asfalt.nu exista loc in care sa iti lasi masina si sa fie gratis(fara marcaj).Daca nu e marcaj si lasi masina ti-o ridica instant.Daca parchezi pe locurile de suprafata 2 euro ora...
Daca nu platesti parcarea in maxim 1 ora iti iei amenda in geam.30 de euro.Garantat ti-o ei pt ca au un fel de gardieni publici care doar asta fac, dau ture de cartier 1 tura pe ora si daca mai apare cate unu fara bon pe bord ii ard amenda.
Daca nu iti iei masina dupa ce ti-ai luat amenda, in 24 de ore iti lipesc somatie in geam dupa ce iti mai ard o amenda de 30 de euro si mai ai 24 de ore sa ti-o iei.Daca nici dupa alte 24 de ore nu ti-o iei vine serviciul de ridicari si ti-o salta...reo 300 sa ti-o iei inapoi.
Daca parchezi pe:locurile pt handicapati, de livrari la magazine, de politie sau pompieri, de livrari la banci, in poarta unor case sau institutii, in maxim 1 ora ti-au ridicat masina.
Pe trotuar daca parchezi iti ridica masina instant insa nu e moda asta la ei.
Deci uite cum se parcheaza in Paris, fara ff multe parcari subterane.
Acest sistem face traficul fluid pt ca nu pleci cu masina daca nu ai neaparat nevoie pt ca platesti si nu iti convine sa dai 15 euro ca te duci la servici daca nu are firma parcare si o lasi pe strada si te duci cu autobuzul, metrou, bicicleta...
La ei oamenii parcheaza regulamentar pt ca ii arde la buzunar politia, la noi nu se intampla asa pt ca politia e o vita proasta si atunci trebuie educati nesimtitii care parcheaza in poarta casei de nu mai poti sa iesi, pe pista de biciclete, pe trecerea de pietoni, pe trotuar de nu poti sa mai treci, cu zgariatul masinii, spartul geamului, taiatul cauciucurilor, etc.
Exista 2 tipuri de dresaj la animale, educatie as zice in cazul oamenilor.Cu binisorul, adica face un lucru si primeste recompensa sau din contra nu primeste pedeapsa si "hard one" cu bataia, cand face ce ii se zice de frica.la ei e cu binicorul la noi e cu bataia ca altfel nu merge din pacate.
Daca eu voi parca vreodata in locurile de le-am amintit mai sus si mi se zgaraie masina eu voi fi vinovat pt ca nu trebuia sa opresc acolo.Nu am loc de parcare nu plec cu masina de acasa...simplu nu?Nu e obligatoriu sa merg cu masina...Nu imi face primaria parcari ma adaptez si merg cu altceva, scuter, bicicleta, metrou, pe jos, ma sinucid...dar rezolv problema ca de asta sunt om si am ajuns in varful lantului trofic...ca ma pot adapta la conditiile de mediu in care sunt nevoit sa traiesc.
dj01fad scrie:toata lumea se plange ca e scump carburantul dar isi plimba curul in masina si sa cumpere paine; eu unul pana la ora 18, nu plec cu masina de acasa, poate decat daca am de carat ceva maricel, si asta prin cartier, ca altfel e jale. mai bine merg pe jos, ca ajung mai repede;
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori