corector de inaltime

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

corector de inaltime

Mesajde nicum » Sâm 27-Mar-2004 11:30

M-am uitat pe tabelul cu diagnoza la suspensii si se pare ca trebuie verifcat corectorul de inaltime. Care este termenul englezesc pentru asta?
Pe unde se afla corectorul asta?

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

bx

Mesajde MARIAN » Dum 28-Mar-2004 08:39

Termenul in engleza pentru corectorul de inaltime este”height corrector”.
Aceste corectoare (sunt doua- unul pt. puntea fata,unul pt. puntea spate) le gasesti mai simplu urmarind pirghiile de comanda (se afla sub masina);daca le urmaresti de la levierul de comanda spre fata masinii acolo unde se termina piirghia o sa gasesti ceva cilindric,din aluminiu,cu niste capace de cauciuc in capete, in care intra(ies) trei tevi si un “ T ” pt. colectare LHM.
Bafta.

paga
pasionat

Mesajde paga » Mar 11-Mai-2004 21:51

Salut,
Am gasit sa cumpar un corector de inaltime pt.puntea spate la 1.200.000
Este de pe un Bx care se dezmembreaza.
Nu am nici o idee,este bun pretul?
Cum as putea sa-l verific ?

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mar 11-Mai-2004 23:16

Dar de ce vrei sa schimbi corectorul?
Acestea se uzeaza foarte rar si de uzura nu poti sa-ti dai seama decat daca verifici furtunasul de retur. Daca debitul de LHM pe acest retur e ridicat, atunci te poti gandi sa-l schimbi.
Dar din ce am vazut eu, poate 70% din problemele puse pe seama corectorului sunt de fapt cauzate de griparea parghiilor de comanda. Un alt procent de 25% se rezolva prin demontarea si curatarea interna a corectorului.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 12-Mai-2004 06:51

Subscriu la ce a spus WLD. La mine destul de des, partea din fata a masinii "uita" sa se ridice la fel de repede ca partea din spate (am stat o data sa vad cind are de gind sa se ridice si a durat citeva minute). Solutia la mine este sa ridic masina la pozitia 3 si apoi sa cobor la 2 (normal) si gata. Dupa asta masina ramine ridicata, pragurile sint paralele cu solul.
Cred ca solutia la problema asta este curatarea corectorului de inaltime (help WLD!), urmata de golirea instalatiei hidraulice si umplerea cu ulei hydraflush (poate te intereseaza si pe tine, sa ne stringem mai multi si sa comandam).
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

paga
pasionat

Mesajde paga » Mie 12-Mai-2004 07:08

vreau sa schimb corectorul pt. ca spatele a inceput sa oscileze sus-jos(nu la pozitiile extreme,ci cativa cm.) Am scos returul si cred ca curge destul de mult.Nu am cu ce sa compar.Dar pretul de 1.200.000 pt.corector este acceptabil?
Sunt si eu interesat sa cumpar hidraflush.
Multumesc.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 12-Mai-2004 07:22

Daca se petrece ce spui tu atunci conform tabelului de la http://www.citroenforum.as.ro/diagnoza.html problema este: "Corector de inaltime defect sau cu parghiile de actionare blocate/deteriorate."
Cred ca problema ta nu se poate rezolva prin mail. Trebuie sa o duci la un service (dar ai grija la care). Am inteles ca prin Galati ar fi ceva mecanici care sa te poata ajuta. Ia legatura cu Eugen, el si-a luat una din masini de la Galati. la un moment dat cineva a dat pe forum un numar al unui mecanic din Galati.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 12-Mai-2004 21:21

nicum scrie:Subscriu la ce a spus WLD. La mine destul de des, partea din fata a masinii "uita" sa se ridice la fel de repede ca partea din spate (am stat o data sa vad cind are de gind sa se ridice si a durat citeva minute).

De regula aceasta problema, cum spune si WLD apare atunci cind pirghiile de comanda s-au dereglat,blocat ori inaltimea masinii nu mai este cea corespunzatoare.

paga
pasionat

Mesajde paga » Sâm 15-Mai-2004 19:12

Problema cu corectorul de pe spate s-a rezolvat azi la service.
Am stat si eu cu mecanicul si am vazut ce a mesterit.A facut "bucati" corectorul , l-a curatat cu o solutie speciala si l-a suflat cu aer comprimat.Inautru era plin de mazga!!!Acum merge perfect.Dar ce se intampla cu celelalte piese care in mod sigur sunt si ele imbacsite.Daca ar trebui date jos toate si curatate ar dura si ar costa o groaza.Rezolvarea este hydraflush,sunt convins acum.Cand se hotarasc si altii sa cumpere,subscriu si eu la comanda.
In alta ordine de idei,am vorbit cu patronul service-ului despre eventuale reduceri pt.membrii clubului si a fost de acord. Va mai tin la curent cand imi va da detalii despre oferta.

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Sâm 15-Mai-2004 23:01

paga, si eu intampin aceeasi problema cu puntea fata, se ridica f. greu si daca o las jos de tot iar dupa aia vreu s-o ridic la normal nu vrea, trebuie s-o ridic la maxim si apoi s-o cobor la normal
spune-mi te rog si mie la ce service ai fost si cat te-a costat "distractia"?
multumesc

paga
pasionat

Mesajde paga » Dum 16-Mai-2004 07:56

Draku scrie: la ce service ai fost si cat te-a costat "distractia"?
multumesc

Service-ul este in Galati,str.Cosbuc nr.264/tel.0744 578085(Catalin) si operatia cu corectorul m-a costat 500.000.
Tu poate ai alta problema,pt.ca la mine spatele nu se ridica greu,ci cobora cativa centimetri si revenea fara sa actionez maneta de comanda a garzii.

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Dum 16-Mai-2004 11:06

ok
am bagat de seama ca aceeasi problema o avea nicum cu puntea fata
dar banuiesc ca este aceeasi "buba", corectorul din fata
totusi, la galati e cam departe pentru mine.... :D
o sa incerc sa vad cat e pe aici prin bucuresti
numai bine

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 20-Mai-2004 07:38

Iata inca o dovada ca sintem mai multi care trebuie sa ne curatam instalatia hidraulica cu hydraflush. Probabil ca si la mine situatia e identica.
Am sa fac un topic separat pentru asta...

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Joi 20-Mai-2004 09:24

de fapt, nu vreau sa par un "expert" si nici "nerecunoscator" dar acest fapt (problema cu corectoarul de inaltime) l-am aflat de la WLD intr-o intalnire particulara, pentru care ii multumesc inca odata
oricum, problema ramane :cry:
numai bine

Înapoi la “Citroen BX”