deci problema e in felul urmator: in timp ce mergeam pe minunatele strazi din romania am dat intr-o groapa cu roata din stanga. Janta s-a indoit, si din partea dreapta curge motorina. Dupa ce am schimbat roata m-am uitat sub capota si undeva sub pompa de injectie curge motorina. Masina este un Bx din 86 diesel simplu. Are cineva vreo idee de unde ar putea curge motorina pe acolo si ce as putea sa ii fac?
Multumesc anticipat.
curge motorina!!! help
Moderator: Echipa Tehnica
ai mai multe posobilitati>
1. filtrul de motorina
2. furtun spart la returul de motorina din pompa
3. conducta demotorina fisurata,intre pompa si injectoare.
4.corpul pompei (doamne fereste!)
Masina merge la fel ca inainte sau mai prost? Daca merge la fel, excludem conducta si corpul pompei..
Da mai multe detalii. curge tot ti,pul, numai in mers, curge tare, incet.. etc..
1. filtrul de motorina
2. furtun spart la returul de motorina din pompa
3. conducta demotorina fisurata,intre pompa si injectoare.
4.corpul pompei (doamne fereste!)
Masina merge la fel ca inainte sau mai prost? Daca merge la fel, excludem conducta si corpul pompei..
Da mai multe detalii. curge tot ti,pul, numai in mers, curge tare, incet.. etc..
Relu
probabil ti s-a fisurat furtunul de alimentare pe undeva pe dedesubt. Undeva in partea dreapta (partea pasagerului), undeva dedesubt e un corp metalic in care intra furtunul de alimentare cu motorina si iese pe deasupra ducandu-se catre filtru(e un dispozitiv care cred ca vine cu peretele interior in contact cu apa din instalatia de racire a motorului)..... cele doua furtune sunt prinse cu coliere si e posibil de la socul respectiv sa ti se fi deplasat .....
robert-bx scrie:poate sa curga si pe la clapeta de la acceleratie unde are un simering care se ueaza
e cumva sub corpul pompei?
nu reusesc sa imi dau seama pe unde exact curge pentru ca se prelinge pe baia de ulei si curge in alt loc. dar sigur este de undeva de sub pompa, ce ar mai putea fi pe acolo?
poate fac o poza mai tarziu si am sa o pun aici.
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
incearca o poza ca e tare ciudat sa intelegi fara sa vezi ... faza e ca nu cumva sa se aprinda de la ceva ..
cu toate ca diesel aspirat in functionare nu prea are de unde, insa sa nu gasesti cumva un "binevoitor' sa arunce o tigara sub masina ..
Doamne feri!
vezi cum faci cu poza aia .
cu toate ca diesel aspirat in functionare nu prea are de unde, insa sa nu gasesti cumva un "binevoitor' sa arunce o tigara sub masina ..
Doamne feri!
vezi cum faci cu poza aia .

Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
- stan cristian
- pasionat
salut, poate sa dea motorina pe langa garnitura de sub capacul oval , mai e unul si in spatele pompei sau pe la garnitura de la capacul pompei ,poate sa mai dea la axul acceleratiei din capacul pompei sau la axul pompei pe care vine fulia
,, WE MAKE HONEY OUT OF DOGSHIT , MIRACLES TAKE LONGER AND COST A LOT MORE ,,