"Capra vecinului"...

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Joi 31-Iul-2008 19:07

Nu stiu daca dupa amortizare se mai plateste taxa insa stiu sigur ca nu plateste statul constructia ei.Vinci care se chinuie sa faca niste bucati de autostrada prin Romanica are niste autostrazi in administrare(ea le-a construit ea le intretine si taie bilete)...la fel e si cu parcarile.Vinci asta face parcari subterane prin diverse orase si ia banu.Nu se baga primaria nicaieri in constructia de parcari.primaria administreaza doar ce e pe domeniu public.daca vrei sa faci o afacere beton cu investitie mica cumpara-ti 500 m2 de teren in oras baga 5 nivele sub pamant de parcare si asteapta banu. :D

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 31-Iul-2008 19:59

Vad ca nu sunteti cuminti, va impungeti din nou. Nu-i nimic, imi place sa asist la "spectacol".
Sa va mai dau un motiv de cearta: tocmai ce am venit din Istambul, unde, am fost pt prima oara cu masina. auzisem povesti, dar pe pielea mea am constatat ca povestile alea erau incomplete, in sensul ca erau prea blande. O aglomeratie absolut infernala, dar nu am intalnit nici un blocaj in trafic. Disciplina in trafic nu este la ea acasa, si cu toate astea, in jocul asta de fereste-te de cei din jur, traficul evolueaza pe autostrada ce strabate centrul cu 140 km/h . Din cele 5 benzi pe sens ale ei, cele 2 din margine sunt folosite de cei care intra de pe bretele, si care intra in full speed, fara nici cel mai mic gest de asigurare. Din departare, cand am vazut marea de masini din fata am zis aia e! stau aici 3 ore blocat...de unde, ca marea aia de masini mergea bara la bara cu 140 :) . O retea incredibila de autostrazi strabat orasul, in zona centrala, nu le-am inteles ordinea sau logica, dar sunt din toate categoriile, suspendate, intersectate, cu mijloace de transport in comun pe mijloc, cu poduri, cu nenumarate bretele...aproape halucinant de intortochiat si foarte obositor sa vezi marea aia de masini ce iti da senzatia ca fiecare masina merge intr-o alta directie. Semafoarele unde nu este afisat semnul de urmarire trafic nu sunt respectate de soferi, si cu toate astea nu am intalnit nici o intersectie blocata. Mi-am luat claxoane ca stateam la rosu, ca dadeam prioritate la pietoni... (asta prin cartiere, ca pe bulevarde e plin de politie). In cateva sute de km facuti prin istambul, nu am vazut un sofer care sa semnalizeze schimbarea directiei de mers...(sutele astea au fost cateva bune, pt ca de la un cap la altul sunt zeci de km buni)
Parcarile in istambul sunt putine pt cate masini circula, cel putin asa pare ochiometric, dar ei optimizeaza altfel spatiul. Desi poate parea de neconceput pt un bucurestean, in parcarile lor (o curte mica), cele din zone aglomerate, pui masina in poarta, iei un bon de la ghiseu, si ti-o parchiaza un angajat special. cheia ramane la ei...are un talent baiatul ala ceva incredibil, masinile sunt parcate una lipita de alta, una in fata celeilalte....la plecare dai bonu, platesti, si astepti masina...poate dure pana la 10 minute daca masina ti-a ajuns pe randul din spate. In 3 nopti in care masina mea a dormit (sau nu ) in astfel de parcari, nu mi-a disparut nici un ac, si am lasat bagajele, gps-ul, ap de fotografiat, etc in ea. Mai mult am gasit-o spalata, aspirata si parfumata (un parfum imposibil, dar gestul conteaza) Am folosit si o parcare ultramoderna de 12 etaje, unde tot asa a decurs treaba, am lasat-o in fata barierei, am primit un bon si a luat-o parcagiul... dimineata am dat bonul, a venit masina...am platit.
pretul nu este mic, dar am preferat sa fiu sigur ca nu imi ridica cineva masina ( 30 YTL pe noapte...1.80YTL/1EUR )peste zi tariful era mai mare, dar ziua circulam....
cam asta e in mare capra vecinului din partea opusa parisului

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Joi 31-Iul-2008 20:47

Istambulul e mai la est de noi deci nu ma mira.Eu sper sa ajungem ca in capitalele mai vestice si nu ca in Istambul :D

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 31-Iul-2008 21:19

fiecare capitala cu aroma ei...

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Vin 01-Aug-2008 08:03

ideea care razbate din asta este ca se poate .. otul este doar sa vrei ..

nu ar trebui sa incercam sa copiem de la unul sau de la altul (cum eram indemnati in timpul "vechiului regim si odioasei sale sotii" )

se poate si in tari vestice, si in nord, si in sud si in este .. numai aici nu se poate ..

in bun priten de-al meu spune" Romania este o tara superba, pacat ca este locuita"

Noi suntem problema (sau acei din noi care se complac in "dolce far niente"), nu tara, nu politicienii... Pentru ca si pe aia tot noi i-am ales :twisted:

Ar trebui sa incercam...si din ce in ce mai mult si mai mult ..

SE POATE!
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Vin 01-Aug-2008 11:24

Mishoo scrie:Nu stiu daca dupa amortizare se mai plateste taxa insa stiu sigur ca nu plateste statul constructia ei.Vinci care se chinuie sa faca niste bucati de autostrada prin Romanica are niste autostrazi in administrare(ea le-a construit ea le intretine si taie bilete)...la fel e si cu parcarile.Vinci asta face parcari subterane prin diverse orase si ia banu.Nu se baga primaria nicaieri in constructia de parcari.primaria administreaza doar ce e pe domeniu public.daca vrei sa faci o afacere beton cu investitie mica cumpara-ti 500 m2 de teren in oras baga 5 nivele sub pamant de parcare si asteapta banu. :D

- am inteles.
- e firesc ca primaria sau in general administratia sa nu se bage, dar atunci la fel de firesc e sa nu incaseze. la noi statul ia bani pe roviniete si nu iti ofera nimic in schimb.
- o fi ea afacere beton, dar 500m2 in oras nu-s chiar o investitie mica... :)

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Vin 01-Aug-2008 12:07

alexd mare risc ti-ai asumat sa mergi in Turcia cu masina. nu as face asa ceva pentru nimic in lume. e ceva criminal....sa nu mai vorbim de pretul carburantilor, undeva la 2EU/l. Ce vezi in Istanbul e ceea ce se poate numi, ordine in dezordine... :) oricum, cred ca e fascinant. Felicitari pentru curaj! Ceva simiar am mai vazut doar la Bangkok, dar nu m-am bagat sa si conduc, mai ales ca se conduce invers. Apropo, spuneai ca te-au claxonat ca lasai pietonii. Vezi ca in multe tari din Asia (si Turcia sincer vorbind e mai mult in Asia decat in Europa) pietoni nu au prioritate pe trecere, au doar dreptul sa traverseze.
de ce zici ca ne intepam? acum chiar are loc o discutie civilizata.

DanT intradevar, marea problema suntem noi. De prea multe ori alegem impreuna cu turma. Chiar am avut o discutie interesanta cu o prietena zilele trecute vis-a-vis de asta. Cand am timp poate o sa o postez. Cred ca daca citeste mishoo ce zicea fata face crize de nervi :) dar ar avea si dreptate...
Sincer vorbind la cum s-a permis dezvoltarea in Bucuresti si la ce plan urbanistic are, nu stiu ce se mai poate face pentru a deveni un oras normal...tot mai mult aduce cu orientul...

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 01-Aug-2008 19:46

tataie, nu am simtit ca mi-am asumat un risc, sunt un sofer maleabil, am condus in multe tari, si cu exceptia istambulului, restul turciei (am mers pana in antalya) are un trafic extrem de calm, eram singurul care gonea pe sosele, localnicii nu se grabeau mergeau cu viteza strict legala (adevarat ca mi-am luat si o amenda de 50E, dar la cat de civilizati si politicosi au fost politistii, mai-mai ca mi-a facut placere :) )
Cat despre pretul carburantilor, 2E este in istambul, la BP ,APET si TOTAL...pe sosele preturile ajung pana la echivalentul a 10 lei. Dar pentru aventura si peisajul deosebit din sud merita si 15 lei....

Dan Popa
pasionat

Mesajde Dan Popa » Vin 01-Aug-2008 21:06

Asa e Alex, mare curaj... in loc sa stai aici, in cacatul nostru, linistit.
Dane, intraba-l pe prietenul tau, ala cu minunata tara.. daca a fost vreodata in Bucovina, sau in Delta, sau macar la Manastirea dintrun lemn.
Va anunt pe toti cei care zic ca vor sa faca ceva, ca duminica 3 August are loc in piata din fata Parlamentului o miscare pentru sustinerea apei romanesti Bucovina.

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Sâm 02-Aug-2008 08:42

Pana ajungi in Bucovina , la manastiri sau in Maramures tre sa treci prin tot cacatul infect care se cheama Romania.Romania e ca o Balega in care sunt 3-4 diamante, ca sa ajungi la diamante tre sa te murdaresti de rahat pana in gat.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 02-Aug-2008 19:59

brrrrrrrrrr.... nici chiar asa de pesimisti nu trebuie sa fim...

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 02-Aug-2008 22:03

daca drumurile sunt... atunci raurile sunt... aaa... preferi sa o iei prin rauri? esti liber.

E doar realist omul, nu mai mult

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Dum 03-Aug-2008 15:39

Mai multa atentie la limbaj va rog!

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Dum 03-Aug-2008 17:12

Scuze daca se simte cineva ofensat de limbaj insa toate cuvintele sunt in DEX

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Dum 03-Aug-2008 19:11

mishoo, nu cred ca este cazul sa fim atat de agresivi, orice tara are fecalele ei, si peste tot am intalnit contraste.

Înapoi la “Diverse”