Salut
Am si eu 2 probleme la care nu reusesc sa le gasesc rezolvare:
1. am schimbat kitul de ambreiaj si desi nu am decat 2000 km pedala de ambreiaj este foarte tare si nimeni nu poate sa imi zica care este cauza.
2. Servodirectia, merge greu si nu inteleg de ce ca nu da semne ca se duce pompa.
Pentru ambele puncte ciudatenia e ca dimineata la plecare si pana se incalzeste motorul atat ambreiajul cat si servo functioneaza perfect .
Merci !
Servodirectie si Ambreiaj
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
la servo te pot ajuta eu...ca am avut aceeasi problema.
este posibil sa fie cuplajul dintre coloana de directie si caseta. La mine mergea jumatate de tura usor..jumatate greu...si tot asa...cand se incalzea nu mai avea nici o problema. Daca nu ai joc in el se ia frumos un spray cu vaselina si se da pe el Efectul este aproape imediat
este posibil sa fie cuplajul dintre coloana de directie si caseta. La mine mergea jumatate de tura usor..jumatate greu...si tot asa...cand se incalzea nu mai avea nici o problema. Daca nu ai joc in el se ia frumos un spray cu vaselina si se da pe el Efectul este aproape imediat
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
... schimbul lichidului de servo s-a facut in totalitate sau doar pe cel din vasul pompei? ...eu personal am avut probleme majore cu sistemul servo din cauza proastei exploatari a fostului proprietar ... inainte de a trece la inlocuiri de piese asigura-te ca lichidul este in stare buna ...pentru asta cumperi o seringa de 20 ml si tragi cu ea din vasul pompei ...uleiul trebuie sa aiba o consistenta cristalina fara nici un fel de suspensii sau impuritati... daca uleiul este intr-un fel mizerabil se impune urgent primenirea acestuia cu lichid universal de servodirectie (2+2 este o alegere buna) care se poate mixa fara probleme cu orice alt ulei din instalatie.
... te poti interesa la service despre uleiul cu care ti-a facut schimbul... sub nici o forma nu este admis schimbul cu uleiuri pentru transmisii automate chiar daca au standardul DEXRON II, III, sau dubla coada de maimuta
-nu este facut pentru servodirectie, este facut (dupa cum spune si numele) pentru transmisii automate... nu vorbesc din amintiri ci din proprie experienta.
... cat despre ambreiaj, defectul poate fi din sistemul de autointindere a cablului
... te poti interesa la service despre uleiul cu care ti-a facut schimbul... sub nici o forma nu este admis schimbul cu uleiuri pentru transmisii automate chiar daca au standardul DEXRON II, III, sau dubla coada de maimuta

... cat despre ambreiaj, defectul poate fi din sistemul de autointindere a cablului
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
nu mai stiu exact ce lichid am cumparat cert e ca tipul care l-a comandat l-a comandat de pe configuratia masinii, si imi aduc aminte ca singura problema era ca nu stia ce culoare sa aleaga vede sau galben.
Acum nu am cum sa stiu daca au inlocuit tot lichidul sau partial dar ce pot stii sigur ca eu am cumparat 1 kg sau 2 nu si am zis sa fie inlocuit tot, nu am stat langa ei sa vad ce si cum.
Despre cablu nu stiu ce sa zic ca este al 2 lea care il schimb in decursul unui an dar la primul am avut o scuza ca era uzat kitul.
Acum iar nu stiu ce sa mai zic.
Oricum Merci mult
Acum nu am cum sa stiu daca au inlocuit tot lichidul sau partial dar ce pot stii sigur ca eu am cumparat 1 kg sau 2 nu si am zis sa fie inlocuit tot, nu am stat langa ei sa vad ce si cum.
Despre cablu nu stiu ce sa zic ca este al 2 lea care il schimb in decursul unui an dar la primul am avut o scuza ca era uzat kitul.
Acum iar nu stiu ce sa mai zic.
Oricum Merci mult
-
- pasionat
... si totusi ceva din compozitia lor chimica le face incompatibile cu lichidele de servodirectie care raman inevitabil in instalatie chiar si dupa golirea completa a circuitului... la mine rezultatul a fost dezastruos ... amestecul s-a transformat intr-un gen de suspensie gelationoasa cu o culoare rozalie iar sistemul servo era mort... dupa primeniri repetate cu lichid universal de servo, acesta a inceput sa functioneze , ajungand usor usor in parametri(adica nu trebuia sa mai trag de volan ca de un caine mort)
... banuiesc ca uleiurile in cauza sunt bune atunci cand sunt folosite intr-un sistem nou si nu intra in contact cu alte tipuri de lichide...
... banuiesc ca uleiurile in cauza sunt bune atunci cand sunt folosite intr-un sistem nou si nu intra in contact cu alte tipuri de lichide...
-
- pasionat
... nu era acolo pentru ca inainte de a completa cu CASTROL cu standardul DEXRON III instalatia mergea perfect si doar avea nivelul un pic scazut.
... nu sustin ca un lichid universal este mai bun decat ce recomanda producatorul, ci doar ca uleiurile mixate la intamplare (asa cum se intampla in majoritatea atelierelor de reparatii) pot produce probleme majore in functionarea instalatiei.
... nu sustin ca un lichid universal este mai bun decat ce recomanda producatorul, ci doar ca uleiurile mixate la intamplare (asa cum se intampla in majoritatea atelierelor de reparatii) pot produce probleme majore in functionarea instalatiei.