avantajul motoarelor pe benzina VAG este ca, fata de cele frantzuzesti, sunt gandite pt benzina simpla, de 95.Merg si cu 98, 99, dar fara sa creasca performantele sau sa "traga" diferit. Deh, shnapsu versus sampania fina...
Asa ca daca ai avea benzinar de fitze made in VAG, ai putea pune fara mustrari de constiinta benzina mai ieftina decat motorina.
o nelamurire
Moderator: Echipa Tehnica
tartorul scrie:Indiferent ce motor alegi, la puterea asta e preferabil sa il iei cu cutie automata de tipul steptronic.
probabil te referi la cea DSG cu dublu ambreiaj. intr-adevar, cand a aparut a fost prima cutie care schimba mai repede decat manuala (in afara de CAMBIOCORSA de la Ferrari

in plus am citit intr-un articol Top Gear ca Steptronicul de la BMW "pica" f. des. chiar si Mercedes cu 7G-Tronic are belele, dar mai putine. deci probleme sunt, si riscul e totusi destul de mare. as ramane la varianta clasica. nu va spun cum poate sa mearga un A3 3.2 V6 Quattro cu DSG. (DOAMNEEE!!!

XENON scrie:tartorul scrie:Indiferent ce motor alegi, la puterea asta e preferabil sa il iei cu cutie automata de tipul steptronic.
probabil te referi la cea DSG cu dublu ambreiaj. intr-adevar, cand a aparut a fost prima cutie care schimba mai repede decat manuala (in afara de CAMBIOCORSA de la Ferrari). INSA, am un cunoscut care a luat un Passat 2.0 TDI cu 20.000km (km reali, masina a avut 6 luni si a fost vanduta chiar de el primului proprietar. omul e vanzator la dealer VW). pe la 23.000 cutia a inceput sa bruscheze urat schimbarea treptelor chiar pe modul confort (sau normal, habar nu am cum se numeste). explicatia mecanicului a fost ca s-a defectat un panou de comanda pneumatic, care a fost inlocuit cu totul pe garantie. nu mai sunt in bune relatii cu persoana asa ca nu stiu cat ar fi costat piesa respectiva dar sunt sigur ca MULT.
in plus am citit intr-un articol Top Gear ca Steptronicul de la BMW "pica" f. des. chiar si Mercedes cu 7G-Tronic are belele, dar mai putine. deci probleme sunt, si riscul e totusi destul de mare. as ramane la varianta clasica. nu va spun cum poate sa mearga un A3 3.2 V6 Quattro cu DSG. (DOAMNEEE!!!). a fost o experienta GRAVA. are o acceleratie nesfarsita. dar, daca se strica?
Nu ma refeream strict la DSG ci la cutiile de tip stepronic/triptonic/etc in general la care poti sa mergi si pe modul automat, poti sa schimbi si din schimbator (+/-) sau din clapetele de pe volan (daca le comanzi sau daca sunt disponibile). In plus cutiile astea sunt adaptive, au mai multe moduri de functionare (normal, sport, confort, etc) si sunt o mare realizare.
Actualele cutii automate de pe BMW, Audi/VW si Mercedes sunt facute in mare parte de ZF sau GM. Doar la DSG a mai participat si VW intr-o oarecare masura. Ca tot ziceai de DSG, o sa scoata si BMW o cutie asemanatoare cu doua ambreiaje. Legat de DSG si fiabilitate, primele masini echipate au avut o serie de probleme care ulterior au fost rezolvate - printe altele si schimbul uleiului. Initial uleiul nu se schimba dar mai nou au recomandat schimbarea lui la 80K km.

Este obositor sa schimbi vitezele manual la motoare mai mari de 150 CP, in conditiile traficului din Bucuresti. Soliciti in plus si ambreiajul si nu te alegi cu nimic.
Ideea e ca ai cerut un sfat si multi ti l-au oferit. Fa un drive test sau mergi mai mult daca ai ocazia cu o astfel de cutie o sa vezi diferenta.
Dezavantajul mare la cutiile astea este pretul, care pleaca de la 1500 euro, in functie de marca si model.
Fun Citroen
alexd scrie:avantajul motoarelor pe benzina VAG este ca, fata de cele frantzuzesti, sunt gandite pt benzina simpla, de 95.Merg si cu 98, 99, dar fara sa creasca performantele sau sa "traga" diferit. Deh, shnapsu versus sampania fina...
Asa ca daca ai avea benzinar de fitze made in VAG, ai putea pune fara mustrari de constiinta benzina mai ieftina decat motorina.
Aici nu intra TFSI unde scrie clar ca trebuie minim 98!
@razwan..Daca nu te intereseaza consumul ia benzina de 170CP cu DSG!
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@FlorinZ: mai ia in calcul ca la iarna trebuie sa pui motorina din aia scumpa, ca altfel te trezesti ca ingheata. La benzina poti sa o lasi asa sau daca vrei sa fii sigur, poti sa ii pui o sticluta de aditiv anti-freeze.
@alexd: ai dreptate, numai ca la noi benzina de 98, nu are de fapt nici macar 95, de aia un motor putin pretentios e foarte bun.
@Matrixu: asa e... poate tocmai din motivul de mai sus
Acum referitor la cutii: toate cutiile aparute in ultima vreme (DSG included) inca nu au ajuns la stadiul de "proven technology". Stiu si eu pe cineva cu un S care nu mai schimba treptele, iar aleator cind reusea sa schimbe brusca rau. Masina era in prima luna de la cumparare, luata de noua din Romania.
Tocmai din motivele astea ar fi indicata o manuala clasica sau o hidramata clasica (cu convertor de cuplu)
@alexd: ai dreptate, numai ca la noi benzina de 98, nu are de fapt nici macar 95, de aia un motor putin pretentios e foarte bun.
@Matrixu: asa e... poate tocmai din motivul de mai sus
Acum referitor la cutii: toate cutiile aparute in ultima vreme (DSG included) inca nu au ajuns la stadiul de "proven technology". Stiu si eu pe cineva cu un S care nu mai schimba treptele, iar aleator cind reusea sa schimbe brusca rau. Masina era in prima luna de la cumparare, luata de noua din Romania.
Tocmai din motivele astea ar fi indicata o manuala clasica sau o hidramata clasica (cu convertor de cuplu)
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!