dozator sau disjunctor?
Moderator: Echipa Tehnica
dozator sau disjunctor?
de putin timp se intampla ceva ciudat: la apasarea pedalei de frana, dupa drumuri mai lungi sau dupa ce motorul se incalzeste, pedala de frana se comporta ca si cum as avea ABS, adica e respinsa si fasaitul se aude cu intermitenta. fenomenul se intampla si cand masina sta pe loc. ce poate fi?
tacaniturile se aud "normal", adica la 2 secunde(stiu ca f des). de spate se lasa destul de repede. la semafor fenomenul cu lasatul de spate se intampla, dar nu prea des. sfera acumulator e noua (schimbata acu 3 luni). m-am gandit sa schimb celelalte 4 sfere cu altele noi. masina o am de 1 an si nu am umblat la sfere. cedeti ca in afara de o imbunatatire a confortului vor fi si alte schimbari in bine? ma frefer la frecventa tacanitului...
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Incarca/inlocuieste sfera centrala, ca obosesti pompa hidraulica foarte mult. Dupa aia, mai povestete-ne.
Eu as inclina spre dozator, mai ales daca masina se lasa repede de spate. Pedala care e aruncata inapoi e semn de dozator uzat excesiv.
Eu as inclina spre dozator, mai ales daca masina se lasa repede de spate. Pedala care e aruncata inapoi e semn de dozator uzat excesiv.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Mai poate sa fie si de disjunctor. De regula in timp, valorile de conjuctie/disjunctie scad si tind sa se apropie. Ar fi utila o masurare a valorilor si a timpilor pe un banc de proba.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
problema cu pedala e de la dozator 100%. indica o uzura fff mare. problema cu tacanitul des e fie de la disjunctor obosit fie de la distribuitorul de servo care e f uzat. daca ai posibilitatea sa le vezi mergind inainte pe cele pe care le cumperi ar fi cel mai bine. sau macar informatiile despre cum au functionat sa fie corecte ca sa stii ce cumperi
Înapoi la “Hidraulica - Xantia”