Ajutati-ma sa imi aleg o masina...

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

XENON
pasionat

Ajutati-ma sa imi aleg o masina...

Mesajde XENON » Mar 09-Sep-2008 11:28

din start vreau sa precizez ca am de ales intre doua modele Suzuki, care nu se aseamana in nici un fel unul cu celalalt. este vorba de Swift Sport si SX4.
de un an de zile tot visez la Swift Sport, dar de aproximativ o luna am fost mirat sa vad ca un SX4 full-option pe benzina 1.6 costa la fel ca Swiftul, 15.000eu. Swiftul se stie ca fuge rau, mi-o doresc f. mult, dar pe de alta parte stiu ca traim in Romania :( , tara gropilor si a drumurilor de tara. cu C1 merg de cateva ori pe an doar 2km pe un drum de tara infect cu 5km/h. e un chin, si cred ca pe astfel de drumuri cu Swiftul va fi chiar impsibil de mers. nu mai vorbesc de restul strazilor "de oras" care nu au nici 10m asfaltati cum trebuie.
SX4 are trectiune integrala, cuplabila doar la nevoie (ca sa nu consume aiurea), cu 3 nivele: 4X2, 4X4 cu distributie variabila a puterii intre punti in functie de aderenta si 4X4 50/50, blocabil, ca sa iesi de oriunde, garda la sol de 19mm. e tot o masina mica cu care te poti descurca f. usor si in oras. cred ca e un pic mai mic ca un C4.

deci, mai concis: as putea sa traiesc cu o masina sport in Romania sau ar fi mai bine sa renunt la idee si sa iau SX4? (fiindca eu sincer as prefera Swiftul :twisted: )

http://www.suzuki-romania.ro/modele/swi ... cp_14.html

http://www.suzuki-romania.ro/modele/sx4 ... p--4wd(4x4)_40.html (aici dati copy-paste ca altfel nu il ia)

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Mar 09-Sep-2008 11:34

Din punct de vedere practic alege SX4. Este foarte buna pentru oras si imprejurimi. Ai spatiu pt 4 persoane cat de cat loc pt bagaje.
Daca vrei tenta sportiva alege Swift Sport dar e pacat sa dai in fiecare zi cu jantele de 17 in gropile de la noi.

Sau poti sa le cumperi pe amandoua, una pt treaba de zi cu zi si alta pt placere. ;)
Fun Citroen

craso
pasionat

Mesajde craso » Mar 09-Sep-2008 13:01

SX4 e mai practic si mai potrivit pentru drumurile noastre.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 09-Sep-2008 13:40

Si eu as alege Suzuki SX4. E posibil ca in curand sa nu mai putem alerga pe niciunde, asa ca nu o sa mai ai nevoie de performante extraordinare...SX4 este o masina mult mai practica si e altceva atunci cand stii ca stai intr-un mini suv, ca poti urca borduri, sau ca poti s-o iei pe aratura :D
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Mar 09-Sep-2008 13:47

si eu as lua SX, comparativ cu varianta Swift sport,fiind mult mai practica pentru conditiile noastre de trafic. Atentie insa la consum.. Am mers cu un Ignis 4x4 pana la mare si a cam papat 10 -11%
Relu

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Re: Ajutati-ma sa imi aleg o masina...

Mesajde nicum » Mar 09-Sep-2008 17:18

XENON scrie: SX4 are trectiune integrala, cuplabila doar la nevoie (ca sa nu consume aiurea), cu 3 nivele: 4X2, 4X4 cu distributie variabila a puterii intre punti in functie de aderenta si 4X4 50/50, blocabil, ca sa iesi de oriunde, garda la sol de 19mm.

Cred ca garda aia e totusi 19 cm ;)
Ia SX4, versiunea 4x4, e mai practica. Vezi ca versiunea 4x2 are garda normala.
Vrei masina sport? Schimba tara!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 09-Sep-2008 18:33

ohhh, nu putea macar unul din voi sa zica ca ar lua Swift Sport? :( :lol: :lol: :lol:
cred ca Ignisul are 4X4 permanent si din aceasta cauza a consumat atat. la SX4 e 4X2 in mod normal, si 4X4 cuplabil doar la nevoie, dupa cum am scris mai sus. Suzuki da consum mai bun la SX4 decat la Swift. si la Swift computerul arata cam 10-11l/100km in oras in timpul zilei ( :!: in Bucuresti)

Dan Popa
pasionat

Mesajde Dan Popa » Mar 09-Sep-2008 18:50

Indiferent ce-ti iei, sa o conduci sanatos. Si sa vii sa o incercam si noi.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 09-Sep-2008 21:28

Ia Kia c'eed!

apropo, suzuki astea nu erau motorete? :lol:

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 09-Sep-2008 21:43

fata de Kia, totusi e JAPONEZA. si NICIODATA nu o sa poti cumpara o C'eed (care oricum as fi cumparat-o ProC'eed, in 3 usi) la 15.000eu cu dotarile de SX4 sau Swift Sport. C'eed e o masina SCUMPA. :roll:
si nici nu are nimic special. SX4 e un crossover cu tractiune integrala, iar Swiftul e o racheta. ambele se remarca prin ceva.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 09-Sep-2008 21:53

cool down, ca glumeam cu c'eed....pfff, nu mai aveti simtu' umorului. Intr-o perioada pe animatul forum Dacia erau foarte multi cu topicuri "ce masina ma sfatuiti..." Invariabili veneau cativa ametiti si recomandau cu ardoare inventia coreeana cu caucicuri "mishlen" (poate singurul element european). Asa si eu...tu vrei masina de teren sau sportiva de buzunar si eu iti recomand ceva total pe langa :lol: .

Acum pe bune, la 15.000 sunt atatea masini bune, frumoase, deosebite, cu personalitate... chiar iti doresti un liliputan 4x4 ?

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 09-Sep-2008 22:52

alexd, care sunt acele masini? ca eu sincer nu le-am gasit. asa cum am mai zis, vreau o masina care sa aiba ceva in plus. adica ori sa fac depasirile cu ochii inchisi, ori sa nu mai am grija mare la gropi si la noroaie/zapada. mi-ar placea noua Ibiza de exemplu, dar la 15.000eu nu poti lua decat un 1.4i cat de cat dotat. de frantuzesti nu vreau sa aud, iar nemtestile sunt prea scumpe.

astept lista. :D

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 10-Sep-2008 00:09

un liliputan 4X4 este Jimny, nu mai este SUV, e chiar OFF-Roader, dar e strict pt. cucerit muntii. ar fi bun ca a doua masina.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mie 10-Sep-2008 06:15

Singura masina care ti-o poti lua acum tot in banii astia este Fiat Sedici care este practic aceeasi masina dar un pic mai urata(parerea mea) si nu as cumpara niciodata un Fiat(am alergie :D )

Poti sa mai astepti un pic pentru ca vor mai aparea in curand cel putin 2 masini de genul lui SX4: Toyota Urban Cruiser(identic cu Scion xD) si Mitsubishi Concept Cx. Toyota deja e in teste cu el, mitsubishi nu stiu. Oricum imi place mai mult Toyota din cele 2.

Legat de SX4, e posibil sa apara un facelift deoarece e de mult timp pe piata europeana, chiar daca la noi a aparut doar de vreo 2 ani.
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

Hadrian
simpatizant

Mesajde Hadrian » Mie 10-Sep-2008 08:10

Masinile se mai cumpara si cu inima : Swift :D

Înapoi la “Diverse”