CD player - Berlingo

Tot ce tine de Citroen Berlingo, dotari, oferte, versus, posesori etc.

Moderator: Echipa Tehnica

CristianD
just curious

CD player - Berlingo

Mesajde CristianD » Mie 05-Dec-2007 09:30

Salutare!

A trecut deja o luna de cand mi-am cumparat un Berlingo, si as dori sa achizionez un CD player si boxe pentru el, deoarece l-am luat fara. As dori sa stiu daca a mai fost cineva in situatia asta, si care sunt recomandarile. Exista ceva specific pentru Berlingo, sau pot cumpara orice CD player standard si boxe.

Multumesc,
Cristi

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Vin 07-Dec-2007 13:24

Sa-l stapanesti sanatos!

Din ce an e? ca cel cu 2.0l hdi nu se mai comercializeaza de ceva vreme.
Cat ai dat ?

De cass nu stiu; teoretic se potrivesc toate /e cam standard;
vezi ca sunt unitati cd cu intrare USB mai nou pt memory stick ;de cantat mp3-uri

:)
G.

franciscf1
pasionat

Mesajde franciscf1 » Mar 11-Dec-2007 12:26

Nu exista nimic special pe parte audio. Singura problema e unde montezi boxele in afara de usile din fatza.

cristian1968
simpatizant

boxe in usa din fata

Mesajde cristian1968 » Dum 02-Mar-2008 11:39

Daca ma puteti ajuta, vreau sa montez niste boxe la usile din fata.
Am nevoie de amanunte(dimensiuni, mod de prindere, etc)

CristianD
just curious

Mesajde CristianD » Mar 20-Mai-2008 15:10

Ai rezolvat cu asta pana la urma?

Eu am un Berlingo2 din 2006 si mi-am instalat recent in usile din fata 2 boxe VDO de 16.5cm de la Metro, si sunt ok. Nu vorbesc din punct de vedere al calitatii sunetului, deoarece nu sunt deloc pretentios, ci din punct de vedere al sistemului de prindere. Adica au incaput la fix :)

Odata cu ele am instalat si un cd player Sony CDX-GT620U, pe care l-am instalat singur (adica l-am fixat in lacasul existent, si am facut legatura cu mufele existente). Am insa o problema cu el, deoarece nu functioneaza memoria lui. Adica de cate ori il opresc, se reseteaza si trebuie sa ii fac din nou setarile. Din cate am citit in cartea tehnica, nu este conectat corect la bateria masinii, insa nu ma prind din schemele pe care le am cum sa fac acest lucru. S-a mai lovit cineva de problema aceasta? Cum as putea sa o rezolv?

Multumesc!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 20-Mai-2008 15:18

mai dati si voi un ochi pe www.be-loud.ro si alegeti-va ceva mai bun. chestiile de la metro... Daca tot dati si voi un ban, macar sa merite.
"If in doubt, flat out!"

CristianD
just curious

Mesajde CristianD » Mar 20-Mai-2008 15:33

Dupa cum am spus, nu sunt foarte pretentios in ceea ce priveste sistemul audio, asa ca sunt multumit de cd playerul de la Sony pe care mi l-am instalat. L-am luat de la Metro din intamplare, pentru ca aveam drum pe acolo si am dat cu ochii de cd-playerele auto acolo, si dupa ce am mai studiat un pic pe net, am ajuns la concluzia ca aici era cel mai convenabil. Btw, pe situl postat mai sus acelasi cd este mai scump :) Insa situl este foarte ok, multumesc pentru link. Iar in privinta boxelor aveam emotii, pentru ca nu eram sigur daca se vor potrivi, asa ca nu eram dispus sa dau prea mult pe ele...Deocamdata sunt ok astea pe care le-am pus, insa problema pe care o am este cu conectorii audio de la Berlingo, pentru ca se pare ca nu sunt compatibili cu conectorul ISO cu care vine cd-playerul.

Asadar stie cineva daca imi trebuie un convertor pentru asta?

Multumesc,

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mar 20-Mai-2008 15:39

vezi ca lipseste un plus permanent , de obicei este de culoare rosie (firul ), sau nu este siguranta montata - in cazul in care masina a fost livrata fara radio

CristianD
just curious

Mesajde CristianD » Mar 20-Mai-2008 15:53

Intr-adevar, ii lipseste acest plus permanent, insa nu stiu cum as putea sa il dau. Am mai citit un pic acum pe forum, si se pare ca nu e nevoie de convertor, deoarece mufa de la Berlingo este compatibila ISO.

Masina nu a avut radio cd preinstalat, asadar este foarte probabil sa lipseasca siguranta respectiva. Multumesc mult pentru aceasta idee, o sa verific daca aceasta este problema.

Numai bune!

CristianD
just curious

Mesajde CristianD » Mar 20-Mai-2008 20:19

Se pare ca am rezolvat problema. Nu era din cauza sigurantelor. In schema de montaj a CD playerului Sony, erau mentionate 3 posibilitati de conectare a firelor pentru power. Am studiat din nou schema, si am inversat modul in care erau conectate firele de power (galben cu rosu). Acum este ok, nu se mai reseteaza cand scot cheia din contact.

Multumesc pentru sugestii!

cristian1968
simpatizant

Mesajde cristian1968 » Mar 22-Iul-2008 21:05

Si eu am avut problema cu resetarea la scoaterea cheii din contact.
Am un Blaupunkt; am cautat pe net schema aparatului si apoi cu ajutorul unui aparat de masura am gasit + permanent si totul s-a rezolvat.
Si cu boxele am rezolvat destul de usor. Am desfacut panourile usilor din fata si pe dosul lor era marcat exact locul pentru decupaj.
Acum am ceva care suna bine.

adu_mecool
just curious

Mesajde adu_mecool » Mie 17-Sep-2008 15:52

prieteni la berlingo multispace aveti 2 boxe in usile din fata 2 in bord pt twitere si daca vreti si in spate aveti in spatele banchetei 2 rezematoate din plastic puteti sa dat 2 gauri pt 2 difuzoare cu bass :wink:

cristian1968
simpatizant

Mesajde cristian1968 » Mie 17-Sep-2008 20:42

Pentru boxele din spate, unde sunt cablurile ??

adu_mecool
just curious

Mesajde adu_mecool » Vin 19-Sep-2008 15:37

pai asta spuneam ca daca vrei boxe in sapte iti dai gauri in suportii spatarului de la bancheta si iti tragi si cabluri.
Eu personal am in usi 2 dif. JBL 2 twit in bord si doi sateliti de la un sistem in spate, pt cine vrea bass o optiune este subwofer. Asa ca e alegerea este a voastra.

cristian1968
simpatizant

Mesajde cristian1968 » Sâm 20-Sep-2008 20:26

Pai de la mine din bord pleaca si cablurile pentru spate.Atata doar ca nu stiu unde ajung.....Asta vreau eu sa stiu.Unde ies cablurile pentru spate ???

Înapoi la “Berlingo I-III”