Montare boxe spate C3 - intrebari si raspunsuri

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

feng shui
pasionat

Montare boxe spate C3 - intrebari si raspunsuri

Mesajde feng shui » Lun 16-Iul-2007 14:36

1. Cum se scot ,,grilajele'' pentru boxele din portierele spate ale masinii?
2. Care este traseul ce-l urmeaza firele de la bordul masinii pana in spate la locasul din portiere?
3. Unde se introduc firele la bordul masinii: in cupla adaptoare?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 17-Iul-2007 00:25

Of, s-a mai scris pe forum despre problema asta.

Pentru a monta boxele din spate, trebuie date jos fetele de plastic ale usilor. Se demonteaza mai intai manetele de la geamuri si pe urma se trage cu grija de plastic pana se desface din bradutii cu care e fixat pe tabla.

Firele pot fi conectate direct in adaptorul de radio CD instalat in bord. Asta daca boxele spate vor fi amplificate de head unit. Din pacate, C3 nu are fire pentru boxele spate, intre mufa galbena de sub volan si mufele de la stalpi, nu exista fire si papuci in mufe. Cat despre traseele pentru fire, e relativ simplu. Se pot scoate plasticele de la praguri si duce firele pe langa praguri, exista si niste tuburi de plastic pe unde sunt trase alte cabluri ale masinii. Ideal ar fi ca firele de la instalatia audio sa ramana cat mai departe de firele de alimentare sau alte cabluri pe care circula curenti mari variabili pentru a nu induce zgomote in instalatia audio.

Daca mergi singur in masina, nu vei castiga mare lucru montand boxe pe spate. Daca vrei putere si fidelitate pentru cel mult 2 persoane in masina, mai bine cumperi niste boxe mai bune pe fata, decat sa cumperi boxe pe spate.

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mar 17-Iul-2007 12:04

Daca mergi singur in masina, nu vei castiga mare lucru montand boxe pe spate. Daca vrei putere si fidelitate pentru cel mult 2 persoane in masina, mai bine cumperi niste boxe mai bune pe fata, decat sa cumperi boxe pe spate.

ASA E ! Ai dreptate. Nici nu-ti dai seama ca le ai pe spate... Iar Bassul e aproape insesizabil, ca nu prea ai incinta...

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Mar 17-Iul-2007 17:24

Concluzie: nu merita sa pui boxe pe spate :D

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mie 06-Feb-2008 12:24

Contrazic concluzia ! Se prea merita sa ai difuzoare pe spate, dar nu in usi, ci pe placa portbagajului :!: Eu unul asa mi le-am montat. Se aude super, datorita incintei din spatele difuzoarelor, respectiv portbagajul in sine. :idea:

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 06-Feb-2008 16:29

LOL! stii baremi ce inseamna incinta audio?
... de unde le tot scoateti cu incintele astea :evil:

<<A loudspeaker enclosure is a cabinet designed to transmit sound to the listener via mounted loudspeaker drive units. The major role of the enclosure is to prevent the out of phase sound waves from the rear of the speaker from combining with the 'in phase' sound waves from the front of the speaker. This results in interference patterns and cancellation, causing the efficiency of the speaker to be reduced, particularly in the low frequencies where the wavelengths are large enough that interference will affect the entire listening area.>> by wikipedia

citeste atent ultimele 3 randuri, exact asta se intampla acum in portbagajul tau folosit pe post de "incinta" :twisted: :!:
Cosmin
high energy music expression

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mie 06-Feb-2008 23:34

Mai tata, tu ai citit topic-ul ? Ai citit si raspunsurile ? Nu ti-a cerut nimeni definitia unei boxe ! Eu am spus clar ca exista o diferenta de sunet emis de difuzoare montate in usi spate si cele montate in placa portbagajului si inca una mare si ca se merita sa montezi difuzoare in placa decat in usi spate ! Iar cand am scris incinta, m-am referit la spatiul din spatele difuzoarelor, care in cazul masinii este portbagajul, iar in cazul boxelor tot incinta se numeste spatiul din spatele difuzorului (incinta=boxa). Nu stiu ce nu ai inteles ! Mai bine te-ai mai gandi ce inseamna "incinta", eventual te uiti in DEX, in loc sa razi de pomana :!: Si te asigur ca se aude bine pe spate, ca nu este afectata "the entire listening area" :idea:

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Joi 07-Feb-2008 00:40

clar nu se merita boxe in usi spate am eu si nu se merita..

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 07-Feb-2008 10:13

AngelTero scrie:clar nu se merita boxe in usi spate am eu si nu se merita..

pentru tine, ca sofer, nu se merita, pentru ocupantii banchetei spate sunt bune.
eu insa m-am convins ca decat 4 boxe fata plus spate sau si mai rau fata+polita, mai bune sunt 2 boxe doar in fata, mai scumpe, instalate corect si eventual amplificate.

robistan nu ai inteles nimic, daca pe difuzoarele alea din spate tu puneai LPF si le lasai sa-ti dea doar bass era relativ ok, dar tu folosesti fader si boxele spate scot si medii si inalte, ba chiar intr-o masura mai mare decat o fac boxele fata. daca tie iti place sa asculti muzica din spate, treaba ta, dar nu te apuca sa declari ca "se aude super" ca nu-i asa, eventual se aude "tare". si daca te-ai referit la portbagaj ca alt fel de "incinta" (by the DEX), baga si lumea in el, sa se bucure de sunetul super obtinut, ca-i pacat :roll: .
Cosmin

high energy music expression

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Sâm 14-Iun-2008 11:09

Eu am spus clar ca exista o diferenta de sunet emis de difuzoare montate in usi spate si cele montate in placa portbagajului si inca una mare si ca se merita sa montezi difuzoare in placa decat in usi spate ! Iar cand am scris incinta, m-am referit la spatiul din spatele difuzoarelor, care in cazul masinii este portbagajul, iar in cazul boxelor tot incinta se numeste spatiul din spatele difuzorului (incinta=boxa).

Eu ma intreb cum mai sta cartonul ala de la portbgaj cu ditai boxele de 15 Kg... ca se stie ca o boxa calumea catareste 5-6 Kg...
Si cum scoti placajul ala cand ai nevoie sa pui de exemplu 5 sacose grele sau un geamantan mai mare sau sa rabatezi bancheta sa cari o masina de spalat sau un TV sau niste saci cu ciment sau 50 cutii de gresie ...ca in gospodarie ai frecvent nevoie de mutat diverse obiecte voluminoase...

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Mar 17-Iun-2008 08:06

B25BUY scrie:
Eu am spus clar ca exista o diferenta de sunet emis de difuzoare montate in usi spate si cele montate in placa portbagajului si inca una mare si ca se merita sa montezi difuzoare in placa decat in usi spate ! Iar cand am scris incinta, m-am referit la spatiul din spatele difuzoarelor, care in cazul masinii este portbagajul, iar in cazul boxelor tot incinta se numeste spatiul din spatele difuzorului (incinta=boxa).

Eu ma intreb cum mai sta cartonul ala de la portbgaj cu ditai boxele de 15 Kg... ca se stie ca o boxa calumea catareste 5-6 Kg...
Si cum scoti placajul ala cand ai nevoie sa pui de exemplu 5 sacose grele sau un geamantan mai mare sau sa rabatezi bancheta sa cari o masina de spalat sau un TV sau niste saci cu ciment sau 50 cutii de gresie ...ca in gospodarie ai frecvent nevoie de mutat diverse obiecte voluminoase...

Am eu boxe puse pe spate si va asigur ca nu se mai ridica deloc "cartonul" ala. Ca solutie alternativa pot fi scurtate sforile care il tin anulandu-le practic elasticitatea sau faceti cum fac eu: il ridic/imping fortat si ramane fixat in laterale pana cand imi fac treaba. De scos e usor, doar scoti "papucii" de la boxe si gata, cand ai terminat treaba il pui la loc si conectezi iar boxele.

AndreiOniceanu
simpatizant

Mesajde AndreiOniceanu » Mar 17-Iun-2008 08:08

ah, sa nu uit... se aude mult mai bine asa decat cu boxele in usi... diferenta ca de la cer la pamant!

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mar 17-Iun-2008 19:10

In sfarsit a inteles cineva ce am "spus" mai sus. :wink:

bogdans
pasionat

Mesajde bogdans » Vin 26-Sep-2008 18:51

va contrazic!eu mi am montat usi pe spate la o firma specializata!se aude ff frumos...daca puneti "babauri" de boxe atunci sa nu aveti pretentii la bass sau altele!eu am hertz dieci de 60 W,cel mai greu a fost cu trasarea firelor si suportul pt boxe(care a fost confectionat special)...nu stiam ca topitii de la citroen la preekipare audio ei nu pun fire pana in spate...ca de suporti nu mai zic!eu as vrea sa stiu ce marime au tweeterele pe fata ca sa mi pun....va fi o acustica mai placuta cu 6 difuzoare :P ! pe viitor vreau sa montez o statie 4x60 w ... ca sa fiu sigur ca scot tot ce e mai frumos din acele difuzoare!

Înapoi la “Electrica - C3”