Bec faza scurta dreapta ars

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

bonito
just curious

Mesajde bonito » Joi 23-Oct-2008 08:07

B25BUY scrie:Pt becul de numar, nu se poate decat tot prin hayon, deschizand hayonul, apoi se scoate placa aia neagra de care ne tinem cand trantim hayonul sa-l inchidem. Asta se scoate din laterale mai intai, dar nu inainte de a da jos ornamentele de pe partile laterale a hayonului interior, apoi de prin mijloc, are niste cleme metalice... apoi se desurubeaza bara aia mica de plastic negru care vine deasupra numarului, are 2 suruburi, apoi se scot cele 2 capacele transparente de la lampa numarului si se inlocuieste beculetzul ars. Apoi se fac operatiunile in ordine inversa. SUCCES !!!

Excelente instructiuni, multumesc foarte mult.
Totusi, ma chinuie o intrebare: baietii de la IB Mobil nu ar fi trebuit sa stie treburile astea? Desteptii au reusit sa rupa ambele socluri la masinuta mea. Pai sa nu le dai omor?

VictorJ
simpatizant

Mesajde VictorJ » Sâm 22-Noi-2008 13:45

stiti cum se schimba becul de la proiectorul dreapra fata?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Sâm 22-Noi-2008 20:06

N-am inlocuit niciodata becurile de la proiectoare, pentru ca le folosesc oricum foarte rar. Dar m-a ros si pe mine intrebarea asta la un moment dat.

Pe scurt, cred ca e o treaba nitel mai murdara. Trebuie sa te apleci sub masina si sa cauti niste decupaje in scutul de plastic, chiar sub proiector. E un fel de capac taiat in scut, care se rabateaza in jos. Dupa ce dai jos capacul, poti baga mana pe acolo si ai acces in spatele proiectorului. Din pacate, cred ca va trebui sa lucrezi in orb, pe dibuite si pipaite.

VictorJ
simpatizant

Mesajde VictorJ » Sâm 22-Noi-2008 20:25

mc pentru raspuns.

o sa caut o rampa sa incerc sa schimb becul singur. Daca nu o sa-mi iasa il schimb cand ma duc sa fac revizia si o sa ma uit la aia cum il schimba ... sa fur meserie ca sa zic asa :)

VictorJ
simpatizant

Mesajde VictorJ » Mie 03-Dec-2008 19:58

revin cu schimbarile de becuri :)

- la proiectoare: intr-adevar e un plastic care il dai la o parte dupa care bagi mana (e sub proiector) si se lucreaza "pe intuneric" din ce am vazut nu e asa greu de scos. Data viitoare il scot singur si voi reveni cu detalii.

- becurile din spate de la numar: din ce am vazut sa discutat ceva si s-a mentionat si scoaterea de plastic fortata si cu probleme, etc. Din ce am vazut cu o simpla surubelnita mai mica se scot ambele plastice ce acopera becurile... din partile laterale. Dupa ce nu mai sunt fixe gasesti pozitia necesara sa le scoti de tot. Spatiu este mai ingust de aia si trebuie sa cauti o pozitie a plasticului sa-l scoti de tot. Dupa care se schimba becul se pune plasticul la loc si aia e.

De acum in colo nici un service pentru mine pt schimbarea de becuri :)
Nu e cine stie ce smecherie :)

tali_lucian
pasionat

Mesajde tali_lucian » Joi 04-Dec-2008 18:22

salut,la proiectoare se umbla mai usor daca demontezi tot proiectorul,are doar un surub de 10 dedesubt,pe care il scoti usor prin gaura de vizitare de sub bara si dupa acea schimbi becul superusor.

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Lun 08-Dec-2008 21:14

Salut !
Info ceas de bord !
De vreo 2 luni nu mi se mai aprinde ceasul de bord.El arata ora, dar sta ca atunci cand nu e cheia in contact, adica stins. Nu am stiut ce sa-i fac, pana cand mi s-a parut ca masca din fata ceasului pare ca se poate desprinde de bord si am tras mai energic un pic. Are 2 cleme din metal, apoi se vede ceasul prins in 2 hornsuruburi. Le-am scos imediat si am eliberat ceasul. In spatele lui se gaseste un bec cu soclu de plastic (ca la becurile de bord la Dacia). L-am cumparat de la un magazin de pe Dudesti (era o doamna superamabila): 2 lei/buc. L-am inlocuit in mai putin de 3 minute si gata !
M-am gandit ca e bine de stiut si pentru altii care mai patesc la fel cu ceasul de bord. Sa nu mearga la service sa arunce cel putin 20 RON pe treaba asta.

VictorJ
simpatizant

Mesajde VictorJ » Mar 09-Dec-2008 18:09

e bine de stiut schimbarea tuturor becurilor si nu numai :)

mugur
simpatizant

Mesajde mugur » Sâm 13-Dec-2008 14:16

Am schimbat si eu ambele becuri pe fata ,faza scurta...totul e pe pipaite.Cel din stanga a iesit cel mai greu...e prea stramt locul si nu vezi nimic,dar am reusit...si capacul din plastic din stanga e greu sa-l montezi la loc...

zsk81
simpatizant

Mesajde zsk81 » Joi 05-Feb-2009 18:07

am si ei o problema aseara am vazut ca becul in partea stanga spate numai merge precizez ca semnalizarea precum si becul de mers inapoi functioneaza , acum faza e oare ce bec trebuie si ce e mai rau cum se schimba am vazut doar un surub pe acolo , va mutumesc anticipat pentru cei care ma scapa de un drum la service

zsk81
simpatizant

Mesajde zsk81 » Joi 05-Feb-2009 18:08

am vrut sa spun am si eu :D

Mihai29
pasionat

Mesajde Mihai29 » Sâm 21-Feb-2009 15:52

Salutari. Tocmai mi s-a ars becul de pe faza scurta partea dreapta si cu informatiile citite de la voi "vldst" am reusit. la inceput treaba a mers bine pana am ajuns la arc. Nici cum nu imi dadeam seama cum se scoate, dar in final am reusit.Trebuie doar impinsa partea de sus spre far si data spre stanga sau spre dreapta (sunt doua). acum cred ca mi-ar lua 1minut sa-l schimb iar. Nu merita sa mergeti la service pt.asta. Nu am gasit numai Bosh, este bun sau sa caut Philips si sa-l inlocuiesc dinou? Philips era pe masina.
Apropo, cel de pe staga se poate schimba ? Si cum ?. Multumesc mult si drumuri bune sa aveti. Pa

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Sâm 21-Feb-2009 19:59

Sigur ca se poate schimba si cel de pe stanga (de pe partea soferului). Trebuie insa sa-ti faci insa nitel loc, pentru ca e mare inghesuiala p-acolo.

Cum procedez eu? Incep prin a scoate capacul de plastic de la capatul galeriei de admisie (are un buton de care invarti si apoi tragi capacul in sus).
Apoi prefer sa desfac si conectorul de la far, pentru ca sirena de la alarma mea e prinsa pe tubul cu firele care merg in far si ma cam incomodeaza. In cazul in care deranjeaza, se pot scoate si capacele de la baterie si de la cutia de sigurante. E bine sa ai la indemana o surubelnita cu cap drept pentru aceste operatii.

Dupa ce te descotorosesti de plasticele astea, treaba trebuie sa mearga ca si la celalalt far.

Mihai29
pasionat

Mesajde Mihai29 » Sâm 21-Feb-2009 21:59

mersi pt info.,dar daca poti sa-mi raspunzi si la intrebarea referitoare la becuri pusa in mesajul anterior. Numai bine.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Dum 22-Feb-2009 16:41

Stai linistit, poti sa pui becuri de orice marca doresti, atata timp cat este H7, daca e vorba de faza scurta. Fereste-te insa de chinezarii sau becuri de provenienta obscura, care se lauda cu puteri de 100 de Wati sau alte minunatii. Puterea standard pentru becurile H7 (faza scurta), respectiv H1 (faza lunga) este de 55 de Wati.

Eu am avut surpriza sa gasesc montate din fabrica pe faza scurta un bec Philips pe o parte si Osram, pe cealalta parte. De ce or fi pus francezii becuri de marci diferite nu stiu...

Recomandabil, dar nu obligatoriu, este sa se schimbe ambele becuri odata (in pereche) si sa se foloseasca becuri de la acelasi fabricant si de acelasi model. Asta ca sa nu fie unul mai uzat decat celalalt sau cu caracteristici diferite.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”