si totusi am mai uitat ceva:
multumirile celor care m-au ajutat, si celor de aici de pe forum (se stiu ei!) dar si mecanicilor de pe cutitul de argint, fara de care nimic din toate astea nu ar fi fost posibil.
ca sa raspund celor care m-au mai intrebat de motor: da e cel de generatie mai noua care s-a pus pe Peug 405 II si Xantia, dar fara EGR. nu stiu citi cai are acum si nici citi va avea dupa ce voi creste presiunea la 1.1 bar, dar masuram dupa
BX 2.1 Turbo D12
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
razzwan scrie:motorul e prea mic sa simnti vro ceva daca schimbi evacuarea....
voi astia cu motoare e tashpe litri...

scoaterea catalizatorului ar trebui sa se simta mai mult la motoarele mai mici, pentru ca puterea totala e mai mica. Oricum, multi au simtit imbunatatiri doar prin scoaterea catalizatorului la xm 21td asa ca.. e de asteptat, vroiam doar sa stiu pe un caz concret.
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
bx
vrei caz concret,eu mi-am scos catalizatorul la bx si fara dubii puterea a crescut.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
bx
khan, felicitari pentru rabdare.cred ca a durat luni bune dar rezultatul e spectaculos.
hai sa va arat putin si din al meu.in general e nespalat dar e un bx care face in medie 80 km zilnic merge pe unde merge si aro(pacat ca nu am poze din ultima calatorie mai off-road)si sincer mie imi place murdar,nu stiu de ce ,curat pare o masina nefolosita.revin cu poze.

hai sa va arat putin si din al meu.in general e nespalat dar e un bx care face in medie 80 km zilnic merge pe unde merge si aro(pacat ca nu am poze din ultima calatorie mai off-road)si sincer mie imi place murdar,nu stiu de ce ,curat pare o masina nefolosita.revin cu poze.

BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
mbc scrie:razzwan scrie:motorul e prea mic sa simnti vro ceva daca schimbi evacuarea....
voi astia cu motoare e tashpe litri...![]()
scoaterea catalizatorului ar trebui sa se simta mai mult la motoarele mai mici, pentru ca puterea totala e mai mica. Oricum, multi au simtit imbunatatiri doar prin scoaterea catalizatorului la xm 21td asa ca.. e de asteptat, vroiam doar sa stiu pe un caz concret.
uite fa un test ... condu doua masini cu motor identic una cu catalizator una nu dar sa nu stii care este cu catalizator si care nu .... e mai mult treaba asta de psihic....
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
xm-ul meu trage cam prost. tot ma intrebam de ce oare, pana m-am bagat sub el (asta in a 2-a zi dupa ce l-am luat), si am constatat ca un nene cumsecade i-a reparat esapamentul... cu nu mai mult de 4 tobe de dacie
... 2 intermediare si 2 finale, pt ca a vazut el ca avea masina tot atatea la numar, plus ca i-a anulat sonda lambda. m-am inarmat cu o teava de inox de 63 cred, un catalizator de xm gol, care are suportul de sonda, si o finala remus dar silent. o sa le pun cand am timp, si cred ca nu o sa existe termen de comparatie. la vechiul xm, am golit catalizatorul si am scos o intermediara, si brusc s-a schimbat situatia, masina tragand considerabil mai bine. deci.... scoaterea catalizatorului si supradimensionarea evacuarii = mai multa putere, dar, cu conditia sa urci in ture, nu sa mergi la 1500 ca acolo chiar nu ai ce sa vezi
- asta apropo de cei care merg subturat.